Майката на убития командос иска да види Лазаров в съда

"Ще се намери ли министър да разпореди трета проверка?"
Обновена: 8 мар 2015 20:38 | 8 мар 2015 20:33, Веселина Йорданова
47
Майката на убития командос иска да види Лазаров в съда
Емил Шарков. Снимка: МВР

Майката на убития преди година в Лясковец командос Емил Шарков заяви, че иска да види в съда главния секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров.

Той е безкрайно виновен, каза Ваня Рибчева по адрес на Лазаров пред bTV.

Тя подчерта, че не се интересува от това да завежда граждански иск, а настоява за прилагане на текстовете от Наказателния кодекс, които предвиждат от 1 до 7 години затвор за ръководител, който с действията и бездействията си е допуснал трагични резултати като тези от акцията в Лясковец, при която бяха ранени и трима колеги на Шарков, докато се опитваха да задържат барикадиралия се у дома си Петко Савов.

Тя категорично опроверга версията, че синът й е загинал, докато е прикривал тримата си ранени другари.
 „Всичко, което беше обявено по медиите, защото информация аз лично не съм получавала нито от МВР, нито от отряда, всичко беше една безобразна лъжа и ако смъртта на сина ми ме натъжава, действията впоследствие просто ме вбесиха”, каза Рибчева.

Още по темата

По думите й въоръженият мъж е заявил, че се предава, защото майка му е ранена, след което е открил огън по звук или силует и така е отнел живота на Емил.

Според почернената майка и за най-обикновения човек, който просто разсъждава логично, е ясно, че нито планирането, нито подготовката, нито провеждането на операцията са били както трябва.

По думите й двете проверки на Инспектората на МВР не са дали задоволителни отговори, макар втората да намеква за конкретни нарушения. Майката на убития командос попита ще се намери ли министър, който да разпореди трета проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Zjalko za politsaja. Zjalko, che edno dete ostava siratche. No v Bulgarija hiljadi detsa sa siratsi. Te sushto trjabva da uchat. A koj ustanovjava i obvinjava prichinitelite na smurtta na tehnite rodirteli, otishli si naj-chesto zaradi prestupno bezotgovornoto bulgarsko zdraveopazvane i lekari, zabravili, che sa lekari i "prekvalifitsirali se" v pazardjijski turgovtsi i obirdjii. Sudim li durzjavnite rukovoditeli na zdraveopazvaneto i rukovodstvoto na Bulgarski Lekarski Sajuz?
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си полицай е голям риск, защото си имаш работа с престъпници?? Ползват се с привилегии на държавни служители и най - важното за което постъпват в М В Р е ранното пенсиониране. Не приемам, че Лазаров е виновен за акцията в Лясковец, тъй като спец частите ги използват за обезвреждане на опасни престъпници и терористи и при самата акция може да се случи и най - лошото.
30
2
 
28
 
! Отговори
капитана преди 9 години
Лазаров носи пряка отговорност за тази акция, защото баретите са под пряко негово командване и всяка операция се провежда след подпис от него. Друг е въпросът, че той искаше да поизтупа лошия имидж на полицията след биенето на протестиращи, но вместо да го направи, свърши точно обратното. Видя се, че царя е гол. Един пенсионер с пушка разби цял отряд с барети, като уби 1 и рани 3-***. Така, че лазаров носи пряка отговорност за своите подчинени и трябва да бъде съден за престъпна немърливост.
29
0
 
24
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 години
още от началото има много въпроси и много явни недомислици за цялата акция, а бай Петко е като 90% от живеещите в селата , моя дядо спеше с ротвайлера в коридора и брадва до леглото и ако имаше пушка със сигурност щеше да стои заредена
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баретите и техните роднини най-накрая се усетиха кой изпрати колегата им на заколение.
27
1
 
27
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Еееех намери се в България един човек който се опита да се защити и веднага го смачкаха.Съчувствувам на майката но колкото повече се нахвърля с обвинения,толкова повече настройва хората негативно спрямо сина си.Жалко за младия човек-жалко и за Петко обърнал си живота така нелепо.Всяко насилие поражда насилие!Политиците трябва да се замислят върху това.
26
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека ме поправят юристи, ако греша, но предвид че в дома си Петко е бил нападнат от тежко въоръжени субекти, не виждам как ще докажат, че Петко е превишил пределите на законната самоотбрана.Могат единствено да го осъдят за не подновяване на разрешителните за оръжие и това ми се вижда да е административно нарушение, което се наказва с глоба.В същото време Петко е от доста време в затвора и на България не й мърда поредната присъда в Страсбург.
25
0
 
