След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
196,става въпрос за 6 месечно бебе,какво бягане между масите...
153
2
 
8
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До АнонименТи си доста тъпо парче обаче... Кой си ти да ми казваш дали да влизам в ресторант, ако съм с дете бе? Ако детето ми се развика и разписка аз сам ще си тръгна и нито ти, нито някой пикльо може да ми каже, разбра ли? Едно е да имаш възпитание, друго е да си мислиш че всеки е длъжен да се съобразява с теб... а ти кога ще се съобразиш с другите?!
152
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 196как може да си толкова неграмотен.До ***- айде скрийте неграмотните коментари. Разбрахме, че давате глас на простаците, за да предизвикате скандален интерес към статията.
151
2
 
10
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Анонименсамо заради последното си изречение заслужаваш - :) шегувам се... едно е бебе друго дете, тук говорим за бебе, което евентуално ще заплаче.. Бягащите изтървани деца в ресторантите са доста дразнещи, защото слаломират покрай масите и създават предпоставки за инцидент и напрежение... но то си е и до възпитание де...
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно дете под 2години няма да разбере че има друг свят за заведенията а и това не е тяхното забавление .а тези паркове и площадки да не са за пенсионери?
149
2
 
2
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Анонименхахах, аз не давам наставления, посочи ми къде съм дал наставления. Кой е *** не го решаваш ти, така че си спести определенията... Пращай ме където искаш, интернет троловете сте всеизвестни със смелостта си... Хич не съм комплексиран и именно защото пътувам достатъчно, виждам простащината в хората тук, които си мислят че всеки им е длъжен... Слизай и се качвай където искаш, не е моя работа.. Следващият път като пътуваш се поинтересува от местните закони с които трябва да се съобра
148
15
 
8
 
! Отговори
MadSlav преди 9 години
Хора, осъзнайте се !!! Излезте от стереотипа на ограничен и злобен човек. Само в България, не можеш си вземеш кучето в автобуса (нищо, че си сляп), не можеш да вечеряш в ресторант защото имаш дете, не може да се кърми на общественни места, но ако е засукана мадама, на която силикона и се е оголил и е метър напред, вече се гледа с други очи. Само за информация, в Англия, на децата не се ограничават от нищо. Това е с цел да имат самочувствие и да бъдат уверени. а тук ще създаваме социопати, жалко!
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До варненец - единственият, който си позволява да дава наставления кой как да живее си ти. Въпреки крайните мнения, разговорът във форума, се води на интелигентно ниво. Единственият с простащки изказвания си ти. Изобщо не ме интересува как живееш. За щастие доста хора пътуват и затова все още има малка надежда за тази държава. Иначе и аз мога да те пратя....... Мога да сляза на твоето ниво. Иначе напоследък Дубай е една от най- посещаваната от българи дестинация. Ако това те комплексира...
146
2
 
6
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До 123ако не си разбрал да ти кажа... Тук хората, които пишат не знаят, че бар, ресторант, кафе, заведение, кръчма и тн са различни неща... :)
145
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
до 178не знам защо правите паралел между ресторант в Европа и бар в ДубаЙ-на второто място по закон алкохол не се сервира на лица под 21 годишна възраст и съответно такива лица не се допускат в баровете дори и с придружител.Доколото разбирам в случая с бебето родителите не са го завели на бар,а на ресторант..
144
1
 
5
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До АнонименМного си далеч от истината драги, няколко пъти ти прочетох коментарите и будиш смях в мен... Аз не ти оспорвам правото да заведеш дъщеря си да види свят :) Не си единствения, който може да го направи... Но ако беше поне малко заинтересован къде отиваш щеше да знаеш че в Дубай не можеш да влезеш с дете :) Не само ти ходиш в Дубай :) Бъди велик колкото искаш, не ми казвай аз как да живея, за да не ти казвам ти къде да ходиш :)
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До варненец- самият факт, че даваш определения за това кой какъв е, а на теб като ти направят определение изпадаш в истерия, показва, че си абсолютен комплексар. Явно и ти се опитваш да ми оспориш правото да заведа дъщеря си където поискам. Искам да види, че има и друг свят. Ти като искаш дръж твоите тук. Нека си мислят, че държава изградена от такива като теб е най-Великото място на света:)))))
142
7
 
12
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Създаването на деца е един велик и естествен акт. Никъде не е написано, че е забранено на обществени места. Хайде да започнем да се чифтосваме по заведения и като ни изгонят да ги обвиним в дискриминация.
141
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе няма място за бебета по заведения! Една добра и грижовна майка не би допуснала такива неща това е истината!
140
4
 
13
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
Явно повечето тук никога не са ходили в РЕСТОРАНТ и за тях тази дума означава КРЪЧМА, БАР, КЛУБ, КАФЕНЦЕ, КВАРТАЛЕН ГАРАЖ и други подобни... вие сте меко казано ограничени! Ако не е забранено да отидеш с бебето си в РЕСТОРАНТ, отиваш, ако реве и имаш някакво възпитание и не можеш да го успокоиш, ами тръгваш си, нормално е да не притесняваш хората! Ама да се страхуваш от това че си с бебе и за теб света е недостъпен е безумие...Държите се все едно хората с бебета са прокажени
139
2
 
7
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До АнонименКолко ми е болен мозъка си е моя работа.. Аз комплекси не избивам по форумите, това че ти си завел дъщеря си в бар в Дубай говори какъв ти е манталитета на теб! А жена си целува ли я на плажа?! Никой не говори за привилегии, а за дискриминиране че имаш дете... Щом ти си мислиш че като имаш бебе си по-малко човек това говори за твоето слабоумие и ограничено мислене... Когато има правила, нека се спазват, но когато няма строго определени, тогава никой не трябва да бъде дискриминиран!
138
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да отворят ресторанти за бебета какъв е проблемът.то бива,бива ама то акъл не е нещо друго.........
137
4
 
6
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До diavolchetoТи бат Бойко ли си? Рече и отсече... Кърменето на обществени места не е никакъв проблем, стига майката да се покрива а не цици да се веят... Естествено че хората ще се откажат от някои неща, но това не означава че не трябва да имат социален живот! Разбира се, е строго индивидуално за всяко бебе кога може да се "покаже" пред хората... Ами дискриминация е, когато няма определено правило и те гонят, щото имаш дете... Това най-малкото е неуважение и заслужава ъперкът и ритник...
136
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До варненец - в твоя болен мозък явно комплексите се избиват чрез убеждението, че създаването на деца ти осигурява социални привилегии и безкрайни права. Не беше ли това запазена марка за малцинствата? Езикът ти доказва какво ти е нивото. Прави сте няма как да сравняваме законите - в България няма такива. Тук всичко е свободия и демокрация по български. Аман от дискриминирани комплексари, търсещи обществени внимание и изява :)))))
135
3
 
19
 
! Отговори
пфууууууууууууу преди 9 години
въпреки че имам две големи вече деца, ми е изключително неприятно да отида някъде на заведение и да е пълно с колички и пищящи деца. Аз самата никога не съм влизала в заведение с количка, защото ми е ясно, че в заведение човек отива да си почине и да се възнагради за нещо, а не чрез съседната маса да изживява наново стресови ситуации от преди години и да му тестват търпението и толерантността. А и на мен самата ми е било неудобно да не би да попреча с детето на другите.