Майката на убития командос иска да види Лазаров в съда

"Ще се намери ли министър да разпореди трета проверка?"
Обновена: 8 мар 2015 20:38 | 8 мар 2015 20:33, Веселина Йорданова
47
Майката на убития командос иска да види Лазаров в съда
Емил Шарков. Снимка: МВР

Майката на убития преди година в Лясковец командос Емил Шарков заяви, че иска да види в съда главния секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров.

Той е безкрайно виновен, каза Ваня Рибчева по адрес на Лазаров пред bTV.

Тя подчерта, че не се интересува от това да завежда граждански иск, а настоява за прилагане на текстовете от Наказателния кодекс, които предвиждат от 1 до 7 години затвор за ръководител, който с действията и бездействията си е допуснал трагични резултати като тези от акцията в Лясковец, при която бяха ранени и трима колеги на Шарков, докато се опитваха да задържат барикадиралия се у дома си Петко Савов.

Тя категорично опроверга версията, че синът й е загинал, докато е прикривал тримата си ранени другари.
 „Всичко, което беше обявено по медиите, защото информация аз лично не съм получавала нито от МВР, нито от отряда, всичко беше една безобразна лъжа и ако смъртта на сина ми ме натъжава, действията впоследствие просто ме вбесиха”, каза Рибчева.

Още по темата

По думите й въоръженият мъж е заявил, че се предава, защото майка му е ранена, след което е открил огън по звук или силует и така е отнел живота на Емил.

Според почернената майка и за най-обикновения човек, който просто разсъждава логично, е ясно, че нито планирането, нито подготовката, нито провеждането на операцията са били както трябва.

По думите й двете проверки на Инспектората на МВР не са дали задоволителни отговори, макар втората да намеква за конкретни нарушения. Майката на убития командос попита ще се намери ли министър, който да разпореди трета проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
незнам тези Отряди колко тренират , в Германия изпита в Специални части на Митниците се бяга 5 километра за 22 минути
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една стара приказка на хора прекарали целия си живот,както в службите на МВР,така и в БА:От *** офицер не става! *** са с изкривено мислене и манталитет! После какъвто и да го направят си остава ***! Е,разбира се изключения има,но са редки,а Лазаров определено не е от тях!
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До каламбуриПрочети по внимателно НК или намери някой грамотен юрист,който да ти обясни правата при нахлуване в дома ти през тъмната част на денонощието,съпроводено със заплаха за живота,както на теб и на твоите близки,така и чрез разбиване или преодоляване на здраво направени прегради!
9
5
 
25
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Няма пари за обучения и накрая неподготвени Полицаи , какво да е виновен Лазаров и той е на заплата , виновна е Държавата
8
0
 
55
 
! Отговори
каламбури преди 9 години
Живея накрая на село.Айдуци бол,*** също.Ловната ми пушка е до леглото ми.Ако някой посред нощите започне да ми разбива вратата според НК ,аз трябва да му отворя,да видя с какъв нож е,да го помоля да задържи за малко,да си намеря рулетката,да замеря дължината на острието ,след което да отида до кухнята и да намеря нож със същото острие,след което да започна самоотбрана.Тогава съд не ме лови.Ако е с униформа,трябва да му искам документите,защото може да е преоблечен бандит,но ако нямам пищов
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GaribaldiКолега,разрешение за използване на СОБТ дава Гл.секретар на МВР! Така че след като е разрешил неговото използване за подобен елементарен случай,той трябва да носи и съответната отговорност!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LISHAVANE NA POLIZAITE OT VSICKI OBLAGI I ZATVOR ZA VSICKI.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EH LAZAROV TI SI RODEN ZA UBIEZ DANO NIKOGA NE NAMERISH SHTASTIE.
4
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбирам жената, че скърби по сина си, но все пак трябва да насочи гнева си срещу извършителя на трагедията.
3
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновен е стрелецът.И тъпите командоси.След като всички са видяли как оня *** отнася главата на колегата им с ловна пушка защо не са го разстреляли с няколко куршума в главата и няколко в областа на сърцето.Със сигурност щеше да умре.А сега какво?Лошите живи,добрите мъртви.Сделано у мвр.Като в *** трагичен филм.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без анализ на комисии,работата е ясна.Петко е разговарял преди това с кварталния инспектор.Извода е,че са могли да го арестиуват, без да вдигат командоси да си правят сухи тренировки и пушилка за голямата работа на МВР при борбата и с престъпността.А викан ли е Петко с призовка в районното за "справка",след което да отидат да му конфискуват пушкалата?Сюжета много ми прилича като във филма "Границата",където убиваха за звездички и отпуски.Умчовците за акцията трябва да си понесат отговорностт
1
6
 
22
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
За какво ще го съдите,за това че герберите прецакаха операцията предния ден ли. Още повече,че Лазаров нито е инструктирал баретите,нито е прекия изпълнител. Може да да дете прекия началник на убития полицай!