26
 
! Отговори
niki преди 9 години
Dobre che bai PETKO nee imal DRAGUNOV
24
4
 
31
 
! Отговори
нула лева за МВР преди 9 години
До Анонимен 18 Типичен безмозъчен полицай...оня знаел ... *** се крил...но излязал и заплашвал.... НМ -нямаш мозък. Майката на момчето май ще се окаже с най високо отрезвяване-търси виновни между виновните. Поздравявам Петко сттрашника и героичната му 90 годишна майка!
23
0
 
33
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Една история от 2011 (или 2012), за това колко са адекватни спец частите.Тренирам си аз в един фитнес в София. Влизат спец части -- огромни и с черни маски. 3-4 пъти обиколиха фитнеса, спираха се пред един с гола глава, гледаха го, гледаха го и си отминаваха.Сигурно на 5тия път на човека му писна, пусна си гирите бавно и си застана с ръце на тила и с разкрачени крака да си му слагат белезниците.Толкова са неадекватни, че дори не могат да разпознаят субекта, който са ги изпратили да задържат.
22
1
 
32
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Значи мене, ако почнат да ме заплашват, рекетират или тормозят по някакъв начин, по добре да не се обръщам към властите, че като нищо ще ми пратят спец части, ще нахлуят у нас и направо ме почват.
21
3
 
36
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Не съм изцяло запознат със лучая, но ето какво помня, поправете ме, ако бъркам.Дядото се оплакал, че някои си (нз деца ли, възрастни ли и колко конкретно) го притеснявали. Подал жалби, а не си е траял. Не е планирал да прави кървава баня, а се е обърнал към властите и блюстителите на реда.А каква е реакцията на властите? Пращат му командоси, защото разбрали, че имал човека оръжие (легално, ако не се лъжа)... и в последствие дядото ги прави смешни и убива един от тях в процеса.Кой е виновен?
20
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петко бил страхлив,затворен в себе си.Явно е имал някакъв проблем или преживяване.А е възможно да се е страхувал и от полицията.Помним през мутренски времена как полицаите подражаваха на мутрите и ги оставяха да вилнеят под политическия чадър на БСП за натрупване на първите милиони и окопиране икономиката на БГ,колкотто и да е фалирала.Никой не знае какви страхове и недоверие се е таяло в главата му.За това е решил сам да се охранява и барикадира.Ако някой нахлуе в дома на Лазаров бум дум ОК.
19
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да ми казвате в действията на полицаите липсва и капка мисъл.Да не говорим за планиране.
18
1
 
27
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Много правилно!
17
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А казуса с бай Миле мутрата? Други преоблечени мутри като полицаи посред бял ден ,нахлуват в кръчмата където е бай Миле с охраната си и се подчиняват на заповедтта да залегнат.След това от упор опушкаха всички ВИСаджии. А Петко от къде да знае кой му разбива къщата? Голям юридически каламбур.Големи пледоарии ще има,от десет кладеница вода ще се носи,за да бъде оправдан Лазаров за ненужната акция и,разходи и жертви.Работил съм в системата и съм се нагледал на некадърни самозабравили се дупета.
16
4
 
48
 
! Отговори
/V преди 9 години
Въпроитсите на майката имат резон -нека се отговори!
15
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров заяви,че след като си подаде оставката доброзорно,синът му много щял да се радва,че баща му се прибира да се отдаде на семейството си.А къде ще е радостта на дъщеричката на Шарков,който загина заради простотията на Лазаров?Не само наказателна отговорност,но трябва да понесе и гражданския иск на семейството.Това дете остана сираче,а трябва да продължи образованието си.
14
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оня е знаел че идват за него.Защо се е криел толкова дълго време и само майка му като ятак на партизан е излизала?То е ясно че е имало някакви драми.Оня не е живеел в гората.Предишният ден е заплашвал некви деца с пушката.Като е бил луд що не застреля майка си и не се хвърли от десетия етаж?Луд бил... Луди са така наречените командоси.Толкова ли не можаха да го застрелят в главата пък после всичко останало.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POLIZAITE SA MRASNIZI,KOITO OBICAT DA BIAT HORATA IMNOGO SE RADVAT KOGATO VIDIAT NIAKOI UBIT,OBICAT DA LIGAT KRAV,ZA DA RAZBERAT ILI POCUSTVUVAT DALI E ISTINSKA.