И Патриотите удариха рамо за втори лифт в Банско

"Последни сме в Европа по брой скизони и лифтове"
55
И Патриотите удариха рамо за втори лифт в Банско
Снимка: БТА

Депутатите от ПФ се обявиха за строителството на втори лифт в Банско на фона на протестите на местните жители, които настояват съоръжението да бъде изградено, за да се развива зимният туризъм в курорта, защото проектът няма развитие заради екологични организации, които са против.

Още по темата
„Въпросът „Да има ли втори лифт на Банско?“ е риторичен. Отговора го дават експертите: В България са необходими 60 нови лифта за развитието на устойчив екологичен туризъм в планините“, заяви от името на патриотите депутатът Полина Карастоянова.

Тя добави, че ПФ настоява за ясна позиция на правителството и за конкретни действия на МОСВ, Министерството на туризма и на Министерството на младежта и спорта за решаване на казуса в Банско.

България има нужда от широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм. Само на основата на подобно съгласие ще се превърнем в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация, смятат депутати от ПФ.

Те припомнят, че България заема последно място в Европа по брой скизони и лифтове.


 


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Стенли преди 8 години
Аз ще се радвам най-много на втората кабина в Банско и на нови лифтове на Витоша. Ако съумеем да построим 60 нови лифта в България, надали ще бия път да карам ски в чужбина повече.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на вас dnes.bg кой ви плаща?
46
1
 
0
 
! Отговори
Виви преди 8 години
Браво на ПФ! Разбира се, че въпросът "Да има ли втори лифт на Банско?" е риторичен!! Нов лифт е крайна необходимост. Не може да искаме зимен туризъм, да не говорим за развитие на туризма, и в същото време хората да трябва да чакат с часове, че да се пуснат по веднъж. Как очаквате да има туристи, още повече такива от чужбина. Зимният туризъм в България от години сеъществува въпреки, а не с помощта на - в тва число и "еколози", и управляващи. Време е за проява на малко рационалност!
45
0
 
3
 
! Отговори
Skior преди 8 години
Защо са с еднакви якета тия протестиращи? Да не са на "Юлен" АД лифтаджии в останалото време?
44
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Същото трябва да стане и с Витоша. София няма достатъчно подходи към планината. Сега лифтовете са по-малко от при Бай Тошо. Събота и неделя 1/3 от софиянци трябва да са в планината -разбира се с много строг контрол там да не остане и един фас след тях.
43
0
 
5
 
! Отговори
goa.angel.9 преди 8 години
Долу ръцете от Пирин! Никаква кабина няма да строите там, панината не е на село банско а на цяла БЪЛГАРИЯ !
42
0
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
"пренасочете хората и по другите места в България, те просто не ги знаят защото не се рекламират"Именно това е един от основните ни проблеми. Не трябва всичко да се наблъска в Банско, нека и на другите населени места да се даде шанс. Като ще развиваме зимен туризъм, да го направим - нека инвестициите да се насочат към други части от страната. В крайна сметка в България има толкова много планини, не трябва всички ски съоръжения да бъде съсредоточени на едно единствено място.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само, когато последното дърво бъде отсечено. Само, когато последната река бъде отровена. Само, когато последната риба бъде хваната. Само, тогава ще разберем ,че парите не могат да се ядът !!!
40
9
 
2
 
! Отговори
Влади преди 8 години
разгиле, взеха да се усещат,че подобно решение е от национален интерес.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък съм на мнение ,че трябва да запалим парламента с всички *** вътре и съм сигурен ,че по голямата част от БЪЛГАРИТЕ ще ме подкрепят !!!
38
0
 
6
 
! Отговори
а? преди 8 години
Излезне кмета с няколко месни тарикати и техното обкръжение + един, два заблудени по кебапчета и ги вижте на снимката колко са!!!Почват да ни клатят все по нагло. Дори не махнаха Цеко, да сложат други, за да ни хвърлят прах в очите. Вече и този зор не си дават. И точно това, че ги мързи дори да ни лъжат качествено, ще ги провали!Или ние от зор, за да отцелеем се научихме да лъжем по-добре от тях - нашите учители?
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И накрая като им дойде планината на гости в града, няма да имат нужда от лифтове.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хората които са най-против втори лифт и разширяване на Банско, не са природозащитните организации ами истинските и заклети скиори."Именно, най-накрая някой да го каже.Освен това на мен капацитета на сегашните лифтове ми стига. Ако си наистина заклет скиор, няма да идеш баш на Нова година да караш ски, ами ще си взимаш 2 седмици отпуск и ще караш през делничните дни. Тогава всичко е спокойно, няма опашки, няма блъсканица, пък и пистите не са толкова изорани
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам новият лифт да бъде точно до старият, до него да направят и трети. Така ще замяза на магистрала с 3 платна.Ай стига с тази простотия, банско няма нужда от втори лифт, да разширят този а нов да направят където е нужно.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОКЛЕТ ДА Е ЦЕКО
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха ,според плаката не само втора кабинка , а и нови писти.Нали до сега реваха ,че се чакало дълго на опашка за да се качиш.И като направят и втори лифт къде ще се парзалят хората като то и сега и жива мъка по пистите.Значи след втория лифт и няколко нови писти .Абе я осечете и асфалтирайте всичко и мирясайте.А на тарикатите дето изгоряха и ще горят с хотели и къщи да им кажа ,че на Тенерифе строиха като луди ,пък после събаряха
32
0
 
3
 
! Отговори
fuyt преди 8 години
До Не на монополаИ Цеко и Цеко
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То се е видяло, че ще има нов лифт. Но трябва задължително да се договорят да НЕ строят нови хотели, защото тогава ще искат и трети лифи и т.н.
30
0
 
7
 
! Отговори
fuyt преди 8 години
На последно място бяхме и по МОЛ ове и нови жилища в Европа и сега какво? Крайно време е този ЛОБИСТКИ парламент да се разпусне и ....
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една малка поправка на заблудените "Банскалии". Хората които са най-против втори лифт и разширяване на Банско, не са природозащитните организации ами истинските и заклети скиори.Запомнете това защото сте в голяма заблуда.Започнат ли втори лифт Банско ще умре като курорт, ще го кара по инерция 3-4 години и до там. Там не се диша от хора, пренасочете хората и по другите места в България, те просто не ги знаят защото не се рекламират и там може да се развива но не и като Банско а с МИСЪЛ!!!!