Тайни срещи в прокуратурата за съдбата на КТБ

Сашо Дончев: Искров обещал доклад на 21 септември; от БНБ отричат
Обновена: 9 сеп 2014 20:32 | 9 сеп 2014 18:50,
57
Тайни срещи в прокуратурата за съдбата на КТБ
Снимка: архив, Reuters

БНБ ще излезе с ясен доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка на 21 септември. Този ангажимент е поел пред главния прокурор Сотир Цацаров гуверньорът на централната банка Иван Искров, съобщи председателят на БСК Сашо Дончев след две отделни срещи за обсъждане на ситуацията в КТБ, на които домакин беше главният прокурор.

Още по темата
След запитване от Investor.bg обаче от БНБ категорично отрекоха тази информация и уточниха, че всички срокове, свързани с надзора на КТБ, са публикувани на сайта на Централната банка.

Припомняме, че на 21 септември изтича тримесечният специален надзор, под който беше поставена КТБ.

Официално нито от БНБ, нито от прокуратурата съобщават какво се е обсъждало на срещата сутринта между Искров и Цацаров. Другата среща на главния прокурор, която се проведе следобед, е била с работодателите и синдикатите. По информация на БНТ и на двете срещи е присъствал министърът на финансите.

По-късно от прокуратурата пуснаха официално съобщение само за срещата с бизнеса и синдикатите, в което се казва, че пред главния прокурор и министъра на финансите участниците в дискусиите са изложили своите експертни виждания за начина на оздравяване на КТБ и защита на вложителите. 

Била е подчертана необходимостта от незабавно започване на диалог по тези теми с ръководството на БНБ.

Наказателното производство срещу длъжностни лица от КТБ АД не е било предмет на обсъждане, категорични са от държавното обвинение. "Ръководството на прокуратурата не е поемало каквито и да е ангажименти от името на управителя на БНБ, включително и относно конкретни срокове за действия от страна на Централната банка", се посочва още в съобщението на прокуратурата.

Без публични финанси КТБ не може да бъде оздравена, заяви още след срещата Сашо Дончев. Според него с всеки изминал ден оздравяването на банката става все по-трудно.

Макар участниците в срещата да нямали лични интереси в КТБ, те са поискали спасяването на банката само като бизнес, допълни още Дончев.  По думите му мнението и на Сотир Цацаров било, че банката трябва да бъде съхранена.

Затова и експертите от работодателските организации и синдикатите предлагат по-широк диалог, в който да участват експерти от БНБ и управителният й съвет.

Както Dnes.bg вече писа, в края на юли БНБ обяви, че оценката на активите на КТБ трябва да е готова до 20 октомври. До 10 септември пък трябва да е ясно необходимото удължаване на срока на 3-месечния специален надзор над банката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БНБКТБСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Северна Корея преди 9 години
След изборите Искров ще удари новото правителство чрез КТБ, запомнете това!
43
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
БНБ няма да направят нищо смислено и ще бавят топката до крайният срок - което е някъде малко преди Коледа. След това ще започнат празниците и ще излязът във ваканция...
42
0
 
15
 
! Отговори
do Survivor преди 9 години
от емигрант-вложител:Не е 1996-97 година. На тези грабители ще им разкажем играта от чужбина, подготвяме се усърдно. Както легията на Раковски в Белград и четата на Ботев от Румъния.Ние, емигрантите с ваша помощ ще освободим България от мафията, ще възродим Родината си и ще останем в нея.
41
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Не ви е срам!Докато не се линчуват политици публично няма да се оправи тази държава!
40
0
 
5
 
! Отговори
Сталин преди 9 години
Прокурор болшой ученний! Точка! Он востоновлит КТБ. Точка! Он на Костинброд так и денги из банке не получил.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата работа около мълчанието и бездействието на родната или по-точно безродната комунистическата Прокуратура около КТБ е да се чака и да се бави топката да като дойде новото правителство, което със сигурност ще бъде на ГЕРБ и като се понапълни хазната пак да се организират всенародни вълнения уж за връщане на парите и така комунистите да успеят пак да съборят правителството на ГЕРБ!
38
1
 
