Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!

Главното мюфтийство осъди остро терористичния акт в Париж
Обновена: 9 яну 2015 14:13 | 9 яну 2015 11:36, Красимир Ангелов
93
Ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани!
Снимка: Булфото

Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България остро осъжда терористичния акт над редакцията на френското списание "Шарли Ебдо", става ясно от декларация, разпространена до медиите.

"Ние, представителите на българските граждани, изповядващи исляма, остро осъждаме отнемането на живота на невинни хора. Животът е неприкосновен дар от Всевишния и само Той има правото да се разпорежда с него, независимо от религиозните убеждения на личността”, се чете в посланието на мюфтийството.

От там отчитат, че "ударът над "Шарли Ебдо" е удар над всички мюсюлмани".

Още по темата
"Силно сме притеснени, че с подобни действия се цели използването на религията с цел неправомерен натиск над мюсюлманите и човечеството по света и маргинализиране на исляма. Религиозните убеждения на мюсюлманите не пораждат насилие и тероризъм, а терористите не могат да принадлежат към мюсюлманската ценностна система”, посочват още мюсюлманското изповедание.

От там изпращат своите съболезнования на семействата на загиналите и на целия френски народ и посочват, че ислямската религия е изпратена, за да донесе на човечеството милост, спокойствие, мир, сигурност и щастие “и то не само на този свят, а и в отвъдния”.

"Главно мюфтийство високо уважава едно от достойнствата на демокрацията, а именно свободата на словото, но смятаме, че то е средство за изразяване, за защитаване на каузи, а не за оскверняване на религиозни светини. Убедени сме в това, че животът е висше и неприкосновено благо и никакъв претекст не е достатъчен да аргументира неговото ощетяване”, завършва декларацията на Главното мюфтийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
Гошо... тъпото преди 9 години
Не казвата всичко - в половината реч на мюфтията беше осъдителна към карикатуристите, един вид - провокаторите това ги чака... Не че оправдава убийците, но да би мирно седяло...От така синтезираната извадка това не става ясно, но според мюфтията едва ли не е било очаквано това.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога и по никакъв повод не вярвайте на юдаим
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До PILOTГЛЕДАЙ СИ ТВОИТЕ ЦЕННОСТИ, ОСТАВИ ХРИСТИЯНСКИТЕ ДА НЕ СЕ ОПАРИШ И ДА КВИЧИШ.
7
5
 
33
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
До българите християни . Който не е ходил на изток и не е видял истинската същност на исляма където е в суров вид , тоест ислям който се развива в ислямски държави , само той може да повярва на изявленията на тези лицемери !!! Исляма е религия агресивна и единствената и цел асимилация на населението проповядващо християнските ценности , запомнете това ! Бил съм и в Саудтска Арабив и в Джакарта и в Турция-източната и част ,и в Лагос ...... Мюслитата вън от Европа !!!
6
7
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Не мога да не кажа, че съм доволна от декларацията! Да не бързаме да съдим всички мюсюлмани по света, заради няколко престъпници!
5
2
 
21
 
! Отговори
мюфти преди 9 години
Мюфтията също така каза, че карикатурите дълбоко оскверняват всеки мюсюлманин, с което косвено заплаши всеки, дръзнал да направи нови такива, че го очаква същата участ.
4
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Атаката срещу рублата не успя, атаката срещу свободата на словото не успя. Много слаби терористите, демокрацията ги бие както си иска.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да почват да рисуват карикатури на Яхве и Соломон.
2
0
 
7
 
! Отговори
Българин християнин преди 9 години
Добре са го казали, може би дори са се поувлекли :)
1
6
 
4
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 9 години
ЗНАЧИ МЮСУЛМАНИТЕ ТРЯБВА ДА ОТВЪРНАТ НА УДАРА.