Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи

Рекламни трикове за евтино море удрят в джоба
160
Само около 20% от почиващите на Черноморието са българи
Снимка: Булфото, архив

Туристическият сезон изглежда противоречиво заради метеорологичните условия. И през август се оказа, че има дъждовни уикенди, а това предпостави голяма част от българските туристи да се пренасочат към Егейско море и Северна Гърция, също така към Турция и част към Италия, казва пред "Монитор" Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Според него нашето Черноморие загуби родните туристи и в момента само около 20 на сто от почиващите на родния бряг са българи.

Това е един от най-слабите показатели на туризма ни. Неприятният факт не е свързан само с времето, има много предпоставки, които доведоха до това положение, смята Байков.

Туризмът ни се развива стихийно и бездействието в определени посоки доведе до това, че почиващите българи, а и голяма част от чуждестранните гости, избират нашето море само защото е на по-ниска цена, твърди той.

Според него за съжаление страната ни се асоциира с етикета бюджетно ориентирана дестинация и в този смисъл си гарантираме един поток от туристи, които са в най-ниския ценови клас. Това се отнася за почиващите от Източна Европа, от Русия, Украйна, Беларус, както и от Средна Европа.

Туристите от пазарите, които генерират най-големите туристически потоци - Германия, Великобритания, Франция и скандинавските страни, в голяма степен търсят продукт, който е свързан със значително по-високо качество, допълва Байков.

Рекламни трикове за евтино море в последната минута ни удрят в джоба с нереално скъпи предложения, акцентира на първа страница "Новинар".

В много от случаите обявите за "промоции" при записване в последния момент се оказват по-скъпи от стандартните предложения, обявени по-рано, установява проверка на вестника. Най-чести са предложенията за "евтини" резервации в последната минута в курортите Свети Влас, Елените, Слънчев бряг, Созопол. В някои от случаите промоциите са минимални и офертата last minute се различава с 1-2 лв. от първоначално обявената цена за целия престой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
30
 
! Отговори
Геро преди 9 години
След седмица отивам в Гърция на Левкада - един от най-красивите острови и плажове в света. Цената ми е 23лв на човек (четворна стая - дама възрастни и две деца), с кухня с печка, хладилник, съдове...всичко. Климатик, интернет, безплатен паркинг, басейн, безплатни шезлонги и чадър. От чий зор да ходя на БГ море??? Там вече отиват объркани чуждестранни туристи, които рядко повтарят. Водорасли, бактерии, мърсотия, бетон, гадна храна, 50-90лв за преглед, дори ако си осигурен и детето ти се разболе
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали наистина е по-евтино на Черно море в сравнение да кажем с почивка в Гърция или Турция, че даже и с Испания.Само за чадър и 2 шезлонга на Черно море ще плащаш примерно 20 лева всеки ден. А това са 20 лева допълнително.
42
0
 
19
 
! Отговори
Висшист преди 9 години
Статията и цифрите са много тъжни жалко че всичко е истина. ТРАГЕДИЯ....!!! Помня като бях дете черноморието си беше пълно с българи, а сега от няколко години насам дори в ресторантите и заведенията ни заговаряха на полски, руски или английски, просто защото бизнеса вече е отвикнал да има български клиенти...
41
0
 
9
 
! Отговори
Птиците умират сами преди 9 години
Кои са тия 2 западноевропейски езика бе, ***? Влашки и Ломски диалект ли?
40
0
 
17
 
! Отговори
Бай-бай преди 9 години
Бай-бай Черно море, бай-бай мутри,бай-бай мръсотиябай-бай чалгаджийски грохот на плажаа годината за мен беше 2001-ва.
39
0
 
10
 
! Отговори
с.Кранево преди 9 години
Няма да се плашите от Морето,много по-евтино е от планината зимаска.В планината-50 лифт на ден,30 лева наем ски и обувки,якета,ръкавици,ботуши.На морето с едни плувни шорти можеш да изкараш и на пясъка да спиш.
38
0
 