22
 
! Отговори
rex преди 9 години
БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ НАПРАВИ ГРЕШКА, ГОЛЯМА ГРЕШКА С ОГРАБВАНЕТО НА КТБ. ЩЕ ИМ СВИРЯТ ДИРНИЦИТЕ КАТО ЯМБОЛСКИ ВЛАК НА ЗАВОЙ! ЩЕ *** КАТО КУЧЕТА, ЗАЩОТО СТЕ ОТПАДЪЦИ....
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до кога в България ще се пишат и правят закони ,които могат да не се спазват,да се тълкуват от всеки?до кога в България всеки ще се занимава и ще работи каквото не му е работа до кога прокуроти ще са едни списватели на сценарии,а не прокурори/до кога ще се въртим в тия порочни кръгове-комунизмът си замина,хората имат инфо,процесите са необратими,колкото и да се опитват да ги забавят,нещата ше се променят
36
1
 
1
 
! Отговори
kvartal Mladost преди 9 години
nashite saboleznovania na bulgarite i na bulgarkite ot bulgarskia narod v obstinata Sliven, kvartal "Bulgarka", kvartal "Dvata aslana", kvartal "Zaimov", kvartal "Komluka", kvartal "Hamambair", kvartal "Nadejda", selo Gradsko, selo Dragodanovo, selo Samuilovo, selo Gergevec, letiste Barshen ..... - vsichkite bulgarski levove na obstinata Sliven bili brutalno arestuvani v ***. :(((
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СЪРВАЙВЪРПротестите нищо не постигнаха.Време е за оръжието!Без кръв няма да стане запомни!!!!!Днес нов Левски ни трябва и аз вярвам,че ще се появи!
34
0
 
14
 
! Отговори
СЪРВАЙВЪР преди 9 години
И цацаратурата и Българската Наемна Банда(БНБ) са наемници на финансово-политическата олигархична мафия, която тук на територията България си има държава. Основната задача на тези ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ и ЖЕСТОКИ наемници е да лъжат и ограбват хората. АКО НЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ ЩЕ НИ УНИЩОЖАВАТ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО!!! ПРОТЕСТИ И СТАЧКИ ДО ДУПКА!!!
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с Първа частна банка едно време?Е това става и с КТБ!Комунист частна собственост не търпи,без да е нагласена от него и да му се снася!!!!А Бойко си е комунист и си е техен проект и който мисли,че е десен жестоко се лъже!Парите не са леви и десни не забравяйте!Парите са си пари!!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 32Как кой?Как кой бе?!Бойко Борисов!Кой беше премиер тогава и кой говореше да падне валутния борд?!Защо вместо него сложиха Дянков?!И още питаш????!!!
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей не разбрахте ли,че докато Боко не вземе властта,банката няма да отвори?!Събудете се най-после,всичко в БГ е рекет!!!!
30
0
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
"Румънската Национална дирекция за борба с корупцията в момента работи по 4500 случая на корупция по високите и средните слоеве на властта""Само през миналата година по разследванията на НДБК окончателни присъди са произнесени за 1000 души"Цацаров, как е в България ?
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой избра и кой преизбра Иван Искров за шеф на БНБ?Кой? Кой? Кой?
28
0
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 9 години
zA vsi4ko e vinoven slugata na gerb tstsarov.Za da e na posledno myasto po standart Biulgariya vinovna e sidebnata zavisima ot plititsite sidebna sisitema. Vsi4ki gl. Prokurori okon4ava6ti na 4ev + tstsarov sa za Zatvora. Hem se znae vinovnikit za *** hem 6ikalkavyat polojenieto. Nujno e prilagane na Kitayski ili severokoreyski zakoni za da se opravi stranata ako iskame da ima pove4e BILGARIYA. Nujen e 4ujjd diktator, ama i tova 6te stane.
27
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
taini sre6ti li ei tiq minaxa sicilianskata mafia,Kamorata
26
0
 
12
 
! Отговори
яя преди 9 години
Искров,как са дечицата.на 15 ще ги пуснеш ли на училище.Мамка ти и продажник.Семката ти ще затрият.С кевларено одяло ще ги водиш,мошенико.Разприказвай се или ще страдаш.Прошка няма
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ще го вземат в Иакудза:)