Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!

Танев сигурен: Задачата не се знаеше, това е инсинуация
Обновена: 23 май 2015 07:47 | 22 май 2015 17:00,
63
Мислите ме за престъпник, но се кълна за матурата!
Тодор Танев. Снимка: архив, БТА

Според просветния министър Тодор Танев разследването за изтичане на матурата е инсинуация, докато МВР не го докаже.

Той обясни, че задачата се е генерирала в ръцете му и се закле в децата си, че тя не се е знаела.

Танев попита дали това, че е министър, значи, че непременно е престъпник и обясни, че полицията проверява случая. 

Още по темата
"Искал съм да се заглушават джиесемите, но не можем да го направим, защото сме в сградата на президентството, ходих два пъти в ДАНС, говорих с госпожа Бъчварова. Задачата се генерира пред мен, в моите ръце, тя не се знаеше. Остава да се закълна и в децата си. И това ще го направя. Заклевам се в децата. А този, който в момента се опитва да инсинуира срещу министерството, без да знае факти, прави престъпление. Не спрямо нас, а спрямо децата", обясни министърът. 

Той обвини в съучастничество и всеки, който твърди, че има изтичане, но не може да го докаже. Танев анализира, че телевизионният репортаж за изтичането на темата е бил от девет часа сутринта, когато учениците вече са можели да излизат.  

"Тези, които плащат, казват в девет и половина коя е темата и си вземат парите. Не е възможно да е по-рано", категоричен бе министърът.

На напомнянията за изтекла инфрмация във Facebook от предишната вечер, той отвърна: "Това ще бъде проверено, аз не съм капацитет, иначе щях да бъда с униформа".

Министърът обясни, че предпочита журналистическите разследвания, които сътрудничат на полицията. 

"Виждам в очите ви едно - след като е министър, той не може да не е грешен, след като е министър, той не може да няма престъпни намерения. Продължавайте в този дух, мислете по този начин, не мога да ви забраня, нито съм ви родител", обърна се Танев към репортерите.  

Министърът обясни, че тези, които инсинуират, въвеждат министерството в грях.

"Всяка дума, която се казва така, на пусия, ей така, просто, защото той е министър и ни е в ръцете, не създава напрежение на мен, на моята сърдечна област или на моите вени, а на децата", каза Танев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Задачата се генерира пред мен, в моите ръце, тя не се знаеше."Абе льольо и аз мога да ти генерирам задачата на "случаен принциоп" пред очите ти... след като преди това съм продал отговорите! Ти в кой век живееш бе!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът, обявил Златаров, Ломоносов и Кюри за кръгли нули, днес отново блесна с безграничната си глупост. Сега видиш ли изтичането на отговорите на матурите били едва ли не измама... Сякаш мнозинството не сме преминали през ситото на образователната ни система и не ни е ясно как стават нещата в България...
21
0
 
8
 
! Отговори
Гледам Тв преди 8 години
Мили хора, защо си мислите, че няма човек, който да реши матурата за 1/2 час, пишете небивалици - програмисти, генериране на кодове, продадени матури и т.н. - грамотните хора, независимо какви са - родители, ученици, студенти, учители, администрация могат да решат затворените въпроси за 1/2 час! ... и някои от тях са решили да продадат отговорите за някой лев...
20
1
 
11
 
! Отговори
www преди 8 години
Тоя е парадоксално *** за образователен министър. Такъв до сега май не сме имали. Но по време на управлението на Бойко винаги може да стане и по-лошо.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na izpit se siada, no iaketa i chanti otpred pred duskata, uchitelite ne da stoiat sednali zad biuroto, no da minavat i da proveriavat uchenitzite ne da spiat
18
0
 
3
 
! Отговори
йух преди 8 години
Тоя е мноооооого ***.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доказателства, че си престъпник нямаме Професоре. Но това, че си невероятен *** го демонстрира както с включването си в кабинета (бандата) на Мутрата, така и с непремерените си изказвания по въпроси и за личности, които не са лъжичка за твойта уста!
16
0
 
8
 
! Отговори
бан преди 8 години
за престъпник - не, шефа ти е такъв, хо за *** - ДА.
15
0
 
9
 
! Отговори
Dada преди 8 години
Танев, защо държиш Кастрева в екипа си??? Тази змия,кажи?
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не - аз съм просто Кръстник.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не,тоя е организатора на престъпниците.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танев, щом си влязъл в политиката е ясн о какъв си.В България за съжаление политиците сами се приравниха с престъпниците.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто може случайният алгоритъм за генериране на въпроса да не е бил толкова случаен и някой от програмистите да е знаел кое ще се изтегли. А пък си има и други начини за крадене на данни, просто трябва да се проверят всички хора, имали досег с програмата.
10
0
 
6
 
! Отговори
realen преди 8 години
Преписването е било масово. Ходили са да тоалетна и са се връщали с отговори на дланта.
9
0
 
17
 
! Отговори
62804 преди 8 години
Танев: Да ми умре премиерът ако лъжаV
8
0
 
3
 
! Отговори
edin преди 8 години
Прочетохте ли думите на министьра?
7
5
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
Този е огромно недоразумение. Даже мисля, че може да е луд. Москов също. За Пръмовица... нямам думи. Лукарски пък разбира от икономика, колкото сегашния МВР министър от... МВР. Горката женица гледа като натровена като направи поредната си издънка. Изобщо, хаоса е пълен.
6
1
 
10
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Законът за журнализма...Уби ме пишман министър с този израз!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танев не е виновен, това е ясно. Елементарна теория- даден тийм от програмисти пише базова програма за генериране на списък от въпроси. Крайният потребител, който си мисли, че генерира списъка с въпросите не знае какъв сорс код стои зад интерфейса. Реално погледнато е възможно да е пипан сорс кодът от един човек и нито министъра, нито никой друг да не знае, че това е правено. И какво се оказва- някой все пак знае предварително въпросите. Просто теория.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има толкова много ... технологични начини тази задача да се "вземе" направо от изпита, след което "решенията" да се върнат, изобщо не е нужно да се знае предварително.И все пак задачата (което май е тест) се генерира от краен брой въпроси, които някой ги е написал и подбрал, по алгоритъм, който също е написан от някого, какъв е проблема друг да разполага с всички тях и при необходимост да изпрати необходимите. Аборигентски изказвания.