Никой не обича да му се разхождат танкове, но...

Ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити, рече Борисов
Обновена: 1 юли 2015 14:39 | 1 юли 2015 13:05,
179
Никой не обича да му се разхождат танкове, но...
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов призна, че "дрънкането на оръжие" не носи пасиви, но подкрепи президента, външния и военния министър за нуждата от приемането на американски танкове у нас. 

Още по темата
"Не е приятно, за никоя държава не е приятно да й се разхождат танкове и гаубици на нейната територия, но сме лоялни членове на ЕС и НАТО", каза Борисов в парламента по време на традиционния блиц контрол. 

Той беше попитан от соцдепутата Янаки Стоилов стои ли зад изявленията на министрите по темата.

Червеният избраник обясни и че тежкото въоръжение не допринася за националната ни сигурност и че страната ни става фланг в противопоставянето. 

Премиерът отвърна с констатацията, че днешната международна обстановка е по-сложна от времето на Студената война.

"Носят се пасиви от това дрънкане на оръжие. Но тези 14 танка не могат да са заплаха, това е нормално и стоя зад това, което са казали нашите министри", обясни Борисов. 

Той разказа, че въпреки това малко "смъмрил" външния и военния министър, че са закъснели с обяснението.

"След като стана ясно за танковете, тръгнахме да обясняваме", каза премиерът. 

Той допълни, че е нормално нашите войски да тренират и да познават "и западната техника". Борисов призна, че ситуацията е деликатна и я сравни със санкциите.

"Подкрепихме ги, такава е лоялността и необхдимостта в съюзите", каза той.

Премиерът припомни и че съгласно нашия договор и членството ни в НАТО България влиза в задължтелната зона на защита.

"И ако не дай Боже се наложи, има кой да ни защити. Но с нищо не сме допринесли за такава агресия", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Танковете са тук да защитят Борисов и останалите *** от ГЕРБ и РБ от народната любов.
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големите *** са във Фащ. Като почнеш от комунарката Елена Поптодорова, която американците крепят от 20 години. Стига да послушни като Боко и сие.
95
1
 
6
 
! Отговори
Бананчо преди 8 години
Бойче, всичко и все на тъз държава, всичките важни позиции вече са на гербаристи, правите си схемичките и произвеждаж нови малки Бойчета( културисти) които го раздават все едно държавата е тяхна. Това носи стабилност но и некомпететност,тоест държавата загива. Аз не се оплаквам правя си достатъчно кеш да си карам аудито и да плющя студентки готови за всичко да се извисят поне малко от тази мизерия... а едно време родителите им бяха лекари, учители, войници, ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ЖИВЕИ НАШИЯТ МЪДЪР ВОЖД, ВЕЛИКИЯТ ГЕНЕРАЛ МАРШАЛ:БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВДА СЕ СЛАВИ НЕГОВОТО ИМЕ, ЗАДЕТО ТАКА ДОБРЕ НИ ПАЗИ.УРААА УРААА УРААААА
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кого да ни защити бе Борисов? Направихме система ПРО заради заплаха от Иран, сега Русия не била заплаха, но да има танкове, егати лицемерната работа.
92
1
 
3
 
! Отговори
Pernik преди 8 години
Kakvi gi govoresh be ot koi shte ne pazat te 10tanka,ti pyrvio shte bydesh za da izbegash ako neshto stane...mudrec si golem no xorata te razbraxa veche,kakva igra igraesh
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашето овчедушие ще ни погуби !
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно... кой изпраща таккове в САЩ да ги пази ... ако нещо се наложи?!Ми те милите нямат чужди воиски на територията си никак бре?! Те живи са загинали.И повечето други държави и те така. Ама ние сме умниии, и затва всички държави които имат армия (за разлика от нас) ще ни пратят войничета и танкове да ни пазят.
89
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кого ще ни пази Нато ?! От Русия или от Турция ?! Защото американското нато ни е подарило отдавна на Турция.
88
1
 
15
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
мутро, кога ли ще престанеш с *** си действия / бездействия и още по-*** обяснения и лаф-морафети в стил селска вечеринка за *ли. за какво плащаш с осигурени от данъкоплатеца средства на една камара съветници, калинки, *** и влечуги. тикво, некадърен си за друго, освен за ленторезане на ремонтирани и преремонтирани магистрални отсечки. единствено търпението на мат'рияла те държи на власт
87
2
 
10
 
! Отговори
до 117 преди 8 години
А вие кравешки производни няма ли да си ходите във ФАЩ?! Искате ,ама няма! Те не ви щат !
86
1
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
"лай лай (кому) нета , няма ли да си ходите в масква ?"Каква Москва бе калпак, аз съм ПРЕМИЕР и още имам партиина книжка от БКП... бащицата ми е работил милиционер. Пазил съм Тодор Живков като първи личен бодигард.Ти хептен се обърка май. Айде земи си седни а
85
0
 
12
 
! Отговори
до113 преди 8 години
Даже и ученията не бяха у нас, повечето бяха в СССР.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Димитър: "Коментарите против НАТО са на платени *** и атакисти. АКо има референдум за и против НАТО, резултата ще ви изненада силно." А бе осъзнайте се хора, това не са танкове на Нато. АКо бяха на Нато щяха да са 1 Американски, 1 Френски, 1 Немски и т.н. На теб може да ти харесва да сме 51ия щат, ама аз си харесвам родината повече от доларите.
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА !!!!!
82
1
 
12
 
! Отговори
до Борисов преди 8 години
Борисов , що се правиш на разсеян ????? Нали НАТО се състои от много други държави , защо не няма техни танкове а американски????? Поне си признай какви интереси защитаваш!!!!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре вожда Борисов ще покани турците от НАТО да изпратят и те танкове и военни части в София да ни пазят от... някого ако се наложи.Аферим ефенди Борисов.
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103Дори по времето на Варшавския Договор у нас нямаше постоянна окупационна руска армия. Случваше се да дойдат на учение но никога често и до 2 седмици си тръгваха.Явно трябва да си припомним лозунга от 50те години "Янки гоу хоме"Единственото хубаво е че идват избори и Борисов може да му дойде ум в главата
79
1
 
12
 
! Отговори
МИР преди 8 години
ОСТАВКА НА ТИКВАТА !!!НЕ НА ВОЙНАТА !!!
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ни е питал съгласни ли сме да сме член на НАТО. а що се отнася до КОИ СТЕ ВИЕ - ние сме български поданици и не одобряваме това, което се върши от военния министър и правителството. Нарязахме си военната техника и оставихме САЩ и НАТО да решават какво да става с войската и техниката.