След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според статията проблема е в количката, а според коментиращите в бебето.. Истината е някъде там...
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама ти си ***, значи щом създадеш дете за теб света свършва, ако с подобна логика възпитаваш своето дете по-добре наистина не прави деца защото ще им съсипеш бъдещето.
112
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Едва ли това е първия случай в който родители отиват в ресторант с пеленаче, как до сега не е имало проблеми и изведнъж на някой му писва . От цялата история ми се струва че има премълчани работи.
111
15
 
16
 
! Отговори
Баща преди 9 години
На мен пък ми харесва да ходя с децата си на ресторанти. Хората нямат проблеми и се радват в 90% от случаите. Един път бяхме в един ресторант, седнаха едни хора зад нас, видяха, че сме с бебе и се преместиха най-културно, без да правят проблеми, без драми. След това седнаха други и само усмихваха. Не виждам драма в това да отидеш на заведение с децата си. Аз като родител да не съм затворник, да не съм ги закарал в някой нощен бар, НЕ! Който не му харесва да става и да излиза от ресторанта!
110
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега като имам дете да го чакам да стане на 2г. за да отида на ресторант ли.ПС: не всеки има баби на които да си оставят децата.
109
16
 
24
 
! Отговори
Калина преди 9 години
На Цветница празнувах имения си ден. Децата ми живеят отделно и много рядко се събираме в пълен комплект.На съседната маса имаше семейство с бебе, което не спираше да плаче. Родителите му бяха потресаващо нервни, дори майката го разтърси доста якичко. Вечерта ми беше загубена. Идваше ми да гръмна тези `родители`И сега да се обърна към тях и подобните им: не сте единствените на света и светът не се върти около вас!
108
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чашата прелива с тези майки
107
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
силно ме тревожи факта че спора е дали е правилно да се пускат колички в ресторанти, а не дали е правилно да се казва на свободни хора как да си гледат работата и как да живеят. за щастие сте твърде леваци и не можете да наложите "правилното" на всички тук, както са успели в западна европа.
106
1
 
0
 
! Отговори
Учител преди 9 години
До Анонимен 144Ти български език учил ли си?
105
4
 
8
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
ей, аман от дискриминарини родители.
104
9
 
21
 
! Отговори
Психо преди 9 години
Сигурен съм, че същите тези "родители", ако бяха на ресторант преди година, преди да имат дете, щяха да са много възмутени, ако празнуват имен ден и някое бебе то тях не спира де реве. Сигурен съм, че нямаше да са доволни от ресторанта, понеже ще ги е лишил от удоволствието да прекарат спокойно своето празненство. Така, че въобще не мога да оправдая техните оплаквания. По-скоро те търсят чуждо внимание, защото ресторантът ги е лишил от вниманието, което те си мислят, че заслужават.
103
6
 
25
 
! Отговори
iiiiiIII преди 9 години
АБЕ ХОРИЦА, ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ХВАЩАТЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ ХОРАТА СА БИЛИ В РЕСТОРАНТ, ЕМИ КАТО СА НА ПОЧИВКА КЪДЕ ДА ЯДАТ БЕ! ДАЙ ДА НЕ ПОЧИВАТ КАТО ИМАТ ДЕТЕ ЛИ? МАЙ 90 ПРОЦЕНТА ОТ ВАС НЯМАТ ДЕЦА ИЛИ АКО ИМАТ ТОЛКОВА СЕ И ЗАМИСЛЯТ,ЧЕ И ТЕ КАТО ХОДЯТ НА ПОЧИВКА МОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ ПОДОБНО НЕЩО. ИМА ХОТЕЛИ ,В КОИТО НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДЕЦА ПОД ОПРЕДЕЛЕНА ВЪЗРАСТ ЗА ДА НЕ ПРЕЧАТ НА ПОЧИВАЩИТЕ, НО АКО ТАКОВА НЕЩО НЕ Е ОПОМЕНАТО НИКЪДЕ МНОГО ЯСНО, ХОРАТА ЩЕ СЕ ОПЛАКВАТ.
102
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С това вече не съм съгласна, доколкото случката е описана точно. Откъде - накъде няма да ги пускат, дано ги съдерат от глоби. Е, лично аз не бих вкарала бебе на 6 месеца в ресторант - десетки непознати, миризми, зарази, но всеки си преценява.
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** ще си останешDO 138DAI MU NA PROSTAKA DA PISHE I TI SE OSRA.
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къшшш с количките от заведенията!
99
11
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
До АнонименАко нямаш на кого да оставиш бебето си или кой да ти помага значи ли, че трябва майката и бащата, които са нормални човешки същества и имат потребност да излязат от дома си или да сменят обстановката, да стоят затворени? Защо да плащам данъци на държава, в която има такова отношение на редица места към бебета? Като чета и преобладаващите коментари тук, направо се плаша какви хора има...
98
6
 
5
 
! Отговори
ганю преди 9 години
До Анонимен 136Личи си какъв си след като стриптийз бар ти е в главата.
97
12
 
16
 
! Отговори
Abc преди 9 години
До 118 -Точно градинките са място за майките. Вашите деца са отгледани в ЦУМ и ресторантите. Тогава това е било нещо естествено - със сигурност. Колкото до "онеправданите" майки, ами нека да оставим децата да "пишкат и акат" посред мола и заведенията. Все пак това са естествени нужди, те са малки и не разбират. Кога всички егоисти "родители" ще разберат, че трябва да се лишат от личните си лигавщини? Кога българинът ще разбере, че никой на никого не длъжен.
96
6
 
9
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Толкова много простотия и комплексарщина отдавна не бях чела! Дерзайте!!!!
95
6
 
21
 
! Отговори
Ганьо ще си останеш преди 9 години
До ***"да поиска да ползва услугите за които е платил" хахахахахахахахахаха аре стига вече се изживявяхте като правозащитници бе! ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! Защо всеки говори имам право на тва имам право на онова, а един не каза аз като родител СЪМ ДЛЪЖЕН да пазя детето си особено когато е в начални месеци от хорската и собствената си глупост, като за целта НЕ ГО ВОДЯ ПО РЕСТОРАНТИ и места неподходящи за него!