Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково

При какви условия пращат служители на реда да пазят границата с Турция
Обновена: 28 дек 2014 15:43 | 28 дек 2014 11:08,
190
Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково
Условията, при които работята полицаите на границата. Снимка Dnes.bg

Синдикални организации на полицаите в МВР готвят протести заради трагедията край село Горно Ябълково, при която камион с 15 полицаи се обърна в дере. При инцидента един загина, а 14 бяха ранени. Състоянието на пострадалите вече е стабилно, съобщиха от лечебното заведение в Бургас. Оказва се, че техни колеги са алармирали за проблема по пътя за границата още преди месеци.

Още по темата
Иво Тодоров работи в пловдивската полиция. На няколко пъти вече е изпращан да пази границата ни с Турция. От няколко месеца алармира за проблемите с пътя и условията на труд, но никой не взима предвид подадените от него доклади.

„Шофьорите едва издържат психически – за тях това е най-голямото натоварване – да возят хора на такъв участък и такива лоши условия”, разказа пред Dnes.bg Иво Тодоров.

Дежурството на командированите униформени често продължава между 14 и 18 часа, твърди Тодоров. Полицаите от преобърнатия камион се прибирали от дневна смяна минути след полунощ на 26 декември.

Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции.

„Няма да е лесно на никого – ако не вземат мерки, ще става страшно. И най-лошото е, че няма радиовръзка, визуална връзка и всеки е подложен на опасност”, казва още полицаят от Пловдив.

Това не е първият инцидент. Миналия месец заради лош път се е преобърнал джип с полицаи, но за щастие, никой не е пострадал. По време на проверка се е запалил и неизправен камион, превозващ униформени.

„Как да кажа сега на близките на семейството на Асен, че можеше да го спасим – как да погледна жена му, баща му, дечицата…”, попита риторично Тодоров.

Синдикатите обвиняват за ситуацията предишното правителство и готвят протести, за да бъдат чути от настоящото.
„Оттук искам да се обърна към главния секретар – колко колеги трябва да умрат? Втори колега загина, няма да са с плакати, колегите са настроени много радикално”, заяви полицаят.

Униформените настояват само за нормални условия и за спешни промени в Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПловдивМВРпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
11
 
13
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До ХА ХА ХАКак се чувстваш, като я гледаш тази колиба, велики българино? В цивилизованите страни, дори кучетата ги не държим в такива места, ***!!!
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МОРСКИЯАбе смотан мирски ли си горски ли си или просто *** -айде ми намери полицай който да се пенсионира на 45 г. ?!! По кой закон става това???Или само си чешете езиците ?? За такива ***, които си мислят че всички полицаи в тази държава са катаджии и които не могат да надскочат селския си манталитет и такава полиция каквато има в момента НЕ заслужавате!!!!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готови сме за Шенген !
21
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендемонстрираш колко си *** ли ???Абсолютно съм сигурен че повечето от коментиращите тук не ставате и за *** за зелева каца ,ако ви поставят в подобни условия за три дни ще се обесите на някое горско дърво !!!!!!!!!!!!
20
9
 
26
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 9 години
А ХОРАТА ,КОИТО ОБРАБОТВАТ ЗЕМЯТА ПО СЕЛАТА ПО ПО-РАЗЛИЧНИ ПЪТИЩА ЛИ СЕ ДВИЖАТ?МНОГО Е ЛЕСНО-НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВАТ УСЛОВИЯТА НАПУСКА ПОЛИЦИЯТА И ОТИВА ДА РАБОТИ...ДА РАБОТИ,А НЕ ДА ПАРАЗИТСТВА НА ГЪРБА НА НАРОДА!!!ВСЕКИ ИСКА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА НА 45 ГОДИНИ И ДА ПОЛУЧАВА ПО ЕДНА ЩАПКА ПАРИ,ПО ЦЯЛ ДЕН ДА НЕ ПРАВИ НИЩО И ДА СЪБИРА ПАРИ ОТ РУШВЕТИ ПО ПЪТИЩАТА И МИТНИЦИТЕ,НО ТРЯБВА И ДА СЕ РАБОТИ!!!
19
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да им се зачисли по един кемпер да има сателитна ТВ и джакузи където поста да отпочива .Да им се зачисли високопроходима машина тип джип ,поради лоши условия на труд до се пенсионират на 35г като им се изплатят не 20 а 40 заплати
18
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-подготвени за границата са пътните полицаи. Поне да има полза от тях, пък и имат умения да се крият по храстите и така да залавят нарушителите.
17
8
 
