Над 46 300 семейства с помощи за първолаци

Ако децата не ходят на училище, родителите ще връщат парите
10 ное 2014 14:58, Красимир Ангелов
15
Над 46 300 семейства с помощи за първолаци
Снимка: Булфото, архив

Издадените заповеди за отпускане на еднократна целева помощ за деца, записани в първи клас за учебната 2014/2015 г., са 46 309, сочат окончателните данни на Агенцията за социално подпомагане.

Заповедите се отнасят за 47 084 първокласници, като размерът на помощта е 250 лева.

Още по темата
Право на тази помощ имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище. Необходимо условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията да е по-нисък или равен на 350 лева.

Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки, припомнят от АСП.

Дирекциите "Социално подпомагане" в страната правят проверки в училищата за спазването на условията за получаване на помощта. Семейства, който са получили еднократна помощ за първокласници, но децата им не посещават училище, ще трябва да възстановят сумите.

За миналата учебна година помощта е била отпусната за 48 820 първокласници, припомнят от агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
КАЛИ преди 9 години
АЗ ВЯРВАМ ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ , ТРЯБВА ДА ВЯРВАМЕ И ДА БЪДЕМ СИЛНИ , А ОТНОСНО ,,МОН " , ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ , СТИГА ВИСШИТЕ ИНСТИТУЦИИ ДА НИ ПОМОГНАТ !!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Strict преди 9 години
Сметката е ясна. От 63 000 първокласници в цялата страна, 47 000 децаса получили целева помощ. Да приемем, че 2-3000 са уредени с връзкии около 4000 са деца на изпаднали от обществото българи, то останалитеса от тъй наречената тъмна биомаса (около 40 000). Така излиза,че мъръндите се въдят с три пъти по-голяма скорост отколкото българите,при положение, че са три пъти по-малко като брой. Време е да се пишатбългарите в червената книга, като изчезващ вид!
5
0
 
3
 
! Отговори
До Мей-мей преди 9 години
Преди време беше направен такъв опит - дадоха им детски дрешки вместо пари на ръка. Но още през първите дни след получаването на тези дрешки, те бяха тръгнали да ги продават.Така че, напълно прав(а) си - зорът е за пари, друго не ги интересува. Най-малко ги е грижа дали децата им ще учат.Жалко е, наистина.От Запад ни утешават, че като ги поддържаме чрез помощи, в близко бъдеще сме щели да имаме 4 пъти повече работници. Ако се учеха и работеха, наистина щяха да помогнат за напредъка на България
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 даде добро предложение - да работят, за да си хранят децата. Държавата и парламентът са длъжни да ги отучат от навика да разчитат само на помощи и незаконни дейности. Но за да ги отучат, трябва да им осигурят работа и да ги накарат да я приемат. Защото много от хората от определена общност не са способни сами да се организират и да си осигурят работа, нито пък искат да приемат такава, която не носи голяма заплата, но е свързана с физическо натоварване. Нищо, че не са учили.
3
0
 
6
 
! Отговори
Много интересна тема преди 9 години
поставя "Тайгата".Значи, българинът се чуди как още да затегне колана си, за да може да има второ дете. И защото няма накъде повече да се затяга, той обикновено се отказва от проекта за второ дете в семейството. Повечето турци, и те са на този хал.Едни други обаче произвеждат деца като на конвейр. И "Тайгата" предлага онези, които са преценили, че могат да отгледат само по едно дете, да откъснат от залъка му, та да дават на тези, дето правят деца на конвейр, но нямат пари да ги хранят и изучат
2
1
 
1
 
! Отговори
stara uchitelka преди 9 години
Tejko im na uchitelkite v ciganskite uchilishta.*lite stoiat do goliamoto mejduchastie kogato razdavat zakuskite i sled tova - uchilishteto prazno. Uchitelkite shte poluchat bakshish ako ne pishat otcastvie.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко от тези деца са етнически българчета? Колко са турчетата? И колко са "всички останали" (то се знае от кои са)?