Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?

Всеки 20-ти е карал или кара без винетен стикер, сочи анкета на Dnes.bg
12 ное 2015 15:00, Красимир Ангелов
105
Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?
Снимка: Булфото

Правителството реши - годишната винетка за леките коли скача с 30 лева и от 2016 година ще е 97 лева. С новите цени винетния стикер за месец става от 25 лв. на 30 лв., а на седмичната - от 10 на 15 лв.

Още по темата

Хората очаквано не останаха очаровани от решението, но по думите на строителния министър Лиляна Павлова реалната цена на винетката е 150 лв.

Според нея обаче подобна цена би била труднопоносима за хората и затова за следващата година годишния стикер ще остане под 100 лева.

В разгара на дискусиите за цената на пътния стикер, Dnes.bg попита своите читатели: Трябва ли да скочи цената на винетката?

Очаквано болшинството от анкетираните над 1930 души – 59%, са категорично против по-скъпите винетки за миналата година, защото подобна цена не отговаря на качеството на пътищата у нас.

Едва 9% от анкетираните приемат скока в цената като неизбежен, защото сумата от 67 лева не е била пипана от 7 години. За още 17% от хората промяната в цената е приемлива, но само ако е в порядъка 10-20 лева за годишен стикер.

Само 2% от анкетираните признават, че каквато и да е цената, тя ще трябва да се плати, защото няма как те да слязат от колата. Всеки 20-ти (5%) пък признава, че е нарушител и от доста време кара без винетка.

8% от участвалите в анкетата признават, че новите цени на винетките, задължителните зимни гуми и останалите разходи по поддръжката на автомобила, са на път да ги откажат от колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
18
 
2
 
! Отговори
as преди 8 години
Никой не задължава дриплювци да си купуват винетки.
35
5
 
7
 
! Отговори
лаврак преди 8 години
Хи-хи-хи, факт е, че и гърците и румънците са пълен та_ак. Едните само мрънкат за пари и не им се бачка, а другите след години "успешна" борба с корупцията излязоха на протести, щото държавата им е пропита от нея.
34
1
 
16
 
! Отговори
Благовест преди 8 години
Дреме и на тази ***, какво мисли народа.Докато я возят в Мерцедес със включен меджик боди контрол, дори черният път до кариерата до Кремиковци, ще се усеща, като първокласна магистрала на запад...Ненаяли се ***!За тези 7 години, не видях с какво се подобриха пътищата. Откакто карам автомобил, не съм виждал толкова мащабно ремонтиране на магистралите и ми беше пределно ясно, че ще използват момента за да ни изненадат с тази приятна новина.Да не им стигнат за лекарства тези пари!
33
1
 
24
 
! Отговори
JHV преди 8 години
"А пътища като на Запад кога?" - те и сега са като на запад ама дивия запад
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РЕВОЛЮЦИЯ! Бий политика днес за да не го бият децата ти утре!Парламента се компроментира партиите също.Нов модел на управление по един областен депутат който ще приема закони 2 месеца в годината после на постоянното си работно място. Какво е това професия ПОЛИТИК някои са там от 1989 г до сега то бива лапане ама те нямат насищане!
31
22
 
1
 
! Отговори
Каролев преди 8 години
До 29 неумен анонимник. Стига с тези 16 млрд. - кога ще разбереш, че 2/3 от тях са за погасяване на стари кредити.
30
2
 
20
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
Подкрепям поскъпването, само ако докато пътувам по републиканската пътна мрежа, няма дупки, коловози, има изрядна маркировка и пътни знаци... иначе е само "бръснене" на раята.
29
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
от колко години не е продължило строителството на Магистралата от Ябланица до ВарнаПътувам само по разбитата магистрала Хемус която е само 70км и за това ли пледират че са направили магистралите та да вдигат винетките.
28
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато гледате на изток, няма да видите запад
27
17
 
2
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Тате, тате, пак за тях ще гласуваме. И те си имат кусури, но в сравнение с другите правят и много добри неща. А на тенденциозното заглавие ще отговоря така - не може да имаме пътища като на запад, ако няма пари за това и един от източниците е винетката.
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистралите в Сърбия са много класи над нашите нищо че не са в ЕС!
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16 000 000 000 потънаха,а народа спиииииииииИ са пак нема пари почнаха винетки,полицай,таксита,данъци....алоууууууууууууууууууууууууиначе дефлация имало по официални данни СПИ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
24
7
 
1
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До ха-ха-ха. Ти така мислиш с червения си мозък, но над 1 милион българи мислят по друг начин.
23
3
 
8
 
! Отговори
gost преди 8 години
Кога спрат да ходят на малдивите
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министърката да вземе да отиде и да види какви са магистралите в Хърватска, особено А1.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пациента Василев да увеличи дозата на розовите хапчета (розовите да не ги объркаш онзи ден със сините).
20
1
 
23
 
! Отговори
икономика преди 8 години
Със загиващата ни икономика не може да се поддържа що-годе стандарт на живот. Какво ново е построено през последните 7 години, което да намалява безработицата и да дава принос за увеличаване на БВП(брутен вътрешен продукт) - НИЩО, още веднъж едно голямо НИЩО.А без увеличение на БВП бюджетът ще бъде дърпан от всеки министър, искащ повече пари за неговия ресор, като парцалива черга, която накрая ще се скъса!
19
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До ДОДОАз съм ЗА!
18
1
 
26
 
! Отговори
от Април 2015г. преди 8 години
Павлова: Няма да повишаваме цената на винетката17.04.2015 13:53; В този мандат сме взели решение да не повишаваме цената на винетката. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време инспектиране на критични участъци, предвидени за спешен ремонт при виадукта на 67-ми километър на АМ "Тракия", предаде Фокус."Все пак имаме ангажимент цената да е социално поносима. Това е причината да се търси баланс и социално приемли.......
17
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 години
Когато построите магистралите на ЗАПАД ще им хрумне да правят летящи коли и ще се чудим какво да правим магистрали ,пътища ,колички и тн .