Местните от Бяла искат да се строи в Карадере

В момента плажът е безобразно мръсен, каза кметът
Обновена: 23 мар 2014 16:27 | 23 мар 2014 12:16,
338
Местните от Бяла искат да се строи в Карадере
Снимка: БТА

Реализацията на инвестиционен проект в района на местността Карадере ще подобри условията там. Това мнение изразиха жители на Бяла, които днес излязоха на протест в защита на развитието на община Бяла и региона с проекта. Протестът беше организиран от инициативен комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

Кметът на крайморския град Анастас Трендафилов заяви, че хората не желаят територията да бъде изцяло бетонирана, а става въпрос за съвсем малка част от нея. Според него с реализацията на инвестиционен проект ще има възможност да се изгради път, да се прекара електрозахранване и този плаж и хубава природа да се използват от много повече хора, отколкото в момента.

Още по темата
Трендафилов обясни, че в момента плажът в местността е замърсен, защото там няма абсолютно никакви санитарно-хигиенни условия.

По думите му плажуващите и пребиваващи там хора изхвърлят тонове боклуци. "Това е един плаж, който в момента се експлоатира по най-безобразния начин", заяви кметът.

Трендафилов не коментира инвестиционния проект за Карадере, защото в общината няма внесено такова инвестиционно намерение.

Част от протестиращите призоваха недоволните в София срещу проекта да дойдат да изчистят плажа и едва тогава да протестират. Жителите на Бяла предлагат в района да се обособи и къмпинг, но с всички условия за пребиваване.

"Искаме строителството да е красиво, със зелени площи и алеи. Ако бъде направено нещо като хората, с пешеходни пътеки, беседки и др., ще е по-хубаво в района", коментира Георги Христов от протестиращите местни хора.

Жителите на града са категорични, че не искат да се излее бетон на пясъка на Карадере, предаде БТА.

Припомняме, че се очаква нов ваканционен комплекс да бъде построен в община Бяла. Инвеститорът "Мадара Юръп" АД ще вложи над 100 млн. лева в проекта Black Sea Gardens в местността Карадере. Проектът беше спрян преди няколко години заради липсата на финансиране и противоречивите реакции на обществеността, които предизвика с мащабите си.

От Министерския съвет преди два дни обявиха, че инвеститорът е получил одобрение за издаване на сертификат за инвестиция клас А за изграждането на комплекса. Според „Зелените“ обаче случаят е изключително скандален, защото става въпрос за офшорна компания, регистрирана на остров Джърси, а проектът няма оценка за съвместимост с "Натура 2000" и екологична оценка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както казваше един пич навремето: "Многото строежи гонят богатите хора". Ето защо в България богаташи не идват. Ходят в Австрия, Хърватска, гръцките острови и Турция (това от нашия регион), па даже и Сараево, ама тук не стъпват. И тия на снимката са като банскалии - друг ще обере каймака, за тях ще останат шепа дребни левчета. А природата ще замине, та ще се не види.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще има работа за каките.... Но и те са приходящи. :)))))))))))))А тия на снимката хич не стават... :(((((((((((((((((((
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турските курорти са на светлинни години пред българските. Не случайно от 15 години всяка година ходя там и не съм стъпвал на българското Мутроморие.
62
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 85а на теб защо ти е това място осеяно с хотели в които ти няма и да стъпиш понеже си с 2 лева у джоба? Виж, ако е както сега така диво това място, можеш да отидеш с приятели на палатка и да си прекараш 100 пъти по-добре с тях и с тия 2 лева в джоба ти, отколкото да гледаш отстрани как чужденците си пият уискито на шезлонгите до басейните в хотелите и нагушващи единствено собствениците на хотелите и хората разрешили им строеж.
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За хората наистина е по-добре да има бизнес, отколкото нарксомани и платени шорошоди да ги притесняват всяко лято.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А не може ли да има девствена прекрасна природа (каквато е нашата) и богати местни (които ще останат супер бедни, ако разчитат да продават семки на "олинклузващите в показания комплекс).Разбирам защитниците на т.н. "проект" - те или са бедни хорица, платени от собствениците на комплекса, или трябва да са страшно прости и наивни.Очевидно е, че за местните НЯМА ДА ИМА РАБОТА след влизането на тези комплекси.Защото: 1. На презастроено място ходят бедняци. 2. Ол инклузива е конкурентен...
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A някой забеляза ли кои букви на табелата са с друг цвят? Дъртаците искат пари за бира, искат пиене! Събрали са някакви *** по кръчмите и са им казали, че ще им дадат пари ако направят табели и излезнат да протестират. Вижте, че са само пенсионери! Живота им е заминал, каква работа искат?Аман от ***, искат а след тях потоп! Не им пука за бъдещото поколение!
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените *** са голяма работа, надали са мърдали по-далеч от областния център, ама дават акъл какво било във Франция и Италия :)И какво да е, червенотиквеничковчета? Дали във Франция си изхвърлят отпадните води на плажа, а? Дали хотелите са на тетрис и се чувстваш като в люлинска панелка? Дали са некачествено строени, или закърпени соцмастодонти? Дали постоянно търсят персонал, щото никой не иска да бачка за алчните местни? Бай *** прави туризъм, хахаха...
57
1
 
