Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково

При какви условия пращат служители на реда да пазят границата с Турция
Обновена: 28 дек 2014 15:43 | 28 дек 2014 11:08,
190
Полицаи готвят протести заради трагедията край Горно Ябълково
Условията, при които работята полицаите на границата. Снимка Dnes.bg

Синдикални организации на полицаите в МВР готвят протести заради трагедията край село Горно Ябълково, при която камион с 15 полицаи се обърна в дере. При инцидента един загина, а 14 бяха ранени. Състоянието на пострадалите вече е стабилно, съобщиха от лечебното заведение в Бургас. Оказва се, че техни колеги са алармирали за проблема по пътя за границата още преди месеци.

Още по темата
Иво Тодоров работи в пловдивската полиция. На няколко пъти вече е изпращан да пази границата ни с Турция. От няколко месеца алармира за проблемите с пътя и условията на труд, но никой не взима предвид подадените от него доклади.

„Шофьорите едва издържат психически – за тях това е най-голямото натоварване – да возят хора на такъв участък и такива лоши условия”, разказа пред Dnes.bg Иво Тодоров.

Дежурството на командированите униформени често продължава между 14 и 18 часа, твърди Тодоров. Полицаите от преобърнатия камион се прибирали от дневна смяна минути след полунощ на 26 декември.

Полицаите се оплакват още от липса на палатки, печки и радиостанции.

„Няма да е лесно на никого – ако не вземат мерки, ще става страшно. И най-лошото е, че няма радиовръзка, визуална връзка и всеки е подложен на опасност”, казва още полицаят от Пловдив.

Това не е първият инцидент. Миналия месец заради лош път се е преобърнал джип с полицаи, но за щастие, никой не е пострадал. По време на проверка се е запалил и неизправен камион, превозващ униформени.

„Как да кажа сега на близките на семейството на Асен, че можеше да го спасим – как да погледна жена му, баща му, дечицата…”, попита риторично Тодоров.

Синдикатите обвиняват за ситуацията предишното правителство и готвят протести, за да бъдат чути от настоящото.
„Оттук искам да се обърна към главния секретар – колко колеги трябва да умрат? Втори колега загина, няма да са с плакати, колегите са настроени много радикално”, заяви полицаят.

Униформените настояват само за нормални условия и за спешни промени в Закона за МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: ПловдивМВРпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 58Спокойно, брачед! От инцидента насам поне 7-8 човека тук зададоха последният ти въпрос. Не си първият.
43
0
 
22
 
! Отговори
bolka преди 9 години
Гледайки тази колиба на снимката, се сещам, че у нас се приеха изисквания за отглеждане на "щастливи" кокошки и прасета.За полицаите това не важи, те са значително по-долу от животните.И защо имаме професионална армия, която издържаме, след като тя не охранява границите ни?Защо трябва полицаи да бъдат командировани от всички краища на страната ни до границата?Това тяхно задължение ли е или имат други функции?Но! Никой не пита и никой не отговаря на този въпрос - защо полиция, а не армия????
42
2
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до Ястреб, Отговарям ти на последния пост, който ти го изтриха... в който искаш да внушиш, че цялата ни държава била така некадърно направена, като това нещо на снимката....Нали се сещаш, че така обиждаш всичките дърводелци-майстори в България. Нали се сещаш, че обиждаш всичките архитекти и строители в България. Нали се сещаш, че ако го кажеш на живо пред тях, само перушината ще остане от теб?А, нещо се бъзикаше с ***, а те накова отново! Що така, бе ястребче?
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не издържат на условията за напуснат МВР-то
40
1
 
3
 
! Отговори
CS преди 9 години
Napravete ogradata ve4e .GERB <RB I PF stiga ste spali
39
0
 
27
 
! Отговори
полския пъдар преди 9 години
А имаше уредени застави.Защо ги унищожихте,защото бяха комунистически ли?
38
1
 
32
 
! Отговори
Не разбирам преди 9 години
за какво има професионална армия,която взема заплати а не пази границатаза какво има подкупни катаджии на заплата,като камерите вършат повече работа от тях-справка жертвите по пътищата-а по селата няма и пъдари и убиват безнаказно старите хора
37
0
 
