Федерацията по щанги – мафиотска организация!

Гидиков и Колев са за затвора, заяви Пламен Аспарухов
Обновена: 23 мар 2015 13:55 | 23 мар 2015 10:11,
37
Федерацията по щанги – мафиотска организация!
Снимка: БФ по щанги

Българската федерация по щанги е мафиотска организация, заяви бившият национален треньор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов.

Още по темата

По думите му нито щангистите, нито треньорите им са виновни за поредния допинг скандал. Бившият треньор заяви, че президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев и главният секретар Борислав Гидиков са "замърсили" отбора с медикаментите.

Както Dnes.bg писа 11 щангисти от националния отбор са дали положителни проби от внизапен тест, направен преди две седмици. Намереното забранено вещество е станозолол, за който се твърдеше в началото, че е приет чрез хапове Трибестан.

Аспарухов припомни и, че при предишният допинг скандал през 2008 г. отново Неделчо Колев и Борислав Гидиков са снабдили отбора с допинга. Тогава федерацията по вдигане на тежести е била глобена с близо 550 хил. долара, бил е и отнет лицензът й. Впоследствие Гидиков и Колев правят нова федерация и взимат властта в свои ръце.

Бившият национален треньор заяви, че оттогава досега българският спорт е "олекнал" с 8 млн. лв. заради щангите, а на практика нямат нито един спортист. "Тези хора са за затвора", категоричен е Аспарухов.

"Оттук нататък тези господа трябва да си подадат веднага оставката, ако са мъже. Сега те ще се опитат да натопят онова момче, което им достави медикаментите", предположи още Аспарухов.

Той разкри още, че Неделчо Колев е известен в световен план с дистрибуцията на стероиди и анаболи British Dragon. Даже имал прозвище мистър Драгън Колев.

Пламен Аспарухов коментира и смъртта на щангиста Милен Добрев. Той беше категоричен, че по време на спортната си кариера не е приемал забранени субстанции. Той разказа още, че още на 20 г. Добрев е бил хипертоник и е пиел хапчета за това.

"Не може да си хипертоник и да пиеш анаболни стероиди, двете неща се изключват", настоя Аспарухов.

В последните дни преди смъртта си Добрев е тренирал за себе си. Дори и тогава е вдигал 270 кг. от лежанка. Аспарухов заяви, че не знае дали след прекратяването на спортната кариера Добрев е приемал стероиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
хитрец преди 9 години
И преди,и сега БФЩ е мафия!!!!:))))
28
1
 
1
 
! Отговори
петър преди 9 години
Всички тук плюете министъра, а точно той няма никаква вина. Левашките изпълнения на българските щангисти са от поне 50 години, хващани са десетки и ако се развива този спорт ще продължават да бъдат хващани.Всички големи щангисти зобят, но се спазват строги режими, всичко се прави по научен път, с перфектен медико-биологичен контрол.А нашите льохмани гълтат какво ли не и се надяват да не ги хванат.Така хем си увреждат здравето, хем ги хващат.После е виновен някой който е от 5 месеца министър.
27
3
 
3
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Тодор Живковия КОМУНИЗЪМ също беше Мафиотска Организация но така или иначе не позволиха Властите да се стигне до Затвор , според мен Дело номер 2 трябва да се преразгледа наново от Европейския Съд , със сигурност има доста Манипулативни разминавания в Папките
26
0
 
2
 
! Отговори
b преди 9 години
Ало професори само не ми развиваитежтеории че от трибестан е отчел стенозолол.Ясно ни е че в бг се гълта химия колкото в цял свят
25
0
 
14
 
! Отговори
sorry преди 9 години
То да е са само федерацията по щанги,разгеле,ама то на първо място е келепира,на втори-шуро баджанащината,трето-муфтата.Каквато държавата,такива и федерациите.Спорта-муите го изедоха отдавна,а нацията - 6 милиона.
24
0
 
20
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
Открили следи от станозолол....Причината била прием на ТРИБЕСТАН!Безхаберието, незнанието и папагалщината (особено на e-journalist-ите тук) e ПОТРЕСАЮЩА!Човек да се чуди, да плаче ли, да се смее.НЕЗНАНИЕТО е нещо страховитооооо!Трибестана и станозолола имат толкова общо, колкото *** и ВЕЖДИТЕ!
23
2
 
2
 
! Отговори
zelen chuk преди 9 години
vseki chovek uchi v detskata gradina i v nachalnoto uchiliste kakvo da iade i da pie. v osnovnoto uchiliste daje uchi kakvo iadat rasteniata i jivotnite v bg.
22
7
 
36
 
! Отговори
бивш борец преди 9 години
до хипертоникАбсолютно си прав. Малко хора знаят какво е да пикаш кръв от химия, да те държат по един час в сауната за да влезеш в категория, да колабираш от глад и преумора. И всичко това за безплатното ядене, два грозни анцунга и едни маратонки "Пирин" на година. А тези, които потни вода не са пили се кефеха на спортните ни успехи по телевизора и сега ти набиват минусчета. Ама истината за спортните училища си я знаем ние.
21
4
 
22
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
А така !!! Бащата трови младите момчета ,а щерката / Рут Колева/ се явява морален коректив на нацията...
20
2
 
7
 
! Отговори
на първанката ората преди 9 години
ъъъъ а добър ден!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анабола преди 9 години
Няма допинг!! Това се наричат хранителни добавки *** кой да ти знае, че са забранени!!!
18
4
 
8
 
! Отговори
ЕДИН ПРОЗТ БЪЛГАРИН преди 9 години
ТАКА Е, ТАКА Е!!! НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДОПИНГ ИЗЛАГАЦИЯТА И СМЪРТТА НА СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН! :D Той не им е давал съвет с какво да се нашмъркат ама е било некачествено и е оставило следи
17
5
 
4
 
! Отговори
nike team преди 9 години
vseki palnoleten bulgarin, bulgarka ( ot 18 godini nagore) sam/a reshava i e otgovoren za jivota i zdraveto si kakvo da si vkarva v ustata.
16
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Федерацията по допинг ги хванали със щанги
15
2
 
26
 
! Отговори
коко преди 9 години
Професионалният спорт поне от няколко десетилетия насам си е главно химия. И много труд.
14
13
 
27
 
! Отговори
хипертоник преди 9 години
Другаря Абаджиев е еквивалент на д-р Менгеле в българския спорт. Той въведе садистичните триразови тренировки по всяко време на денонощието, комбинирани с конски дози "зоб". Който е бил в някой от концлагерите, наречени спортни училища по времето на соца, знае за какво говоря.
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички структури в България са мафиотски, най-вече правителсвените и държавните.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този спорт ,не е спорт.да се скиняш от вдигане на железа.хм
11
2
 
28
 
! Отговори
макето преди 9 години
И кой е тоя доктор дет е разрешил на хипертоник да участва в такива състезания сите лажат та дрънкат
10
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега Ваньо Абаджиев, на когото всички се смеехте и наричахте луд, си прави парите и създава таланти в САЩ. Човека е на 80 години, а прави изхвърляне с 50кг. сякаш е на 25. Стои си зад Океана и ви се смее на простотията, лицемерието и интригите. Преди Пекин се оакахте, сега също. И за съжаление нямаме поколение талантливи щангисти. А преди в почти всяка категория имахме медал.