Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?

Всеки 20-ти е карал или кара без винетен стикер, сочи анкета на Dnes.bg
12 ное 2015 15:00, Красимир Ангелов
105
Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?
Снимка: Булфото

Правителството реши - годишната винетка за леките коли скача с 30 лева и от 2016 година ще е 97 лева. С новите цени винетния стикер за месец става от 25 лв. на 30 лв., а на седмичната - от 10 на 15 лв.

Още по темата

Хората очаквано не останаха очаровани от решението, но по думите на строителния министър Лиляна Павлова реалната цена на винетката е 150 лв.

Според нея обаче подобна цена би била труднопоносима за хората и затова за следващата година годишния стикер ще остане под 100 лева.

В разгара на дискусиите за цената на пътния стикер, Dnes.bg попита своите читатели: Трябва ли да скочи цената на винетката?

Очаквано болшинството от анкетираните над 1930 души – 59%, са категорично против по-скъпите винетки за миналата година, защото подобна цена не отговаря на качеството на пътищата у нас.

Едва 9% от анкетираните приемат скока в цената като неизбежен, защото сумата от 67 лева не е била пипана от 7 години. За още 17% от хората промяната в цената е приемлива, но само ако е в порядъка 10-20 лева за годишен стикер.

Само 2% от анкетираните признават, че каквато и да е цената, тя ще трябва да се плати, защото няма как те да слязат от колата. Всеки 20-ти (5%) пък признава, че е нарушител и от доста време кара без винетка.

8% от участвалите в анкетата признават, че новите цени на винетките, задължителните зимни гуми и останалите разходи по поддръжката на автомобила, са на път да ги откажат от колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформите на гробарите винаги са в ущърб на хората , как дсойсат на власт и вдигат всичко , само доходите на хората не , дори искат да ги намалят, гласувайте пак за гроб
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
----бойкобългароубиец глас народен
54
2
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Не мога да разбера какво толкова се дразните на герберастките пътища,нали на следващите избори пак трябва да има нещо за откриване и асфалтиране от ленторежещата тиква!!
53
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Поредната кражба на управниците от изпосталелия и безкрайно търпелив народ. Неслучайно Васил Левски е написал на последната страница от тефтерчето си: "НАРОДЕ ????" (с 4 питанки). Кой народ е способен да търпи толкова?
52
9
 
4
 
! Отговори
олигофрени преди 8 години
този сайт е един провокатор, съчиняват какво ли не , пускат провокации по цял ден, хората коментират, възмощават се , те трият избирателно и дето се вика ни се присмиват.Ама и "утрето"dotbg с тази подмолна стратегия ще изгори по някое време
51
1
 
1
 
! Отговори
олигофрени преди 8 години
моеротори ако не знаете какво е , в този сайт е - м0д3рат0ри.За свободата на словото!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадни *** де рун ге ли!
49
1
 
6
 
! Отговори
олигофрени преди 8 години
а наглите моеротори на днес слагат, махат, и те не знаят вече какво става, само провокациииОставка!
48
2
 
15
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 8 години
Ако ВМОРО съществуваше ГЕРБ нямаше да ги има!
47
0
 
15
 
! Отговори
ЛИНЧ преди 8 години
ПАК ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН ЩЕ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ.Защо седмичната и месечната винетка която се ползва от транзитните автомобили е с 20% увеличение, а годишната с 50%? Не е ли по логично те да са по скъпи, поне ще накараме транзитните коли до Турция и Гърция и обратно да плащат повече, за сметка на бедните българи.От друга страна, повече българи биха преглътнали по високите цени, ако от среща имат качествена инфраструктура и се вижда че тия пари не са напразни.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОЛУ КРАДЛИВАТА МАФИЯ ГЕРБ! СВОБОДА НА НАРОДА!
45
10
 
2
 
! Отговори
_ преди 8 години
Елементарната логика казва, че първо идват парите, после пътищата, направени с тях. Разсъждения от типа "за какво да плащам, като няма път" са ***. Винетката е инвестиция в бъдещето. Не такса за минало строене.Дали управлението е компетентно да ефективно да превърне пари в пътища е друг въпрос.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до от чужбинаДа беше тук щеше да видиш кви избори направи Тиквата, затова мнение не давай. Мий си чиниите там и бъди щастлива.
43
0
 
10
 
! Отговори
От чужбина преди 8 години
Гласували сте ,туй ви е. Няма да се обжалвате,плюете и виете на умряло ,а бадете доволни на себе си и демократично гладни туй затова сте гласували ,както го казват ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО.
42
0
 
13
 
! Отговори
Боко към раята преди 8 години
Момчета, изборите бяха "скъпи"... ако ме разбирате. Как се купуват толкова римляни, пък и българи? Вие знаете ли как сме се охарчили? Все някой трябва да плати сметката... и няма да сме ние от ГЕРБ.
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не си мислете че парите от винетките ще отидат за ремонт на пътищата. Колкото са отивали досега, толкова и в бъдеще. Да живеят крадците -да крадат и раята - да плаща.
40
0
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
По-високи данъци, ограничения, нови кредити, ниски доходи и лош живот - гарантирано от ГЕРБ !
39
1
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 години
Боко е милиардер, точно от подобни кражби. От рекет се правят милиони, от наркотици стотици милиони, но само едри кражби от държавата могат да те направят милиардер. А и какво пискате, като точно вие гласувате за него и точно вие го търпите? В нормална държава, Боко щеше да е Премиер не повече от 2 дни.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са против не защотото им свиди за държавата им, а защото вече не искат да дават доверие на кредит на политиците, защото политиците не си връщат кредитите на доверие на народа. От това повишение ще имат полза само някой фирми. Същото е като с полицаите, вместо да оптимизираме системите по лесно е да *** заплати и да вдигаме данъци.
37
1
 
10
 
! Отговори
Nick преди 8 години
Ми ... никога. Колкото и пари да се наливат все ще се открадне голяма част от тях. Винаги ще са некачествени ремонтите и винаги ще се казва че парите не стигат.