Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне", защити той ГЕРБ
Обновена: 19 юни 2015 17:05 | 19 юни 2015 17:05, Веселина Йорданова
154
Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се присъедини към протестите на бизнеса на 26 юни срещу поскъпването на тока. Борисов разясни, че и той е против ръста на цената на електроенергията.

Още по темата
"Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това", поясни премиерът, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи.

От думите му стана ясно, че през уикенда ще има съвещание по темата за цените. Той допълни, че в момента се работи и на него още един път ще постави пряко задачи най-малкото да не се повишава цената на тока. Борисов уточни че става въпрос за цената на тока за всички, защото не дели бизнеса и потребителите.

"Разбрал съм се и с ПФ, защото не съм съгласен, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи.

Най-малкото, което мога, е да помоля да отложат вдигането на цената на тока, което са решили от 1 юли, защото дотогава ще имаме наредба, ще имаме още няколко решения, които мисля, че ще повлияят", каза Борисов и допълни, че не е коректно политическите партии, които имат и повече членове в КЕВР, да говорят, че ГЕРБ иска да
вдигне цената на тока.

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне",
заяви още той.

Премиерът съобщи, че са отпуснати близо 50 милиона лева за пречиствателната станция на "Златни пясъци".

Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чисто, коментира Борисов. По думите му важно е хората да знаят, че в Черно море влизат вече абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят.

За ремонт на "Аспарухов мост" във Варна средства ще бъдат отпуснати идната година. Община Варна получи средства от фонда "Солидарност" за укрепване на деретата в пострадалия преди година от наводнение квартал "Аспарухово", когато загинаха 13 души.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 8,5 милиона лева бе връчен на кмета Иван Портних от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 16 месеца.

По-рано в Девня премиерът коментира, че неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата.

По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баш терориста който изнася оръжия за ислямска държава отново показва ,че е слаб и безсилен премиер.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицията не можа да го бутне сега ред на фирмите
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ав да те е_а и законите
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знае си урока вече бат' Боко,че нали точно цената на тока го бутна от власт."Страх лозе пази "са казали хората.
59
2
 
16
 
! Отговори
БЕРГЕР преди 8 години
"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне"- Е ТЕ ТОВА Е ВЕЛИКАТА МИСЪЛ НА ТОЗИ!
58
2
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Де гиди мушмурок с мушмурок...
57
2
 
9
 
! Отговори
Смях преди 8 години
Щом открива модернизирана пречиствателна станция, значи чоже да очакваме да открие ремонтираната отсечка на магистрала Тракия
56
2
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
и за кого да гласувам ако не е вра шия все едни ш същи кукли
55
1
 
22
 
! Отговори
dogan преди 8 години
До гн борисов.щом сте толкова съпричастен на народа и излизате заедно на митинг хайде да поживеете и вие с 380лв.сомо за месец не два
54
2
 
16
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
този няма място в класацшята.да пази господ
53
0
 
27
 
! Отговори
0 преди 8 години
Ей това е виц на деня
52
1
 
22
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Ей на тва му се вика популизъм!
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутро,а защо не тръгнеш да протестираш с обикновените бедни българи за безбожно високите цени на тока за тях..няма да тръгнеш ,защото бедните обикновени хора ,няма да имат да ти дадат комисионни за разлика от бизнесмените от които цуцаш яки пачки и комисионни.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dali shte se uvelichi toka ili shte ima rabota za bednite, sie predizvikatelstvo!
49
0
 
18
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
по заблудени хора от българите няма вярваме на всеки на сляпо окзасе че в цяла европа и скандинавските страни този който пройзвежад ток и държи разпределителните мрежи са 100 процента държавни фирми а вече доставчиците са много така е и за телекомуникациите най големите фирми са държавни както е теленор тя е собственост на норвежкото правителство и за жп транспорта така че да спрът да говорят глупости че всичко било частно важните дейности са държавни
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземе и Цветелинка на протеста, та да е пълна програмата.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА КАДЪРНИТЕ ДА УПРОВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА
46
1
 
18
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
никои не ни е виновен че се водим по гайдата на европа и си затворихме 4 те ядрени блока че подписахме колосални цени с демократите американци който доидоха и си уредиха печалби за 100 години напред никои не ни е виновен че си продадохме ерпета на държавни компании и разпределителните мрежи пак на тези държавни компании никои не ни е виновен че си разпродадохме икономиката за жълти стотинки и сега едва крета а 90 процента от нея не работи а тези който работят получават жълти стотинки това е
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя ще протестира и срещу себе си ако му се обадят от американското посолствовсички истински българи изпитват срам за това кой ги управляваалчни *** дето *** краварски задниции магистралките от околовръстното са с повече достойнство от тях
44
11
 
1
 
! Отговори
густо майна преди 8 години
До ИСТИНАТАЗаблуден слафчовист! Този път Тотев ще ви помете още на първи тур