15
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До ХА ХА ХАНе, не е моята къща - аз не мога да си позволя такава луксозна къща! Това е замъкът на полицаите, пазещи границата на великия балкански бантустан ***!
16
4
 
35
 
! Отговори
Един граничар от мин преди 9 години
Нужно е да се поучите от нас старите граничари.Върнете заставите и граничарите по границата. Престанете с тия командировки и разхищения на средства. Особено сега с тия съвременни средства за нощно наблюдение и камери, тази полуса ще се охранява с не повече от 6-7 застави средно по 25-30 човека. Разрушихме хубавите сгради за да направим тези колиби от подръчни средства.Предложението ми е всички полицай да минават по две години през границата и тога да се разпределят по РПУ.
15
1
 
8
 
! Отговори
Vans преди 9 години
След дъжд - качулка. Все трябва някой да си отиде за да се вземат мерки (със заводите за оръжия това не важи). Синдикатите до сега не знаеха, че се работи в такива условия ли?!
14
4
 
28
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Всичко е толкова лесно,но знам на кои хора не им харесва нещата да бъдат точни.Един мощен и категоричен еднопосочен шут на всички,които платената и антибългарска медийна общност нарича "бежанци",една читава стомано-бетонна ограда с ток,кучета,кули на определена дистанция,адекватно осветление,че и употреба на оръжие.Така българските граничари ще могат да изпълняват адекватно работата си,че и ще има за вдигане на заплати когато не ги трошат по *** и араби,които си плачат за олово.Ето го решениет
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали са били трезви всички в камиона???
12
9
 
21
 
! Отговори
кандидат граничар преди 9 години
Ехеееее, каква убава колибка сред природата са си спретнали. Цяла нощ йедене и пийене около огъня :) Пекни му една сланинка и лющи ракия до края на смяната
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отидете в мината за 100 лв за ваще места има много кандидати
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как тарикатски е казано,че за ситуацията е виновно предишното правителство(не Близнашки,Орешарски по-вероятно),което им вдигна заплатите.Условията на труд,материално осигуряване,начин на заплащане и пенсиониране не са по-различни,пътищата са същите,материалната база същата като при БОРИСОВ 1.ДИСЦИПЛИНАТА ПРИ НОСЕНЕ НА СЛУЖБАТА МОЖЕ БИ Е ОБЛЕКЧЕНА и бежанската заплаха наложи присъствие на границата.Но полицаите нали са на държавна хранилка и ги е страх за местенцата им,протестират ама срещу някой който вече го няма и показват лоялност и смирение към силния в момента.Т.е нагаждачи каквито са си.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а стига бе.тия наистина са полски пазачи.позор
8
8
 
55
 
! Отговори
фатмака преди 9 години
Да разбираме,че синдикатите искат асфалтиране на горските пътища,хотелски комплекси покрай граничната бразда и всякакви удобства и екстри.Когато имаше военна служба граничарите живееха този живот с години и никой не се оплакваше.
7
10
 
24
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 9 години
БОЙКО Е ВАШ КОЛЕГА БРЕ МИЛИЦИОНЙЕРИ
6
10
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
ставаш за фашист долен
5
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То да бачкаш, не е като да събираш рушвети и да биеш протестиращи. Като не им харесва да пишат рапорти за уволнение.