Никой не обича да му се разхождат танкове, но...

Ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити, рече Борисов
Обновена: 1 юли 2015 14:39 | 1 юли 2015 13:05,
179
Никой не обича да му се разхождат танкове, но...
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов призна, че "дрънкането на оръжие" не носи пасиви, но подкрепи президента, външния и военния министър за нуждата от приемането на американски танкове у нас. 

Още по темата
"Не е приятно, за никоя държава не е приятно да й се разхождат танкове и гаубици на нейната територия, но сме лоялни членове на ЕС и НАТО", каза Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол. 

Той беше попитан от соцдепутата Янаки Стоилов стои ли зад изявленията на министрите по темата.

Червеният избраник обясни и че тежкото въоръжение не допринася за националната ни сигурност и че страната ни става фланг в противопоставянето. 

Премиерът отвърна с констатацията, че днешната международна обстановка е по-сложна от времето на Студената война.

"Носят се пасиви от това дрънкане на оръжие. Но тези 14 танка не могат да са заплаха, това е нормално и стоя зад това, което са казали нашите министри", обясни Борисов. 

Той разказа, че въпреки това малко "смъмрил" външния и военния министър, че са закъснели с обяснението.

"След като стана ясно за танковете, тръгнахме да обясняваме", каза премиерът. 

Той допълни, че е нормално нашите войски да тренират и да познават "и западната техника". Борисов призна, че ситуацията е деликатна и я сравни със санкциите.

"Подкрепихме ги, такава е лоялността и необхдимостта в съюзите", каза той.

Премиерът припомни и че съгласно нашия договор и членството ни в НАТО България влиза в задължтелната зона на защита.

"И ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити. Но с нищо не сме допринесли за такава агресия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ами рапоне като никой не обича да му се разхождат танкове, и то чужди, защо позволихте разполагането на тежка военна техника на територията на България? Защо рискувате суверенитета на страната? Защо рискувате въвличането ни във военни действия? Защо се наведохте и предадохте за пореден път интересите на страната? ОСТАВКА
116
0
 
3
 
! Отговори
Американо преди 8 години
На цялата тази мизерия и немотия само воина ни липсва
115
3
 
3
 
! Отговори
ан преди 8 години
този чува ли какви ги плещат неговите министри и президентчетокато селски каруцари обясняват едни и същи неща и в тях няма грам дипломация а само противопоставяне ,което е абсолютно грешното н е бяха изпуснати приказки срещу гърция ,русия да не говорим -бълват думите на ястребите от америка, и най интересното че никой не им ги търсинаясно сме че и всички медии са спечелили пари от нпо американски
114
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯМълчат като какво, доизкажи се! Русия може да разположи каквото оръжие реши на СВОЯ ТЕРИТОРИЯ. Това са ответни мерки на затягащата се бримка, която дърпат американците.Норвежците са стегнали 14000-ен корпус, шведите се надуват, позабравили, че след боя, който ядоха от Петър Велики три века не са воювали, а просперитетът им се дължи основно на това. Русия сама не може да издържи на НАТО в конвенционална война и затова точи ножове - Ярс, Синева, Тополь, Искандер, дано това ги вразуми
113
3
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
Борисов е под контрола на САЩ, защото ЦРУ много знае за неговите нелегални действия по време на ЕМБАРГОТО над бивша Югославия и той, Борисов, е в ръцете им.
112
2
 
17
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
След като го свалиха с камъни предишния път великият вожд от Банкя и най-мъдър държавен ръководител в света сега си е подсигурил защита срещу евентуални протести с американски танкове. Дали са 2 или 14 танковете, от външна агресия не могат да ни защигят така, че стават само за недоволни граждани.
111
1
 
6
 
! Отговори
do 157 преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ: Какви съюзници са ни тия, питай Джордж Фрийдман? Колко обичат единна Европа и особено България, дето я ползват за щит. Така взимай си парите и въобще не се връщай, понеже не обичаш родината ти да е свободна.
110
1
 
