Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне", защити той ГЕРБ
Обновена: 19 юни 2015 17:05 | 19 юни 2015 17:05, Веселина Йорданова
154
Борисов готов да протестира с бизнеса срещу цените на тока
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се присъедини към протестите на бизнеса на 26 юни срещу поскъпването на тока. Борисов разясни, че и той е против ръста на цената на електроенергията.

Още по темата
"Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, аз категорично не съм съгласен с това", поясни премиерът, след като откри модернизирана пречиствателна станция във варненското село Тополи.

От думите му стана ясно, че през уикенда ще има съвещание по темата за цените. Той допълни, че в момента се работи и на него още един път ще постави пряко задачи най-малкото да не се повишава цената на тока. Борисов уточни че става въпрос за цената на тока за всички, защото не дели бизнеса и потребителите.

"Разбрал съм се и с ПФ, защото не съм съгласен, макар че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи.

Най-малкото, което мога, е да помоля да отложат вдигането на цената на тока, което са решили от 1 юли, защото дотогава ще имаме наредба, ще имаме още няколко решения, които мисля, че ще повлияят", каза Борисов и допълни, че не е коректно политическите партии, които имат и повече членове в КЕВР, да говорят, че ГЕРБ иска да
вдигне цената на тока.

"Няма такъв човек, който иска да го вдигне, напротив - полагаме огромни усилия, за да не се вдигне",
заяви още той.

Премиерът съобщи, че са отпуснати близо 50 милиона лева за пречиствателната станция на "Златни пясъци".

Започваме го от днес и се надявам до година и половина максимум цялото море да е чисто, коментира Борисов. По думите му важно е хората да знаят, че в Черно море влизат вече абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят.

За ремонт на "Аспарухов мост" във Варна средства ще бъдат отпуснати идната година. Община Варна получи средства от фонда "Солидарност" за укрепване на деретата в пострадалия преди година от наводнение квартал "Аспарухово", когато загинаха 13 души.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ на стойност 8,5 милиона лева бе връчен на кмета Иван Портних от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 16 месеца.

По-рано в Девня премиерът коментира, че неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата.

По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами прав е човека! ББ винаги е бил много искрен с хората и това дразни лицемерите и лъжците от БСП и ДПС! Тези две партии окрадоха народа и го доведоха до сегашната мизерия, но наглостта им е огромна и затова все гледат на друг да прехвърлят вината си! Стари комунистически номера, но народа ни е свикнал на лъжите им и се продължава да се хваща на тях!
22
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми точно зaрaди Тиквaтa и Борислaвовa сме нa товa дередже с токa
21
2
 
26
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До енергетик - 18Ти вярваш ли си, аджеба, на туй дето си написал? Ако наистина го направи ще покаже две неща:1. Че е демагог от местна величина, но лош демагог2. Че го хваща шубето да не си замине скоропостижно и пак да дигне кръвно, кат предния път, че да одят патриарх и мюфтия да му баят за здраве. Ако предния път го свали народът, то този път ще го събори бизнесът. Кат им паднат печалбите, да знаеш, че нищо не мой ги спря. Нали разбираш...А народа...абе кучета го яли...
20
2
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Срещу себе си ли ще протестираш? Хахахахахахаха, хитрец. И ти хитруваш като Левски, който върви с турците, а те го търсят.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ami da ne moje predi izborite.po posme
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хaхaхaхaхaхaхa дребен тaрикaт хaхaхaхaхaхa и той щял дa протестирa хaхaхaхaхaхaхaхaхa не знaм овчия нaрод още ли му вярвa
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най доброто ще е да сe появи на протеста с ОСТАВКАТА си .
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На протеста ако тиквата се появи с камъни ще го посрещнат с камъни ще го изпратят.Този *** не разбрали че народа неиска да го вижда .
15
1
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
70% ОТ ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ Е НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ
14
3
 
22
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Това е направооо......Немам думи.Не мога да повярвам дали това го е казал.Па и да е така, утре ще излезе в някое интервю заявявайки че не помни кога и къде......
13
3
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Абе енергетика ,ти си типична овца от стадото на ГЕРБ.Бърабойко си говори разни неща ,ама добре знае от къде се лапат милионите и на кой са ВЕИ-тата с разните зелени и кафяви енергии ,дето надуват цената на тока ,братските американски тец-ове също.Ама те не се спират ,а се спират блоковете на държавния ТЕЦ -2 от който тока е наполовина по-евтин от американския.Така ,че ще излезе да протестира срещу себе си
12
3
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ
11
2
 
9
 
! Отговори
намръщен преди 8 години
Явно, гусин Домувсчиев спонсорира не само Л-ц, но и герберите. А кой изпуска пари тъкмо пред изборите. На Батэ Борисов ще напомня, че Иван Иванов е ръб, а ако и те решат в някой близък ден да напуснат правителството, герберите ще трябва да вадят фесове от гардероба. Москов среща обструкции при провеждането на здравната реформа, ако и в областта на енергетиката им правят сечено, нищо не се знае. Лукарски е дребна риба в РБ, там дирижират Радан и Мигленчето
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама само с бизнеса ли ?И срещу кого точно ще протестира - срещу себе си ?
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя пич,му обичам майката,бащата ,сестрата даже и него го обичам поне 100 пъти :) !
8
22
 
4
 
! Отговори
енергетик преди 8 години
Другари червени *** , нали много искате да се спазва закона. Е сега Борисов ви казва , че комисията е независима и той не е съгласен с нея. Какво не ви харесва , сигурно това , че искате пак да го изкарате виновен за всичко . Да ама не . Мъжко дупе един път втори не .
7
3
 
25
 
! Отговори
Х преди 8 години
Ако нямаше 10 човека охрана за себе си и дома си, да е и на протеста в Орландовци.
6
1
 
21
 
! Отговори
Борисово време преди 8 години
циркове всякакви и лъжи на Тиквун!Ууу бре...
5
1
 
28
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Ега ти безочието !! кой може да вдигне цените на тока без да се допита до генерала.Пепел в очите на хората.
4
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко на протест против Бойко?Това само МУТРАТА може да го измисли