Никой не обича да му се разхождат танкове, но...

Ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити, рече Борисов
Обновена: 1 юли 2015 14:39 | 1 юли 2015 13:05,
179
Никой не обича да му се разхождат танкове, но...
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов призна, че "дрънкането на оръжие" не носи пасиви, но подкрепи президента, външния и военния министър за нуждата от приемането на американски танкове у нас. 

Още по темата
"Не е приятно, за никоя държава не е приятно да й се разхождат танкове и гаубици на нейната територия, но сме лоялни членове на ЕС и НАТО", каза Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол. 

Той беше попитан от соцдепутата Янаки Стоилов стои ли зад изявленията на министрите по темата.

Червеният избраник обясни и че тежкото въоръжение не допринася за националната ни сигурност и че страната ни става фланг в противопоставянето. 

Премиерът отвърна с констатацията, че днешната международна обстановка е по-сложна от времето на Студената война.

"Носят се пасиви от това дрънкане на оръжие. Но тези 14 танка не могат да са заплаха, това е нормално и стоя зад това, което са казали нашите министри", обясни Борисов. 

Той разказа, че въпреки това малко "смъмрил" външния и военния министър, че са закъснели с обяснението.

"След като стана ясно за танковете, тръгнахме да обясняваме", каза премиерът. 

Той допълни, че е нормално нашите войски да тренират и да познават "и западната техника". Борисов призна, че ситуацията е деликатна и я сравни със санкциите.

"Подкрепихме ги, такава е лоялността и необхдимостта в съюзите", каза той.

Премиерът припомни и че съгласно нашия договор и членството ни в НАТО България влиза в задължтелната зона на защита.

"И ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити. Но с нищо не сме допринесли за такава агресия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
8
 
! Отговори
комунисти-боклуци преди 8 години
Тия оръжия ще бъдат ползвани срещу простите българи в защита на талибаните, като им правят ново косово
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи спуснати отвън!?!? Що за политик е тогава? Ми да вземе всеки път като се чуди как да реагира на натиск да звъни на Орбан и да го пита какво да прави.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До VAT 69: Член на НАТО, а пък всичките танкове американци. По скоро сме 51ия щат, ама не по доходи и стандарт на живот.
74
1
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
абе чета ви коментарите и ви се чудя на акъла...Кога за последно е имало война с открит и ясен фронт на атака и защита?Нали виждате ,че 200 човека с 5 минохвъргачки и 20 стрели и 150 калашника правят една държава на луда калинка...да ама тези 200 човека ако им излезнат 10 танка ще гризнат дървото...Кой говори за въздушни атаки ,че и червената армия да влезнела на наша територия нямало да я спрът..много ясно,тя ще мине цяла Европа без някой да и попрече ,камо ли ние....стига сте дъвкали глупости
73
1
 
10
 
! Отговори
Тато преди 8 години
Само че тези танкове не са натовски, а американски и Ген.секретар на НАТО само приветства разполагането им, но изрично каза че танковете са американски, за де не питат него, какво правят тук.Ние сме американски сателит, просто ни купиха,от тези продажни политици, какво да очакваш?Честито!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов не може да каже каквото и да било на военния и на външния министър, защото са спуснати в правителството му отвън...
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ние сме член на НАТО и е наша работа колко и какви оръжия..."Явно не е наша работа понеже дори и военният ни министър се оказа, че не знае колко, какви оръжия и откъде ще ни ги пращат. Дори не благоволяват да го уведомят, горкия.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
забърквани в мутренските си схеми после ще ни "спасява" с 10 танка..... нали същи *** обещаваха и Украинците да ги "спасяват" е видехме колко и как ги спасиха.... Проклинам го тоя всеки божи ден до 10 коляно...
69
15
 
3
 
! Отговори
VAT 69 преди 8 години
А колкото до това, че 90% от пишещите тук били против ЕС, НАТО и правителството, имайте предвид, че това са 9 *** с по 20 ника. Не им се сърдете, всеки си вади хляба както може.
68
5
 
11
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Има кой да ви защити ? Така ли мислиш ? Няма да има кой да ви защити от народа, а народът български е с Русия !
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Като танковете се унищожават за 10 минути от въздъха защо другите държави имат танкове?"Танковете моето момче са едно голямо нищо без въздушна и наземна подкрепа. Танкове се използват за спомагателна цел при добре организирана въздушно-наземна защита, а ние поставяме няколко голи танка да симулират някаква защита.
66
8
 
4
 
! Отговори
VAT 69 преди 8 години
Ние сме член на НАТО и ЕС и е наша работа колко и какви оръжия ще имаме на територията си. Ако на някого не му харесва, проблемът си е само негов.
65
1
 
11
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Който не храни своя армия храни чужда. Кой е този който ще ми гарантира, че чуждата армия ще е лоялна на страната ни. Що за държава сме ако не можем да се защитим. Не съм наивен и знам, че няма как да имаме войска като Китай, Русия или САЩ но това е позор.
64
5
 
15
 
! Отговори
МИТАКА преди 8 години
Като гледам коментарите, 90% са против Тиквата, САЩ и сатаНАТО.Да ги почваме тогава - ВСИЧКИ ПРЕД ОЛИГАРХИЧНОТО СЪБРАНИЕ!СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ!!!
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танковете по коя територия се разхождат, по магистралната ли ? А.., сега разбирам защо все ремонти правим! Трябваше магистралите да са много яки, като за тежкотоварни превози. За леките коли и хората трябваше да направим отделни пътища. Може би нямаше да се изтребват всекидневно.
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато преди 26 години Петър Младенов каза (на шега) "Да дойдат танковете", тогавашните демократи виха на умряло!Днес точно ДЕМОКРАТИТЕ ДОКАРАХА ТАНКОВЕТЕ!Да са ни честити (и танковете и демократите)
61
10
 
4
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Комунистите-специалисти по оръжия и бойна техника се обаждат както винаги. Освен, че калашникът е най-доброто оръжие, и че нищо не може да се опъне на спецназ друго не знаят. Като танковете се унищожават за 10 минути от въздъха защо другите държави имат танкове? Да разпускат всички армии и само с ракети да става всичко...
60
1
 
16
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Боко, Боко, зомбитата у нас се надяваха да им докараш американски инвестиции и университети, а ти им докара танкове и самолети.Така е, докато има зяпачи на турски сапунки и слушачи на порно-чалга, ще има и герберо-депесарски тарикати.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разполагането на американски танкове е висша форма на малоумие. При атака ще бъдат пометени за минути, а докато САЩ стоварят следващите, ще минат няколко часа. Вместо да разполагаме немска техника, ние докарваме една шепа танкове от другия край на света. Ама целта на САЩ не е да ни защитава, това са мобилни мишени, чието унищожаване значи война. А при такава война ние ще бъдем завладени за отрицателно време.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лоялни *** сте на хамериканците