4
 
! Отговори
BBurisuf преди 8 години
Бойко .. какво да кажеш друго братле.. То така са ти въели страхъ, че колкото и куршум да ти леят файда няма. Но да беше малко по мазно го вкаръл .. пак то директно прааззз .. та ни раъпори.мерсипп. и това раъбирасе не е истинската бройка все пак, а ония трошлици дето долетяха, после сигурно сте ни ги оставят да им ги оправим, а по подир и да ги купим или каква е сделката*(.. не мииълиъа взпросителната нещо
109
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вън янките от България!
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дойдат танковете да защитят парламента. За това ли ви трябват
107
1
 
8
 
! Отговори
баба Дина на 76 преди 8 години
Плащам промишлен ток без да имам регистрирана промишлена дейност. Регионалното министерство е помогнало на енергийния монопол да ме рекетира като още в план е кръстило жилището от 84 метра с тераси в две посоки. Нито един от регионалните мафиотски управници не са готови да дадат удостоверение срещу декларация за истината. Закон и наредба на министерството на регионалното развитие и "благоустройств" подсигурява енергиен рекет над населението.Какво пак се опитват да лъжат. Долна пасмина
106
2
 
20
 
! Отговори
Събудете се преди 8 години
Американска лъжлива ***. Както това дали е можело да има разполагане на американски тежки оръжия у нас, така и южен поток са неща които важат за едни държави членки на НАТО и ЕС и не важат за други държави членки на НАТО и ЕС. Разликата между тях е в управляващите само. Ама ако стане белята тоя мазен *** ще се изнесе по терлици както през 2013, а народа ще сърба кашата която е забъркал!
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се наложи, Натото ще избяга и няма да помогне, както остави Либия. Нато защитава интереса на 2-3 най-големи държави.
104
15
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Като гледам какви небивалици се пишат и се правя един приятен извод за нивото на мислене на хората... Ядрено оръжие изстреляно в посока към България от Русия? Сериозно ли ? Или към Украйна направо? Или към Москва? Руснаците не са *** да не знаят историята си и последиците, ако разпалят конфликт близо до самата Русия ? Къде ще отиде замърсяването ? Към Русия и целия регион..Така че ..по-леко с умуванията. Янаки Стоилов..да те питам, когато Русия мачка България 1944 г..къде беше ти?да попиташ
103
0
 
12
 
! Отговори
Хихих преди 8 години
Как ще ни опазят танковете от ракети земя-земя или въздух-земя много ми е интересно. Да кажеш че всички не сме ходили в армията.. ама смеее... Та от Турция се пазехме едно време и стотици хиляди войници трябваше да задържим танковете и самолетите им няколко минути ..за да се активизират другите в СССР държави. Сега от Руските ракети (да не кажа с ядрено оръжие) които летят по няколко хиляди километра, как ще ни опазят танкове? Глупости да не заспят.. :)
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За младите хора ,които наричат комунисти тези , които са против ББ искам да обясня нещо от миналото ,което родителите им явно са пропуснали да им кажат.Преди 40 години да завършиш в Симеоново,а после и да си преподавател там се изискваше да си предан комунист.Още по предани на Партията бяха тези ,които напуснаха МВР за да не върнат партийния билет.Така че , по-леко с етикетите , защото именно комунистите бяха тези , които си служеха безразборно с тях.
101
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете Борисов разрушава и продава България на Америка.Шест години срина взичко сега американски танкове вкарва.Луди ли сте?
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР с целия си ресурс е ангажирано с пазенето на Бойко и НСО!Дай боже по-бързо да ни спасят от него и Прасето събориха и прибраха парите от Южен поток и са мишена
99
2
 
19
 
! Отговори
дo 107 Димитър преди 8 години
от Германия. Никой не ми плаща, изказвам мнението си, защото имам ЗДРАВ РАЗУМ (Common sense) и виждам, че политиката на българските управници и тяхното слугинство на определени кръговеот САЩ и НАТО ни тласкат към война.
98
2
 
20
 
! Отговори
тъжно , но факт преди 8 години
имахме си армия , оръжия, самолети , ракети и т.н защо бяха унищожени ???? за да сме като робите , нали