19
 
! Отговори
Васко преди 9 години
Да ви кажа само, като дърт форумец, че австралийската овца преди 3-4 години имаше друг филм и тогава беше от Уолстрийт. Странджата и другите сигурно помнят. Само че сигурно са му сменили хапчетата и сега е с друга локация.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старнни работи твърди Байко Байков - на нашето море цените били по-ниски!!! Той да не би да не е стъпвал извън България или му плащат да дрънка небивалици?
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Last minute по-скъпо от стандартното предложение. Това не е неочаквано и го има само в България. В случаите когато в другите държави свалят цемите, в България ги вдигат. Просто така мафията прави в бизнес в България. Тя толкова си може и това не е неочаквано, след като бизнесмени станах куцо и сакато, което преди това е доказало, че умее да върти бухалката.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
И телефонен номер ми дай ! Веднага ти звънкам ! Ама нали много 'спам' ще имаш , ако го дадеш...хахахха жалък Монтански ром !
34
0
 
13
 
! Отговори
Времето ли? преди 9 години
На тоя Байко Байков времето му било виновно, че българите не му идват на морето. Събуди се бе, льольо! какво време, какви пет лева? Оправете си бизнеса, правето го както го правят в другите държави и не плямпайте глупости за времето.
33
0
 
10
 
! Отговори
Aнонимен000 преди 9 години
ХАХХАХАХаххахахахахХАха този имбацил ме съсипва от смях :Д Нали ти казахме да пращаш снимки, адресна регистрация и т.н. И то снимки на самия теб в къщата ти, на яхтата, в компанията...И ти какво ??? Сменяше темата постоянно. Еми сега какво? Да ти дам един е-майл и да очаквам да ми ги пратиш ли ? Казвай, ДЕЧКО !
32
1
 
15
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
Кой ли нормален човек ще се излъже да дойде на "евтиното" българско море?
31
0
 
14
 
! Отговори
Мутри преди 9 години
Туристи от най-ниския ценови клас. Ами те са си лика-прилика с мутрите собственици на хотелите и заведнията и концесионери на плажовете.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кои са тези 20% нещастници? Аз не познавам вече хора, които да ходят на нашето море.
29
0
 
26
 
! Отговори
ааааа преди 9 години
С тази лакомия на мутрите дано им приседне. Докато не се начучат, че за да печелят повече, първо трябва да си бръкнат в джоба, все по-зле ще бъдем. Сега мутрите чакат държавата, т.е. ние да им платим за инфраструктура, а те даже и собствените си хотели и заведения, да не поддържат, а само да лапат.
28
0
 
24
 
! Отговори
??? преди 9 години
20% българи - не може да бъде? Има ли още неразбрали в България, че отиват на море пълно с ***, мутри, изключително шумна чалга, бетон и т.н. Аз от преди 2000-та година спрях да ходя на нашето море. Има си други държави за това, например: Гърция, Турция, Испания. Който иска добро обслужване да ходи в Испания. Който иска да му е евтино, да ходи в Турция. Който иска да му е близо, да ходи в Гърция.
27
0
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Коментарите на Австралиеца са толкова смехотворни, че се чудя, дали не ги е писало някое кенгуру...А на родното !ерноморие не съм стъпвал от 2005 година предпочитам да получавам срещу парите си дружелюбна среда и качествено обслужване. Затова съм избрал Испания и Кипър.
26
0
 
22
 
! Отговори
zoro преди 9 години
лаком ***, кръв ***,...крайно време беше
25
1
 
35
 
! Отговори
Златни преди 9 години
Преди години ходих на Златни пясъци и паркирах и ми вдигнаха колата, струваше ми 60 лева. На Златни пясъци имаше само платени паркинги и никакви места за безплатно спиране, тогава им пожелах да дойде време когато само "баровците" да летуват там и да имат на разположение по цял етаж от хотел и поне по половин паркинг- безплатен.Надявам се, че това време идва по- бързо, да се наситят на курорти.