Карат министри и чужди гости в 7 лъскави возила

НСО показа новите коли, цената на всяка е 124 хил. лв.
Обновена: 29 дек 2014 18:20 | 29 дек 2014 17:00, Веселина Йорданова
169

Снимка: БТА

Със седем нови автомобила Националната служба "Охрана" ще вози министри, чуждестранни делегации и гости.

Лъскавото возило “Ауди“ А8 L беше представено на пресконференция.

Стойността на един автомобил е 124 хил. лева с ДДС, или с 30% по-малко от пазарната му цена. Гаранцията на колите е 5 години.

Обществената поръчка за доставка на нови седем представителни автомобили бе обявена през юли 2014 г. Доставката им е изпълнена в пълен обем без неустойки, съобщиха от НСО.

Изпълнена е и доставката на леки автомобили компактен клас - „Опел Астра“ – 12 броя, които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО. Машината също беше показана на медиите, като цената й също е с 30% по-ниска от пазарната.

Техническата спецификация не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 година, съобщи БТА.

Основните изисквания при обществената поръчка за представителните автомобили са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия.

На 7 октомври т.г. е сключен договорът за доставка, а на 9 декември доставчикът е предал автомобилите на НСО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедни сме и озлобени защото САЩ ни гранят.. Но злобата към другите българи не води до нищо освен до грабежа в полза на САЩ да продължи.
91
1
 
19
 
! Отговори
пройко преди 9 години
купили на гавазите нови каруци , да газят с тях раята , на тая ошмулена държава , тия са оперирани от срам
90
1
 
19
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Утре като си купите винетка и застраховка за 20 годишната си бричка, искам да си спомните за тази новина.
89
3
 
11
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
До въпрос- 119- Питай диктатора и народния изедник Тодор Живков как е ставало това чудо-всяко село със здравна служба,мед. сестра,линейка с шифор. и още куп неща за чичо на село.ама нямаше демокрация, а пък демократите още не бяха родени.
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 коли по 124 хил са 864 хил лева, за по 30-40 хил има страхотни автомобили/ щяха да купят 20 за тия пари,щеше да има и по една кола за секретарките
87
2
 
12
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
До we Как преди 89г всяко село имаше линейка и мед лице(мед сестра или фелдшер ), което обслужва населението, а сега в големите градове няма лекари и сестри в работоспособна възраст, а само дърти прухали се мотаят из болниците и бившите поликлиники?За мен има нещо сбъркано в здравната реформа.
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вие плащаите данъци а те коли да си купуват, аз поне знам че не са ги купили с мои пари, от 3г съм се отказал от държавата и лев данък повече не давам,нито ме интересува пенсия нито здравеопазване
85
1
 
30
 
! Отговори
we преди 9 години
Днес починало едно дете защото нямало хирург в болницата да го прегледа,нямало и линейка да го закара до Варна. А за тези *** депутатите можаха да намерят един милион за куп лъскава ламарина да им вози свинските ***. Това е цинизъм!
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП и ГЕРБ са едно тесто слуги и шпиони на ЦРУ..
83
1
 
25
 
! Отговори
ffafadf преди 9 години
Има читави нови автомобили по 20-30 хил. лева. Защо взимат автомобили по 124 бона парчето? Що за неразуемие, липса на съпричастност към бедния ни народ и идиотизъм е от това от страна на управляващите? Хората ровят по кофите!
82
5
 
17
 
! Отговори
Соц преди 9 години
Нали искахте ГЕРБ бе овци такива :)
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нека да возят на кво искат но да не позволят чужди сили да ни грабят .. Защото тези са наши ние сме си ги избрали да живеят добре , а онези чужденците са жестоки и грабят стотици пъти повече.. Соросоидчета това на какво се возили лидерите е пропаганда на ЦРУ. На лидерите са дава всичко какво им се яде и пие.. Единственото нещо което им е забранено е да бъдат ПРЕДАТЕЛИ.. И в конституцията колкото и да плювана пише - може да бъде съден само за предателство..
80
0
 
7
 
! Отговори
kolovan преди 9 години
SIGYRNO SA BRONIRANI I OGNEYPORNI.MOGE DA POTRIABVA.
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде сега чакайте надбавки върху пенсии и повишение на заплати.тия пак ни изработиха.ще ме хванат за дедовия да гласувам вече пък дори и задължително да бъде
78
1
 
7
 
! Отговори
несъгласен преди 9 години
Така е,щом залагаме на просията!
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизма е само в на *** главите , само те се борят с комунизма , тъй като комунизма не съществува , и най-удобния враг е несъществуващия враг..
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизмът си отиде спете спокойно деца!На вас не ви трябват нито аецове, нито южни потоци марш и бегом в пещерите вие друго не заслужавате, *** народеее!
75
5
 
5
 
! Отговори
реформатор преди 9 години
Президентска държава,немска конституция и НПК ,парламента в затвора , и след 1 година всичко е ОК
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.....А вие какво очаквахте ,че при капитализма всички вие щяхте да бъдете много богати и той щеше да бъде с човешко лице ли?Никъде по света няма такъв феномен,колкото едни са безкрайно богати,толкова други са безкрайно бедни.(важи законът от физиката за скачените съдове!)
73
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ревете беее овце .. Американците ни грабят с 10-15 милиарда на година .. Вие ревете за няколко Аудита - 1-2 милиона - бълха ни ухапала..