Кабинетът дава по 250 лв. за първолаци в нужда

Очаква се от помощта да се възползват около 45 000 деца
Обновена: 25 юни 2014 14:30 | 25 юни 2014 14:03, Веселина Йорданова
36
Кабинетът дава по 250 лв. за първолаци в нужда
Снимка: Булфото, архив

Правителството одобри отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за първокласници, чиито семейства отговарят на условията за социално подпомагане.

Очаква се от помощта да се възползват около 45 000 деца, записани в първи клас на държавно или общинско училище.

Предвижда се средствата да се предоставят без подоходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и в приемни семейства.

С друго свое решение кабинетът одобри 205 335 лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за изплащане на стипендии на учениците от държавните училища по изкуствата.

Средствата са предвидени в централния бюджет като част от мерките за закрила на деца с изявени дарби.

На днешното си редовно заседание правителството одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2014 година в размер на 216 000 лв. за финансиране на събори и фестивали на народното творчество.

Средствата са предвидени в централния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна №32, преди 9 години
Кой ти е казал, че олигархичните кръгове и техните слуги - управляващите, искат да задържат нашите деца в България? Защо са им умни млади хора - разсъждаващи и готови да действат разумно и целенасочено? За тях е по-удобно такива деца още от малки да се отвратят от родината си и щом навършат пълнолетие, да бягат надалеч от нея. После олигарсите и богатите чужденци, които са изкупили България, лесно ще се справят с *** и на тяхно място ще внесат покорни и работливи китайци и виетнамци.
32
0
 
2
 
! Отговори
Хайде без усукване! преди 9 години
Пишете по-конкретно, бе!Ще се дават пари на родителите на 45 000 ***! А за какво ще бъдат използвани тези пари, това е друг въпрос. Все пак, нали тези хора гласуваха така, както им се каза. Редно е да получат под благовидна форма още бонуси от партията - кърмилница за едни и мащеха за други!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е тотално сбъркана. 250те лева ще бъдат изпити в някоя кръчма . Да им дават но в училище . Като изпише тетрадката учителката му дава нова.
30
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ЗАЩО ДЕЛИТЕ ДЕЦАТА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?! НИМА ВСИЧКИ НЕ СА ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ СТРАНА?!.НЕ ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ СЪЗДАВАТ БЛАГА И НЕ ОТ ВСИЧКИ СЕ УДЪРЖАТ РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ДАНЪЦИ. ЗНАЧИ РАБОТЕЩИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ДО ДУПКА, А ДРУГИТЕ ЩЕ ЧАКАТ ПОДАЯНИЕ . РАБОТЕЩИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ТОКА И ВОДАТА НА *** И ЗА БЛАГОДАРНОСТ ДЕЦАТА ИМ ЩЕ БЪДАТ ДИСКРИМИНИРАНИ. ТОВА ЛИ Е НАЧИНА ДА ГИ ЗАДЪРЖИТЕ В БЪЛГАРИЯ?!
29
0
 
6
 
! Отговори
АБЕ МАМ..КАТА ВИ преди 9 години
ПОЗИТАНСКИТЕ *** ПИШАТ С ПО ВЕСТА НИКА .....едно и също....дават от правителството кой правителство бельохмани като всичко е от ДПС състванео нямате повече от двама министри всички заместници и областни управители са от ДПС .... малко но е повече от ГЕРБ ....това е коронната опорна точка малко но е повече от....ПЕТ МИЛИАРДА ЗАЕМИ ВЗЕХА ХУНТАТА НА МУТРИТЕ по шестотин лева на работещ бългърин дълг оставят без работеща икономика и бягат като СЪСЕЛИ
28
1
 
4
 
! Отговори
МУаа ха ха хааа преди 9 години
Червените тролчета се активизираха, а дори и лидерът им СърГей разбра, че водят държавата към пропаст и си би камшика...много сте жалки...
27
2
 
4
 
! Отговори
До Бени преди 9 години
Не се притеснявай, заемите които взе орешарски ще ги връщат и внуците ти, така че ще напомня за кадърнаостта си още дълги години, няма да ти е толкова мъчно!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На условията отговарят само бълг.ромиПарите ще отидат вместо за тетрадки за телевизори и тонколони
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мама ви и герберастка *** няма отърваване от вас вие ще ми говорите за съсипия на държавата,който не е имал бизнес по времето на боко нищо не знае,гадове!
24
2
 
2
 
! Отговори
дидка преди 9 години
Кабинетът дава как хубаво звучи ,а по времето на Герб за тази дума "дава" не искаха и да чуят
23
4
 
2
 
! Отговори
За пример преди 9 години
Едно огромно браво за кабинета Орешарски тия хора не се спряха да работят в полза на хората . Страхотни са !
22
4
 
2
 
! Отговори
Бени преди 9 години
Ще ми е много мъчно за Орешарски колко добре се справяше милият с длъжността си на министър председател и колко натиск трябваше да изтърпи от страна на платените бойкови протести
21
0
 
5
 
! Отговори
социалист преди 9 години
"Кабинета дава по" винаги трябва да се предхожда от "Кабинета отне от работещите за да дава по". Кабинета не ги изкарва тези пари за даване.
20
3
 
3
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Пламен Орешарски доказа на всички ,че може да оправи и подобри държавата в рамките на една година не се сещам за друг министър -председател който да е направил толкова хубави неща за толкова кратко време
19
0
 
5
 
! Отговори
до браво преди 9 години
Сподели няколко хубави промени да им се порадваме и ние!
18
5
 
1
 
! Отговори
браво преди 9 години
Този кабинет за пореден път показа ,че работи с пълна мощ ,с Пламен Орешарски начело се усещат все хубави промени в България ,усеща се някакъв напредък
17
3
 
7
 
! Отговори
N преди 9 години
Под първолаци в нужда разбирайте-*** които и без това смучат от народа и държавата.Това жалко правителство храни само *** и въобще не се интересува от народа!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма справедливост в тази държава. Защо делите по този начин децата, бихте ли ми дали смислен отговор. Значи на работещи родители, които си плащат данъците и осигуровките - техните деца не могат да получат помощи, а за всички останали - може, особено за ***, самотни майки (които в последните години е много модерно да си самотна майка и да се възползваш от всички помощи, които държавата ти дава), за тях може. Или за всички първолаци, защото всички те са деца на държавата или за никой.
15
3
 
5
 
! Отговори
до един българин преди 9 години
Какво дава бе ***? Не виждаш ли, че за една година разказаха играта на държавата и ни се подиграват с наглото си поведение в очите, то не бяха лъжи, не бяха назначения на турци и некадърници навсякъде, спиране на еврофондове, спиране на Южен поток, фалиране на банки т .н. ...този кабинет му давал...*** ***!
14
1
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 9 години
"Правителството одобри отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за първокласници, чиито семейства отговарят на условията за социално подпомагане." Условията за социално подпомагане са такива, че 95% вероятно и повече от българите не отговарят заради "високи доходи" с които те в действителност едвам свързват двата края. Хората са прави, а ти си евтино, ***, лъживо, червено ***!