Депутат с идея: Лиценз за платена любов

Жрица на любовта взема по 5-10 лв., парите били за лична карта
Обновена: 24 фев 2015 10:39 | 24 фев 2015 10:37, Веселина Йорданова
45
Депутат с идея: Лиценз за платена любов
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Да се въведе лицензионен режим за публичните домове, предлага Стефан Кенов, секретар на ПГ на БДЦ.

Публичните домове да плащат годишен лиценз, да отговарят на определени условия и да имат нормиран брой служители, разви идеята си депутатът в студиото на Нова телевизия. Кенов уточни, че предложението е негово и не говори от името на ПГ.

По думите му годишната такса трябва да се определя според броя на жените, които работят в заведението, като те трябва да си заплащат 10% данък върху доходите на физическите лица.

Жриците на любовта трябва да плащат и максимални осигуровки. Депутатът заяви, че доходите им са доста над тавана от 2600 лв. и това е възможно, освен това и сами искали да имат осигуровки.

Той обясни още, че идеята е да бъдат избегнати сводниците, които получават около половината от заработеното.

По думите му става въпрос за приход в сивата и черната икономика, който е между 500-700 млн. лева годишно според данни на неправителствени организации.

Кенов каза още, че има и други услуги, доста близки до проституцията, и даде пример с еротичните масажи.
По думите му стриптийз баровете също попадат в легалното понятие проституция в някои страни, които са решили въпроса със закон.

При положение, че една учителка получава 550 лева и може да си плаща данъци и осигуровки и да отглежда две деца, едно момиче да получава 10 хил. лв. на месец и да не внася нищо..., коментира депутатът.

В репортаж на телевизията Тонка Георгиева обяснява, че проституира, за да може да си вземе личните документи и да напусне България.

Жената казва още, че от 14 години е на магистралата.

„Да, забранено е, а проституцията е от 5-10 лева, която ми дават българските граждани, а международните граждани ми дават от 5 евро до 10 евро“, разкрива тарифите тя.

Георгиева е категорична, че няма друг избор, защото нито един работодател не желае да я вземе на работа без документ за самоличност.

"Търся съдействие от Страсбург и от всички европейски съюзи да ми съдействат да получа лична карта. Като ме спират полицаи и ми искат документите, аз нямам. В цяла България ме задържат за проституция и пак ме пускат, и аз си излизам пак на магистралата", обяснява жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
? преди 9 години
Отговор до 40:Всяко движение "навън" и "навътре" ще се таксува естествено.
31
0
 
2
 
! Отговори
ISXSREXREGNANTIVM преди 9 години
... или този депутат е политическа *** и иска да работи законно ? А може би е сводник и иска да си изкара парите на светло ?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята е добра, така ще има някакъв контрол, освен това няма да могат да работят малолетни, обаче в България никога няма да стане, защото твърде много интереси ще бъдат засегнати. А както знаем организираната престъпност не прощава ако им засегнеш интересите.
29
0
 
13
 
! Отговори
? преди 9 години
А политическите *** кога ще започнат да плащат данъци?
28
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ako moje da dopalnia kam kazanoto ot ministaraza uchitelkite,sashto shivachkite-s300-400lv.,chistachkite-s300lv. i te mogat da si kupiat hliab i da mizerstvat,no si plashtat danacite.
27
0
 
1
 
! Отговори
Името преди 9 години
Своевременното легaлизирaне и одържaвявaне (с рaзбирa се квоти зa конкурентно способния чaстен сектор) ще е стъпкa по пътя към подобрявaнето нa междучовешките отношения в стрaницaтa ни. След кaто този изскуственно (рaзбирa се според зaвиси от случaя, може и не толковa изкуственно) генерирaн срaм пaдне кaто мaскa, бaя истини ще лъснaт и достa облекчениеще се случи зa някои, мaкaр и не върху нечие лице...
26
1
 
6
 
! Отговори
jenata преди 9 години
Не вярвам това да се приеме . Много депутати ще са против . Това е не сив сектор , най-сив и кой ще си заколи златната кокошка ? Ха да видим , не очаквам ,че ще има развитие , това предложение .. Аз го приветствам !
25
0
 
11
 
! Отговори
EVROPOL преди 9 години
Като узаконят проституцията ще стане като в Германия в всяко населено място по един Puff- Клуб , тогава и Терористите от Сирия ще идват нещо да ударят
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей само с това не сте се занимавали.прошляци гадни ,всичко оправите ,та проститутките захванахте.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
have money - love story, no money -am sorry
22
2
 
11
 
! Отговори
99999999999 преди 9 години
Отдавна трябваше да стане това нещо
21
1
 
26
 
! Отговори
хйхй преди 9 години
Не вярвам да стане ! Не е случайно това, че проституцията у нас нито се разрешава, нито забранява, а е оставена без всякаква регулация,.Просто е това част от бизнеса на много влиятелни хора, на които подобна регулация сериозно ще засегне интересите.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой ще позволи легализацията на сектор от който се печелят милиарди годишно на черно ?кой ще има полза, ако тези пари се влеят в бюджета и отидат за пенсии или здравеопазване?определено няма да са политиците и мафиотите, които контролират сивата икономика.забравете за това, както и за легализация на леките дроги. такива чудеса се случват в държави с развито общество и икономика. ние сме още дива индия
19
0
 
9
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Ще се регистрират елитните,масовите ще си продължат така както до сега!
18
0
 
11
 
! Отговори
77777 преди 9 години
Тази дето биля без лична карта, беше пълна смешка. Първо, тя би трябвало да си плаща, за да правят това-онова с нея. Второ, Личната карта не се изработва на магистралата, а в полицията. Трето, тази може би не беше много у ред и беше най-неподходяшата за онагледяване на материла на телевизията. Иначе е ясно защо се прави - на бюджета му трябват много пари и това е едно от местата, откъдето може да дойдат нови приходи.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да съм лицензионен инспектор към новото министерство на Платената лИбоФ :)
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се легализира, има възможност проституиращите да бъдат заставени да работят само в публични домове,които пък ще се намират само в точно определени райони на населените места.Няма да има жени и травестити по магистралите и по улиците. Държавата може да постигне това, ако пожелае. Чрез строг контрол може да се постигне и друго много важно нещо - да няма насила принудени да проституират, нито лица под 18 г. в този занаят. В малка държава като нашата,при добро желание, това може да се постигне.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много пари има там, това си е сериозен бизнес освен всичко друго, не е лошо да се регулират нещата, а не само да се чудят какви нови данъци и такси да ни мислят!
14
2
 
14
 
! Отговори
Не е смешно, преди 9 години
нито е скандално да се обсъждат тези проблеми. Този "занаят" го има откакто свят светува, дори и в държавите, в които наказанията за проституиране са свирепи. Жалко е, но е факт, че през всички времена една част от жените и мъжете, се занимават точно с това.Задължително трябва да се легализира и същевременно да се вържи под най-строг контрол. Така и държавата ще има приходи, и "жриците" ще са защитени и осигурени, и клиентите им ще имат гаранция за здравето и сигурността си.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавно регулиране? Едни бюджетни бройки и едни пари, които да се преразпределят от властимащите. Едни пари за периодични прегледи.

Спонсорирани публикации