КНСБ зове за бързо сформиране на кабинет

Синдикати и бизнес имат 4 основни искания към управлението
Обновена: 17 окт 2014 14:00 | 17 окт 2014 13:45, Екип на Черно море
8
КНСБ зове за бързо сформиране на кабинет
Пламен Димитров. Снимка: архив, БТА

КНСБ призова за бързо сформиране на кабинет.

Призовавам всички отговорни председатели на парламентарно представени политически формации и в частност лидера на партията, спечелила най-голямо доверие на последните избори, да сформират работещо правителство в срок най-късно до две седмици. Това заяви във Варна лидерът на синдиката Пламен Димитров.

Още по темата
В противен случай страната е заплашена от рецесия, предупреди той.

Пламен Димитров и цялото ръководство на КНСБ е в морския град за двудневна среща на всички синдикални лидери от областите Варна, Добрич и Шумен, заедно с представители на бизнеса.

Димитров изтъкна, че разпадът в енергетиката и несигурността в банковата ни система, в комбинация с дефлацията от над 1% ще доведат до рецесия, която ще започне.

КНСБ заедно с работодателските организации подготвят общо обръщение до бъдещото правителство и 43-ото Народно събрание.

В него синдикатите и бизнесът ще настояват управляващите да вземат предвид 4 основни искания и виждания за развитието на икономиката и социалната политика у нас.

Най-основното от тях е предприемането на нова дългова стратегия, уточни Димитров. Според него е удачно държавата да тегли нов заем, само ако парите бъдат инвестирани директно в най-закъсалите сфери на родната икономика.

Автор: Любомир Михайлов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
хм преди 9 години
синдикати и бизнес все заедно. А заплатите и условията на труд като държава от третия свят. И няма как да не е така нали сме държавата Абсурдистан. Синдикати и бизнес работят в синхрон срещу работника. Апропо истинското име на мафията е синдиката
3
0
 
6
 
! Отговори
ДААА преди 9 години
Ето един мръсен ФАРАОН несменяем ,но удобен на всички власти ,*** какво направи за 25 години 1% не се увеличиха заплатите само мизерия, само мизерия. София не е България я излез и се разходи малко настрани не ти се ходи а ,но там няма проценти нали няма лапачка !Синдикат = ПРЕДАТЕЛ.....................
2
0
 
4
 
! Отговори
БостАнският удушвач преди 9 години
KIP KALM, КНСБ, и Ф....
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?!?NEKADARNIK-NIAMA I EDIN DEN RABOTA