Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!

Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти
8 ное 2015 19:50,
128
Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!
Снимка: Bulphoto

"Спонтанните ни протести бяха една карикатура, само че никой не я разбра. Знаете ли какво казваха колегите на "Орлов мост": "Извикайте полиция!". Поставихме обществото в положение да видим докъде ще бъдем доведени – при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"

Това заяви заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов пред bTV.

Той обяви, че няколко хиляди полицаи са дошли на протеста срещу спорните текстове в Бюджет 2016, с които се орязват социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Още по темата

"За момента оттегляне на текстове няма – заявено е намерение да бъдат оттеглени. България е парламентарна република. Нещата не се случват, когато някой каже нещо, а когато в пленарна зала се изгласува нещо", отбеляза Кузманов.

Той смята, че "някой прави чудовищен опит да унищожи системата на сигурността", като обвини финансовия министър Владислав Горанов в "необмислени действия".

Кузманов подчерта, че днешният национален протест всъщност е 15-и от 2008 г. насам. Според него "няма министър, на който да му се е разминало".

"Въпреки че голяма част от аудиторията, която ни гледа, няма да повярва – днес беше за принципите (...) за принципа на ненарушаване на обществения договор, за принципа на несриване на имиджа на професията", подчерта Кузманов.

По думите му предишните акции на МВР през годините са били изключително за условията на работа, а днес отново служителите на реда не са излезли заради заплащането на труда си. "За реформи в МВР сме още от 2008 г.", посочи синдикалистът. Той посочи, че ръководството на ведомството трябва да отговори кога и в какъв обем ще дойдат резултатите от предлаганите промени.

Илия Кузманов се извини на гражданите за затрудненията, причинени от спонтанните протести на полицаите, в същото време отбеляза: "След като имаш 14 национални протеста и никой не ти обръща внимание, как да фокусираш вниманието към сектор "Сигурност"? Хора, разберете – лампата трябва да светне в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
7
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Аз само не мога да разбера защо още не се е пръкнала от някъде и полицай Витанова,да не би да я уволниха тая буца....Без нея обикновено такива калабалъци не се провеждаха.
48
6
 
10
 
! Отговори
христев преди 8 години
Интересно тези полицаи, защо протестират пред НС ?? Та те са ог един отбор !!! ТРЯБВА ДА ПРОТИСТИРАТ ПРЕД НАС - 7 000 000 БЪЛГАРИ. НИЕ СМЕ СУВЕРЕНА И НЕ ВИ ИСКАМЕ ! ЧИЙ ГО ТЪРСИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ???
47
6
 
17
 
! Отговори
S. преди 8 години
Протестът е за едни пари.Честта, достойнството и професионализмът не са понятия в речника и морала на тези хора.Отдавна!
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестираха Лекари,Учители,Полицай а народаа кога беее смешници
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От утре нека на вашите автомобили да пише МИЛИЦИЯ разбрахте ли бе най достойните
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече данъци не плащам излизазам и аз на протест с милиционерите
43
1
 
16
 
! Отговори
42 преди 8 години
ТОЗИ ПРОТЕСТ БЕШЕ ПО ИДЕЯ НА САМИЯ БОЙКО, ЗА ДА МОЖЕ ЛЮБИМАТА МУ ПОЛИЦИЯ ДА НЕ ИЗТЪРВЕ ПАПКАНЕТО И СЛУШКАНЕТО И ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ДРУГИ СЕКТОРИ ЗА ТЯХ. ВСИЧКО У НАС Е МИМИКРИЯ. *** НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА. А ИМА ОГРОМНО ЧИСЛО ХОРА, КЪДЕ КЪДЕ ПО- ОБРАЗОВАНИ, ПОЧТЕНИ И БЕДНИ ОТ ТИЯ СЛАБОГРАМОТНИ ТЪРТЕИ.
42
2
 
6
 
! Отговори
iv преди 8 години
Много *** народ сме протестират учители,лекари,полиция никой ни ги подкрепя.Не се отлазваите ,повечето Българи ме с ВАС.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провал очаква всеки . който намарява парите на хората си зад гърба имПодло постъпи бъчварова Оставка
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви реформи са това?Не са обяснили на хората си за какво иде речНаправо орязали всичкоКогато чуя че сепутатите са ки намалили заплатите на 800 лв , ще повярвам че искат "реформи"Със заплата над 2000 лв депутатът не разбира живота на народа си
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате по селата да видите тези полицай как са си заработили заплатите ,а 80% от тях са гласували за Герб1 Защо ли!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как протестират такаТе знаят ли робската поговорка" преклонената главичка сабя не я сече"Всички са си мълчат, обаче, пак няма да им стигнат парите на чорбаджиите ниВсе ще им е малко
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква чест и достойнство имате бе милиционери престъпници от такива като Вас държавата и народа ни е на този хал Безбожници сте!
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИЛИЦИОНЕРИ КАЖЕТЕ НА ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ ГЕРБ ЧЕ НАРОДА ЩЕ ВЪСТАНЕ МНОГО СКОРО ПРОЛЕТ ЛИ ЩЕ ИМА ЗИМА ЛИ ЩЕ Е ВИЕ ЩЕ ВИДИТЕ
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ви е срам бе милиционери какво направихте за сигурноста на бедния и ограбен българин от 25 годишния криминален преход в които участвахте и вие!
34
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЛОШО, МНОГО ЛОШО ЗА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО !!! ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И НАПРАВЕТЕ РЕФОРМИ !! ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА ! ЛОШО. ...........
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идвам си на село и къщата ми разбита и ограбена е къде сте бе пацоранковци не ви ли е срам май е време народа да се вдигне на протест крайно време е да ви видя вас!
32
1
 
2
 
! Отговори
Hydrocilinder преди 8 години
Bibi razdrusa darvetata, Romkata da sabere rekoltata s krushite za kompot, torti, sok, oshav, keks, rulo, biskviti i t.n.:-):-):-):-) da ima za sinorite koledni podaraci :-):-):-):-)
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не подкрепям този протест защото тези хора не са си заработили заплатите от 1000 лева а народа тъне в мизерия и ограбени домове!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв протест бе милиционери,елате по селата в монтанско да видите какви кражби са и хората се заключват в 5 часа вечерта как не ви е срам а свършете си работата и си заработете заплатите пък тогава протестирайте,карат без книжки,карат не регистрирани автомобили карат употребили алкохол не ви ли е срам бе бастуниии!)

Спонсорирани публикации