12
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Тия дъртите каква точно работа очакват да получат? Като бармани ли, като камериерки ли? Сигурно знаят по 3-4 езика и чакат само да се застрои за да ги използват!!! Искат да си продадат земите на възможно най-висока цена, не им пука изобщо за природата! А пък тоя с плаката за хипитата - като дойдат пияните и дрогирани англичани да му се съвокупляват пред вратата и да го потрошат от бой за развлечение ще ги търси хипитата ама няма.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма какво да намесвате турските курорти. Вижте си осраното и препикано черноморие, уникално лошата кухня с готвачи аматьори, пробващи се от скапани третокласни продукти да направят нещо с вид на храна, унищожената природа и гнусното презастрояване... Само пари се перат с застрояването, като строиш не те пипат от къде са, като продаваш - ами ето, продавам имот!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, да свалим комунистите и да си върнем нашите хора Боко и Цоко !
54
1
 
11
 
! Отговори
поп Грую преди 10 години
Навсякъде местните искат да се строи - лакомията е иманентна на човеците.Затова има други инстанции, които да им коригират късогледата лакомия.Ама като другите инстанции са още по-лакоми и късогледи?
53
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 10 години
Комплектите са следните:А) Затворена държава с девствена природа и "съществуващи" местни.Б) Отворена държава с където властва парата и възможности колкото ти стига пипето и ти държат ръцете.Всичко друго е в процес между двете. Като ми дават пример Австрия, Хаваи и други - идете, вижте хубаво и помислете пак до къде е процеса и в коя посока е тръгнал.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея като ги гледам на по колко са години ... работа искали ха ха.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В клоака като нашето Черноморие само руснаци и разни западни тийнове, дошли тук за евтино пиене и леки жени, могат да виреят. Лошо обслужване, чалгия и цвъртяща скара навсякъде и бетон, бетон, бетон...Ходете в Гърция, много по-добре е, а не е по-далеч.
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 75Брей, колко бързо изкара 10 лева! Пиши бързо, че ако не помагаш да се застрои плажа и се разкисне работата - нема да има бонус.Айде - давай там с копирането от файла - нали каза, че можеш да работиш на компютъра.Това гладния човек е голяма работа.... Гледай какви работи може да поиска. Сигурно са го кърмили с мляко от Трабанта Франц...
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Морето ни вече е една клоака от Калиакра до Резово. Съсипахме всичко, което беше истински ценно по черноморието. Платили са не местните да влязат в кадър, и да видим "как народът го иска това застрояване, бе, народът го иска!!!" А всъщност клептокрацията си пере парите...
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо ти е диво място бе смешен ? Ще снимаш пчелички и пеперудки ли бе дървен шоп такъв ? Я виж във Франция и Италия има ли девствени плажове ? Ама там са прости нали , строят апартаменти и продават на "лошите " руснаци за по милион парчето .на са като българите да умни тикви да сеят .. ха ха ха
47
3
 
10
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Биле бедни тия *** от снимката и като започнат да строят колко ще забогатеят тези *** бе, и после всичко като бъде застроено тези *** я са живи я не, но и колко ще са богати след това и каква работа ще имат тогава. Малоумието болшевишко е толкова голямо,че няма такава друга група на планетата по-***.
46
2
 
15
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Тези бастуни на снимката се надяват на светло бъдеще като се застрои Карадере с бетон.Светлото бъдеще е за тези, които ще финансират проекта.Ще гледат отстрани как работи пералнята.