Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!

Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти
8 ное 2015 19:50,
128
Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!
Снимка: Bulphoto

"Спонтанните ни протести бяха една карикатура, само че никой не я разбра. Знаете ли какво казваха колегите на "Орлов мост": "Извикайте полиция!". Поставихме обществото в положение да видим докъде ще бъдем доведени – при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"

Това заяви заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов пред bTV.

Той обяви, че няколко хиляди полицаи са дошли на протеста срещу спорните текстове в Бюджет 2016, с които се орязват социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Още по темата

"За момента оттегляне на текстове няма – заявено е намерение да бъдат оттеглени. България е парламентарна република. Нещата не се случват, когато някой каже нещо, а когато в пленарна зала се изгласува нещо", отбеляза Кузманов.

Той смята, че "някой прави чудовищен опит да унищожи системата на сигурността", като обвини финансовия министър Владислав Горанов в "необмислени действия".

Кузманов подчерта, че днешният национален протест всъщност е 15-и от 2008 г. насам. Според него "няма министър, на който да му се е разминало".

"Въпреки че голяма част от аудиторията, която ни гледа, няма да повярва – днес беше за принципите (...) за принципа на ненарушаване на обществения договор, за принципа на несриване на имиджа на професията", подчерта Кузманов.

По думите му предишните акции на МВР през годините са били изключително за условията на работа, а днес отново служителите на реда не са излезли заради заплащането на труда си. "За реформи в МВР сме още от 2008 г.", посочи синдикалистът. Той посочи, че ръководството на ведомството трябва да отговори кога и в какъв обем ще дойдат резултатите от предлаганите промени.

Илия Кузманов се извини на гражданите за затрудненията, причинени от спонтанните протести на полицаите, в същото време отбеляза: "След като имаш 14 национални протеста и никой не ти обръща внимание, как да фокусираш вниманието към сектор "Сигурност"? Хора, разберете – лампата трябва да светне в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
19
 
! Отговори
за България преди 8 години
Вярваме, че моментът за масови , национални ,спонтанни протести и обществено неподчинение на сбърканата система на държавност е настъпил. Всички да вземеме съдбите си в собствени ръце.
68
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо с политически митинги може да се блокират пътища и сгради,а с полицейски- не!Обидно за армията,полицията и народа е вече 26 години държавата да се управлява от предатели и престъпници!Полицаите най-добре знаят кои са престъпниците във властта и техните "дела"!Време е да бъдат изловени и изпратени там,където им е мястото!С нетърпение чакаме полицията да си свърши работата!!!
67
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нямат чест нямат достойнство да ги уволняват всичките
66
7
 
12
 
! Отговори
мм преди 8 години
По-добре по 20 заплати на полицай, отколкото по една социална помощ на двайсет души, дето така и не се интегрират.
65
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"За чест и достойнство" ???Хайде де! Честта и достойнството се пазат, когато не спираш личната си кола на място за инвалиди, когато не пиеш по време на служба и когато не вземаш рушвети."Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти."Ами че точно това трябва да се направи. И да се изгради нова система, защото очевидно старата е скъпа и неефективна.
64
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не му харесва заплата в милицията ДА НАПУСНЕ.Работа колкото искаш.Аааааа, ама те НИЩО друго не могат освен да *** и да чакат някой да им бутне.Сори ама МАРШ от там като не сте доволни!!!АУТ!!!
63
11
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Полицаите нямали право на протест по закон. И понеже немат право на протест - значи им променяш договора както ти е кеф в ноща след изборите.Много хитро еаси.Правим им заплатите по 300 лева и ще спестим от бюджет.Явно управляващите не са чули за термина военна диктатура и са тръгнали с боси крака през тръните.
62
15
 
12
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
1. Няма толкова глупава власт, която да отреже физическите сили които я крепат.2. Това не е реформа - да орежеш и без това малките пари на полицаите. Реформа е да намалиш администрацията и да се въведат електронни процеси в МВР.3. Полицаите ни взимат колкото чистачка в *** в Германия, а цените са като в Германия.С две думи подкрепям полицаите, те не заслужават тези циркове които им ги разиграват.
61
4
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Грузия, Грузия!
60
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По закон служители на МВР и МНО нямат право на протести. Ако не им хресва да напуснат. А управляващите са длъжни да спазят закона и да накажат всички учасници в #неорганизираните# протести а за Организаторите - под съдебна отговорност !!!
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олов мост най-редовно се превръща в бардак на всевъзможни ***, наркотизирани футболни фетове, проруски активисти, а сега и от охранени корумпирани държавни пазванти. И всички се индентифицират с българските светини и се увиват с националния трибагреник...или руското знаме.
58
4
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ПРОТЕСТЪТ ПОД ПАГОН: ЗА РУШВЕТИ, МЪРЗЕЛ И ДЕБЕЛАЩИНА !
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа полицаи,уважавам труда ви,но ставате банални!Защо нито един от вас не каза,какво е свършил,колко и какви престъпления е разкрил,на колко хора е помогнал,колко престъпника е вкарал в Затвора,а ми говорите за нощни смени,работа по празници,охрани на мачове и др.подобни!Я си признайте честно,всички ли които бяхте на този протест,заслужавате това което искате?
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им гледам криминалните физиономии на снимката си казвам, че и 20 брути заплати на куп са им мнооого малко...
55
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"Ами ще се наемат други 10 000, които да реагират!
54
0
 
2
 
! Отговори
iv преди 8 години
До , S ти бе тъпчо за ошафки ли работиш ааааа.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРОБ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИТЕ БЮЛЕТИНИ. СКОРО,СКОРО... МНОГО СКОРО.Вавилон се опива от кръв.Заповедта беше дадена от ГОЛЯМО същество и тя беше ясна. Скоро няма да има частна компания или държава, която да плати пари за прослужен трудов стаж. Започва голяма промяна,която цели вражда и разделение между богати и бедни, между политици и хора.
52
0
 
13
 
! Отговори
Необходимо преди 8 години
КАТ - извън МВР
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 7 ноември 1917 г. руски червеноармейци и войници арестуват руските министри на правителството подобно на това на ГЕРБ сега в България. Свалянето на белогвардейците и олигарсите от власт завършва с масова национализация на частните имоти и пари на богатите.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само един "принципен, достоен и честен" бг полицай може да пребие 20 годишно момиче, а след това да повика по радиостанцията подкрепление :)))

Спонсорирани публикации