Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!

Само за 3 минути мъжете свършиха работата на общината
Обновена: 26 авг 2015 09:16 | 26 авг 2015 09:07,
67
Граждани спряха теча в "Западен парк"... с тапа за 1,60 лв!
Снимка: bTV

Само за 3 минути и с тапа за 1,60 лв. граждани почти спряха теча от счупената чешма в "Западен парк", от която за последния месец изтекоха 430 000 литра вода. След като институциите отказаха да се отзоват на сигнала и да спрат разхищението на питейна вода, гражданите взеха нещата в свои ръце.

Васил Иванов подал сигнал за пилеенето на водата както в медиите, така и в няколко софийски района и Столичния инспекторат. Мерки обаче никой не се заел да предприеме.

Още по темата

Затова решил да извърши ремонта с помощта на приятели. "Вече загубих всякаква вяра в институциите и така реших да се обадя на един мой съученик, който се занимава с ВиК и да оправим ние нещата и така", каза той пред bTV и обясни, че това няма да му струва много. Попита обаче защо всъщност плаща данъци.

Специалистът от ВиК Иво Григоров обясни от своя страна, че чешмата е в окаяно състояние и не може да се използва от хора.

По думите му тя трябва да се смени, но временните мерки, които могат да бъдат взети е да се постави тапа, която струва само 1,60 лева.

Експертът постави тапата, но течът нямаше как да бъде спрян напълно. Чешмата продължава да шурти, но със значително по-малък дебит от преди. Това, което институциите не можаха да направят за цял месец, граждани свършиха за 3 минути.

Според Васил и Иво институциите трябва да престанат да си прехвърлят топката и да се оправи цялата чешма, защото доброто желание на гражданите не винаги е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чешма без спирателено кранче Българска работа!!!!!!!!!!!!!!!!
28
0
 
37
 
! Отговори
БюрокраД преди 8 години
Аз предусещам измама тука. Цената на тапата е силно завишена. Реалната цена е около 80-90 стотинки, а тези са я отчели като двойна. За усвояване на средства в големи размери иде реч тука. И тапата не е минала по ЗОП.
27
0
 
52
 
! Отговори
Столица ама друг път преди 8 години
Сега кмета на общината да извади от джоба си парите за тези 430 000 литра вода и да я плати! Така ще е справедливо! Иначе оставка за безхаберника и подчинените му безхаберници !Има и нещо друго в Западен пак по главната алея имаше чешми от които хората да пият вода в жегите, те защо не работят ? На този парк да не са му хвърлили око някои мастити бизнесмени, като Пеевски и подобни *** и престъпници и нарочно да се занемарява ?За да може после да се застрои ?
26
1
 
21
 
! Отговори
имате си злато за км преди 8 години
а пандъчето кво изохка по въпросъ, или е била пак на фризьор,,мнноо е секси бабето, че я ряпкам яко
25
0
 
41
 
! Отговори
x преди 8 години
Момчета на вас неви трябва тапа .А автомат Калашников и разхотка по Бьлгарските институции.
24
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са комунистите които за 45 години управление ограбиха ВиК и го изнесоха в Русия.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако от ВиК-то бяха сложили подобна тапа щяха да падат шевски глави.
22
4
 
29
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До 23Айде путинофилите пак го обърнаха на международна конспирация!
21
1
 
31
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 23,може така да се разбира от някого, но това не е гражданско общество. Гражданите сами трябва да поемат инициативите, а не да чакат на тоя и оня. Колкото повече такива случаи има, толкова по-голям ще бъде контролът над институциите, които в случая не са си мръднали пръста, и толкова по-здрави ще бъдат връзките в обществото. Всички се чувстваме например съпричастни към пичовете, което вече е нещо положително.
20
11
 
18
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
за това никакви пари не плащам за вода имам 4000лева борч, да додат да си ги съберат.
19
0
 
20
 
! Отговори
поуката преди 8 години
Най-накрая някоѝ разбраха поуката от приказката за неволята.
18
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пешко Под гражданско общество се разбират фондации на ЦРУ - начин да вземат властта без избори в окупираните територии
17
2
 
36
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Браво! Така се създава гражданско общество и социален капитал. А за самата ВиК съд и публично порицание с виновниците отпред
16
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво да се впряга Фандъкова или служителите й за ремонт, който струва 1,60 лв. Та 50-60% от 1,60 лв са само 80-96 ст. Дори и при практиката на Фандъкова и СО да се направят 3-4 последващи ремонта, тези 96 ст. биха станали около 3 лв. Друго си е ремонт за примерно 20 млн със заложени 3-4 последващи ремонта, там нещата наистина предизвикват интерса й с основание.
15
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййййй, Фандъкова, никакъв фандък не дава, стисната работа ей, а за кучета и асфалт може....
14
1
 
36
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Браво на гражданите, но е трябвало да се задействат още по-рано! Всички знаем, че чиновниците са некадърни и мързеливи и не стават за нищо... Призивът ми е когато има такъв проблем, който можем да решим сами, не чакайте някоя дебела лелка да се размърда, ами го решете сами. Пък после викайте телевизии, фейсбук кампании и прочие. Знам, че не е работа на гражданите да го правят, но няма смисъл хиляди литри вода да се губят, за да докажем, че някой не си е свършил работата!
13
0
 
45
 
! Отговори
Демократ преди 8 години
"Гражданите по често трябва да взимат нещата в свои ръце вместо само да мрънкат като баби."Точно така се прави! Ако искаш нещо да бъде свършено, свърши го сам - не чакай другите да го свършат.Иначе институциите трябва да се притискат още по-силно. Не може след като е подаден сигнал, че нещо не е наред, да няма никакво действие от страна на отговорните органи.
12
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросната тапа отговаря ли на всички изисквания? Какво става ако утре хвръкне от налягането и убие някой? Гражданите заложили тази бомба със закъснител трябва да отговарят за действията си пред закона.
11
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданите по често трябва да взимат нещата в свои ръце вместо само да мрънкат като баби.
10
2
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То сега тези граждани могат да бъдат подведени под отговорност за самоуправство и повреда на обществена собственост, а НАП да ги разследва откъде имат тези 1.60. Имали ли са разрешение за ремонт от общината и дали са извършили работата по одобрен проект, окомплектован със съответните становища и подписи. ДНСК ще провери дали строежът е законен и като установят, че не е ща издадат заповед за премахване на тапата. А някоя екологична организация. Ще ожали поповите лъжички , че са останали без вода