Карат министри и чужди гости в 7 лъскави возила

НСО показа новите коли, цената на всяка е 124 хил. лв.
Обновена: 29 дек 2014 18:20 | 29 дек 2014 17:00, Веселина Йорданова
169

Снимка: БТА

Със седем нови автомобила Националната служба "Охрана" ще вози министри, чуждестранни делегации и гости.

Лъскавото возило “Ауди“ А8 L беше представено на пресконференция.

Стойността на един автомобил е 124 хил. лева с ДДС, или с 30% по-малко от пазарната му цена. Гаранцията на колите е 5 години.

Обществената поръчка за доставка на нови седем представителни автомобили бе обявена през юли 2014 г. Доставката им е изпълнена в пълен обем без неустойки, съобщиха от НСО.

Изпълнена е и доставката на леки автомобили компактен клас - „Опел Астра“ – 12 броя, които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО. Машината също беше показана на медиите, като цената й също е с 30% по-ниска от пазарната.

Техническата спецификация не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 година, съобщи БТА.

Основните изисквания при обществената поръчка за представителните автомобили са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия.

На 7 октомври т.г. е сключен договорът за доставка, а на 9 декември доставчикът е предал автомобилите на НСО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
22
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЕТО КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. ИМА ДЪРЖАВИ В КОИТО ДЕПУТАТИТЕ ИМ ХОДЯТ НА РАБОТА С ВЕЛОСИПЕДИ. ЗАБРАНЕНО Е АВТОМОБИЛИ ЗА ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ИЗЛИШНИ РАЗХОДИ. И КЪДЕ КЪДЕ ПО-НАПРЕД СА ТИЯ ДЪРЖАВИ ОТ НАС ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ. Е ЯВНО НИЕ СМЕ БАРОВЦИ, НЕ МОЖЕМ ДА ХОДИМ ПЕШ ИЛИ ДА ПОЛЗВАМЕ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ. ЦЕННИ ЛИЧНОСТИ. МОЖЕ НЯКОЙ ДА ГИ УТРЕПЕ.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
божеее какъв лукс за будистите
70
0
 
4
 
! Отговори
55555 преди 9 години
До Анонименникъде не съм писал, че трябва да са точно зилове
69
1
 
24
 
! Отговори
681 преди 9 години
Защо ревете сега,та нали вие гласувахте и вие си ги избрахте и им дадохте възможност да ползват вашите пари, както намерят за добре само не и по предназначение?
68
3
 
16
 
! Отговори
предложение преди 9 години
С парите за един от тези автомобили да бяха купили на ония окапалите в Разград свястни линейки и да пратят заплати на някой лекар вместо да бягат в чужбина! Ама пък и един турчин по-малко добре е .
67
0
 
25
 
! Отговори
pet преди 9 години
А хората се чудят с какво да посрещнат празниците.А бе хора ние да не сме в Африка - бананова държава?
66
0
 
24
 
! Отговори
богат безделник преди 9 години
Тия баровци-безделници от НСО, взимат много пари, не вършат никаква работа, винаги грубо и опасно нарушават ЗДП, държат се арогантно и високомерно и за награда, се возят на мутренски коли.
65
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асмериканците ни грабят с Валутния Борд 2,5 миларда , Мариците Фотоволатаиците , Чужидите банки , високия лихвен порцент , златните мини , медните мини.. общо 10-15 милиарда на година.. Вие тук за някакви Аудита за 1-2 милиона - бълха ни ухапала
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И по -скъпи вземете, вие го заслужавате. Работите само за интереса на народа!
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз искам моя лидер Волен Сидеров да се вози в златен самолет , но да свърши само едно нещо да изгони грабителя и окупатора САЩ.. да върне медните и златни мини , да не плаща скъп ток на американските централи..
62
0
 
23
 
! Отговори
р преди 9 години
Кошмар! По богати нации не исползват такива возила!
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
можеше и Great wall да вземат, щеше да им излезе супер ефтино, а и щяха да вкарат парите в българската икономика!
60
3
 
2
 
! Отговори
cito agen преди 9 години
oste ne sa pokazali zila - kabinata i karoceriata - na bul policaite?!strogo skretno e pazeneto na snimkite na zila i na chernia pat?!
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и при Тодор Живков имаше болни деца ама той и неговите другари се возиха в мерцедеси , които са 5 пъти по скъпи . Но за другарите от БКП-БСП-ДС всичко може .
58
6
 
8
 
! Отговори
историк-анализатор преди 9 години
Според коментарите на червения *** в България да са на власт и да си правят каквото поискат имат право само БКП-БСП-ДС . На тях е позволено да убиват невинни хора , да крадат имотите им , да си строят незаконни палати върху чужда земя / справка Бояна / , да карат луксозни лимузини за милиони левове . Това беше позволено на мандраджиите , а сега на техните наследници , които са най обикновени пияници и пройдохи .Само не знам колко трябва да си *** да ги защитаваш като си знаеш голия *** .
57
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Точната тема , за точния сайт !85-90 % от ползващите форума в сайта са любимите Сърпове и Чукове.На фона на краденото от БСП и червените олигарси,тези там колко си коли са сума за две банички.
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пир по време на чума - нищо повече.
55
0
 
17
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
До АнонименНаселението на цяла България е колкото на един голям град във Щатите.Този голям град там се управлява от един кмет и неговия екип.Наистина точно попадение. Кмета на Москва управлява град с 20 млн души, ние за 6 млн имаме 240 депутата, президент, МС...Тоя президент го използваме да чете реч на нова година.Я кмета на София да поеме и държавата
54
11
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
България е единствената страна , която използва леки коли за министрите и чуждестранните делегации. В САЩ Обама го возят в двуколка с конски впряг , а министрите ходят пеш . В Западна Европа министрите се возят на файтони само , че с два коня . Това е и мечтата на родния червен Андрешко , само , че неговите ментори от БКП-БСП-ДС живеят в крадени къщи и карат луксозни джипове за по 500 000 евро , а техните наследници като онова изродче малък Тошко е пиян от сутрин до вечер без да работи .
53
1
 
26
 
! Отговори
55555 преди 9 години
а граничарите се возят като чували с картофи в 60-годишни зилове, за тези пари можеше да купят поне няколко нови камиона, но нали министрите трябва да си возят пърдялниците на последен модел аудита...а народа кучета го яли