25
 
! Отговори
Х преди 9 години
Смяната можело да извърши по обяд.Друго е да управляваш автомобил дори и ЗИЛ-131,който е много добър за такива условия.И защо трябваше да махат телената ограда която я имаше преди.Сега държавата е като разграден двор,няма ограда ,няма застави ,направо *** работа.
36
0
 
18
 
! Отговори
dexx преди 9 години
Добре, а защо чакаха да се случи най-лошото, за да тръгнат на протести мерки да се взимат евентуално? Винаги се чака най-лошото да стане и тогава да се вземат някакви "мерки".
35
12
 
3
 
! Отговори
До Голям Дервент преди 9 години
Нямал си и 20 години и си служил си две години ,но по колко часа ти бяха дежурствата и не ми разправяй ,че не е имало къде да се подслониш в случай на нужда.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ли ,че можем да очакваме стотици и хиляди полицаи на борсата да си търсят работа?
33
13
 
4
 
! Отговори
Ястреб преди 9 години
До ХА ХА ХАКато ви гледам интегрираното гранично съоръжение, технологичният и строителен шедьовър на великия балкански бантустан, и ми ... дожаля! Не сте племе за съжаление, но какво да правиш - човещина!
32
7
 
23
 
! Отговори
Гунчо преди 9 години
Попитайте някой мести жители в градовете където дават наряд полицаите и ще разберете че тая колиба е пунта мара.Полицаите спят в най хубавите хотели и харчат народна пара като за последно.На мен ми се похвали полицай.А за да видите какви шофьори има отидете в някой високо-планински район където свалят дърва за по 10 лева на курс това са героите!
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Служих две години на Голям Дервент,нямахме и 20 годинир,безплатно.Сега мъже по на 30-35 не могат да избутат една седмица?
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам Бойко да увеличи данъците нии да им направи джакузи и спорна площадка да цъкат мачлета.Че ги съжалих и ми стана жално.Тюфлеците са си направили барбекю да изпекат пържолите, защото нямат хляб и са гладни
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката е абсолютно вярно и,ако през лятото може да изглежда като пикник,то през есента и зимата когато вали и вее спасението е единствено в по-големия огън който се вижда от пред.Колкото до разбирачите кой колко е кадърен за да построи нещо по-свястно да дойдат и да се опитат да получат официално разрешение,направо забрави.
28
6
 
18
 
! Отговори
ОЗ лполковник преди 9 години
Що за командване, що за командири да натирят подчинените си като диви прасета? Това ли е европейска граница? Защо не върнат заставите, граничарите -гордоста на нацията?!! Срамота е! Ще я имали България?
27
2
 
13
 
! Отговори
[[ преди 9 години
вместо депутатски мерцедеси трябваше да се закупят нови високо проходими машини. ПРАЗНА РАНИЦА НЕ ПАЗИ ГРАНИЦА.
26
6
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ГОСПОДА ПОЛИЦАИ АРМЕИЦИ---ВДИГНЕТЕ СЕ ЗАЕДНО И АРЕСТУВАИТЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО МИСЛИ САМО ДАКРАДЕ И КРАДЕ ---ВЪДВОРЕТЕ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ДА СЕ СЛОЖИ КРАИ ТАЗИ ГАВРА С ВАС И С НАРОДА---НЕ ДЪРПАИТЕ ЧЕРГАТА САМО КЪМ ВАС---СЕГА ВИ Е МОМЕНТА
25
3
 
28
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Да ви го кажа от 25 год. всичко в държавата се управлява от ***. Във войските имаше верижна и колесна техника с бронирани корпуси която се движеше при всякакви метео и пътни условия.Тези машини плуваха-БТР М.Т.Л.Б. Тази техника беше нарязана за скрап.ЗА СВЕДЕНИЕ НА НОВОРОДЕНИТЕ И НЕ ЗНАЕЩИТЕ М.Т.Л.Б СЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ В КОЛИЧЕСТВА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ГОДИШНО В ЗАВОД-,,БЕТА''-ЧЕРВЕН БРЯГ.СЪЩИТЕ СЕ ПРОДАВАХА ПО ЦЯЛ