Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!

Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени
Обновена: 3 ное 2015 20:14 | 3 ное 2015 20:04,
378
Полицаи: Организаторът на протеста е Горанов!
Снимка: БТА

Този протест е организиран от вносителя на законопроекта, от Горанов. Инициаторът е той! - това казаха протестиращи униформени, които от няколко часа са блокирали възлови пътни участъци на столицата.

"Ние искаме обществото да е сигурно, да се грижим за обществото. Не спекулирайте със заплатите. Ние сме полицаи. Липсва отношение и сигурност в сферата на сигурността", добавиха те.

"Чашата на доверието преля. Доверие имаме вече само на себе си. Затова ще останем докато е необходимо", заканиха се служителите на МВР.

Полицаите разказаха, че от 5 години имат да получават дрехи, работят със свои консумативи, а на места едва двама служители на пожарната трябва да се борят с пожарите.

Според тях обществото трябя да ги подкрепи. Но все пак добавиха, че не чакат подкрепа от никого. "Но след време няма да има кой да ви защитава", добавиха полицаите. 

Още по темата

"Събрахме се много хора. Ние сме винаги единни. Не за първи път протестираме. На предела сме. Нямаме неприязън към никого, имаме само реална преценка", добавиха служителите.

В същото време полицаи излязоха на протест и в Пловдив, Пазарджик, Перник, Бургас и други градове.

В Бургас униформените заявиха, че ако готвените промени в закона за МВР се случат, то те ще напуснат.

Единият от служителите коментира, че работи в системата от 23 години и добави "че се спекулира с тези 20 заплати".

"Махнаха ни компенсациите. Имаме семейства и деца. Как се гледат с 500 лева? Целят дестабилизация на държавата. Националната сигурност сега е на кантар", добави той.

Протестиращите допълниха, че от 2011 година не са получавали униформени облекла и необходимото оборудване.

"Всичко се купува от нас. Шофираме с летни гуми и през зимата, и през лятото. Да видят колите на автопарка. Ние мрем с тези коли. На колегата, който се обърна с автомобила миналата година, още не са му дали един лев. А веднага на другия ден дойдоха в болницата. Питам министър Румяна Бъчварова дали са махнали привилегията за безплатно погребение, когато ни убият. Искаме уважение от обществото. Ако приемат тези закони, няма да има полиция", категоричен бе полицаят.

В Пловдив вече са се събрали над 1000 души. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. Трафикът се парализира за около половин час. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели.

Една голяма част стои мълчаливо пред сградата областната дирекция на полицията.

Припомняме ви, че протестът протича мирно и тихо.

Към този момент вече е отворено движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" при "Орлов мост", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм ЗА високи заплати и бонуси на полицаите. Ще ги плащам с данъците си и ще съм доволен.Но в ЗАМЯНА: Искам радикална промяна! Искам да заработят ефективно, интелигентно и със много много по- променена организация!DEAL?
29
0
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Заплатата им да бъде обвързана с превенцията и борбата с престъпността... - например процент разкриваемост и осуетени престъпления...
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки знае, че полицията пази основно мутрите, пеевски, доган, серго, бойко и един бял автобус.Дори сидеров, дето ги псува на майка и ги плюе и него си го къткат от народната любов.Абсолютни ненужници.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тик-Так България се Променя Ура!!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Бг чобани не ченгета преди 8 години
В Германия има много работа ,ама български полицай иска да е хем на държавна хранилка,хем и мафийката да му снася нещо .
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборите минаха. Започва ИСТИНСКАТА битка - ще има ли реформи или няма да има.
24
5
 
6
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Горанов, ами вашите привелегии кога...
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербери, тоя път цяла България е зад вас, освен 60 000 ченгета и семействата им.Направете си добре сметката, защото както те протестират, така можем и ние, които им изкарваме заплатите и не получаваме нищо насреща.Ако пак им се на**ппите по стар милиционерски обичай ви чака много сериозно гражданско недоволство и напрежение.мислете му.
22
7
 
3
 
! Отговори
до Странджата преди 8 години
"Наглеци... - хрантутници... - рушветчии... - Горанов, никакви компромиси..."и кой ги дава тия рушвети? Нали всички искаме законите да важат за всички, само не и за мен!Трябва да се криминализира даването на рушвет, вместо взимането му и да видиш тогава как всичко ще секне!
21
17
 
4
 
! Отговори
тт преди 8 години
Абе гащници, какво хулите полицията ...какво предлагате ...да останем без полиция ..къде го има това ??? и като я няма какво правим...такива като английския мма боец в бургас кой ще го спре ?? баба ви с метлата или жена ви с точилката , която по принцип е предназначена за вас пияндета ??? аре спрете да дрънкате глупости защото ако имахте капка мозък щяхте да подкрепите протеста !
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А що ни бихте 2013г. Кога протестирахме за тока... Защо Нали нас пазите... Уж те ги ваште началници които ги пазихте и нас бихте...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Птавилната договорка сега трябва да е:Дълбока истинска реформа, но не в заплащането, а в начина на работа.Договорят ли го, осъществят ли го, ще печелят още много избори.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, вие какво искате, бе? Така се трупат милиони и милиардите на шефката ви и Боко! Още може, щом са ви докарали до това дередже! Сега се сетихте, че сте голи и боси и карате с летни гуми...тц, тц, тц ненапразно сте герои на много полицейски вицове. Ясни сте на всички с тази шефка министерка докъде сте го докарали! Няма нужда от демонстрации, вие сте си я избирали, като умница и далавераджийка с опит в мафиотствата.Мен щеше да ме е срам, ако такава ми беше шефка....
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Караме зимата с летни гуми, нямаме облекло, признаха униформени----------------------------------------------------------------------------------------------а пък бензин ви слагат престъпниците
16
5
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Днес военните летци в Графа и Крумово отказали да летят.... Настава хаос с глупави решения.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки знае, че ченгетата са най-корумпирани след съдиите.И едно въпросче към вас г-да ченгета.Защо биете само тинейджъри тревомани, а пред мутрите и истинските бандити сте като мишки???? Чето пъти дори защитавате последните...Никакви компромиси за вас, наглеци.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради тези корумпирани нагли кияци на държавна хранилка, които нямат право на протест, още не съм се прибрал,а утре пак съм на работа, за да им изкарвам заплатите. Пращайте им жандармерията да им начупи рушветчийските кратуни и им разтуряйте седянката. Протестът им е нагъл,както и самите те. Напускайте бе рушветчии, ама не ви стиска,че като се знаете колко ви е багажа, никой за нищо не ще ви вземе, защото трябва да се работи, а не да се дреме денонощно.
13
8
 
15
 
! Отговори
циника преди 8 години
вижте хубаво какво правят ченгетата! Много хубаво гледайте! Така се прави! Няма значение дали протестът им ви се струва справедлив или не. Говорим за технологията на самия протест. Това Е протест! А не разходките на соросо.вите издънки. Не и мрънкането пред компа...
12
0
 
9
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 8 години
В Германия има много коли !Отворили сме си границите ,елате всички бг полицаи .
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен лично полицията НИКОГА, АМА НИКОГААА НЕ МИ Е ПОМОГНАЛА.Разбивали са ми колата 3 пъти в София, една са ми крали и веднъж ни отарашиха апартамента.Само подигравки от тях съм видял, се едно аз бях престъпника.Няма как да ги харесвам.Плътно зад Горанов, дано не им се даде.