Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне", защити той ГЕРБ
Обновена: 19 юни 2015 17:05 | 19 юни 2015 17:05, Веселина Йорданова
154
Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се присъедини към протестите на бизнеса на 26 юни срещу поскъпването на тока. Борисов разясни, че и той е против ръста на цената на електроенергията.

Още по темата
"Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това", поясни премиерът, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи.

От думите му стана ясно, че през уикенда ще има съвещание по темата за цените. Той допълни, че в момента се работи и на него още един път ще постави пряко задачи най-малкото да не се повишава цената на тока. Борисов уточни че става въпрос за цената на тока за всички, защото не дели бизнеса и потребителите.

"Разбрал съм се и с ПФ, защото не съм съгласен, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи.

Най-малкото, което мога, е да помоля да отложат вдигането на цената на тока, което са решили от 1 юли, защото дотогава ще имаме наредба, ще имаме още няколко решения, които мисля, че ще повлияят", каза Борисов и допълни, че не е коректно политическите партии, които имат и повече членове в КЕВР, да говорят, че ГЕРБ иска да
вдигне цената на тока.

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне",
заяви още той.

Премиерът съобщи, че са отпуснати близо 50 милиона лева за пречиствателната станция на "Златни пясъци".

Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чисто, коментира Борисов. По думите му важно е хората да знаят, че в Черно море влизат вече абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят.

За ремонт на "Аспарухов мост" във Варна средства ще бъдат отпуснати идната година. Община Варна получи средства от фонда "Солидарност" за укрепване на деретата в пострадалия преди година от наводнение квартал "Аспарухово", когато загинаха 13 души.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 8,5 милиона лева бе връчен на кмета Иван Портних от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 16 месеца.

По-рано в Девня премиерът коментира, че неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата.

По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
17
 
! Отговори
Kit Chelin преди 8 години
Остана само да протестира срещу себе си само и само да се хареса на електората. Медиите са като по времето на социализма, позитивните новини ни заливат от всякъде, ако има нещо нередно се съобщава между другото и нве му се обръща внимание. Ако по времето на Орешарски всичко се плюеше дори и нещо, което е добре направено сега и лошото се представя като добро защото можело да бъде и по зле. Една политическа каста си живее като в приказките за сметка на целия народ. А той плаща и мълчи.
82
0
 
14
 
! Отговори
Niki преди 8 години
Тоя профан дали не е знаел че изнасяме оръжие за терористи които убиват жени и деца?Или.......пара да пада!!!!
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магнолията ще основе новата българска СИРИЗА, с която ще се "самосвали", ще си направи "самопреврат" и така отново ще застане начело на властта
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От човек, който се тръшкаше срещу заем от един милиард и три месеца по-късно натутрузи на децата ни 16 милиарда морал не очаквам. Обикновен селски хитрец
79
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 140 настоящи и бивши депутати притежават и папкат здраво от ВЕИ-тата. Всички се правят на луди и вместо да тръгнат срещу тях, вървят срещу собственият си народ. Наглоста им е толкова голяма, че ще ги видите дори и на протестите воглаве с Борисов, зада гонят злите духове. Само че, неказват, че тези духове са вселени в тах самите.
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ ви го вдигат, АЗ го свалям.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако има протести срещу поскъпването на тока, премиерът ще се включи в тях" за първи път в световната история вожд-милиардер ще протестира против токовите ценички,щото му е зор ,не може да ги плати,а и едни лоши хорица,с които той няма нищо общо....ги надуват и дерат населението!! Дране,с което той няма общо,той е протестантин-милиардер....
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орбан с идването си на власт свали цената на тока с 25% за унгарците, Ореха с идването си на власт свали цената на тока с 5%. Тоя щял да излезе да протестира.
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б.Борисов и целия български народ,трябва да протестираме срещу ЕС,който не успя да се справи с проблема за подобряване на стандарта на живот в новоприетите страни.Вместо това побърза да усвои пазара,банковия и енергийния сектор,като същевремено търси причините в образованието,корупцията...само не и в собствената си неспособност и в нежеланието да се отнесе с уважение към народите от изтока.Скъсването с Русия е ОГРОМНА грешка на България.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя ли!!??
73
0
 
14
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Баце, след като ти стигна до протести ние направо да лягаме да мрем! А?!
72
0
 
9
 
! Отговори
240 идиота преди 8 години
Фарисей!
71
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** изби току що скалата
70
2
 
24
 
! Отговори
одисей преди 8 години
тоя гьотверен и сие ще съсипят изцяло държавицата ни
69
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може така, тук в България цената на тока е най ниска и според изискванията на Е.С. трябва да се изравни цената тук с тази в Е.С.
68
4
 
17
 
! Отговори
0 преди 8 години
Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чистоДавай Бокич ти си.Тази година цялото море,догодина некой океан,па по-натам,ако не си се много изморил може и некой междугалактически подвиг да сътвориш
67
4
 
5
 
! Отговори
б.боце преди 8 години
ще ви спра тока
66
2
 
9
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Така е,приятелю,но Гаргамел каза на времето "По-малко държава!" и ойде коня в ряката!Сега пак искат приватизация на болници,и отново се опитват да лапнат Товарни превози на БДЖ!То бива алчност и гьонсуратлък,ама това ганьовското никъде го няма!
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
я не разбирам от ток у наше село няма ама знам че нее убаво
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и внимавай с кръвното и минискуса опасно е там между хората