Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?

Всеки 20-ти е карал или кара без винетен стикер, сочи анкета на Dnes.bg
12 ное 2015 15:00, Красимир Ангелов
105
Винетката скочи! А пътища като на Запад кога?
Снимка: Булфото

Правителството реши - годишната винетка за леките коли скача с 30 лева и от 2016 година ще е 97 лева. С новите цени винетния стикер за месец става от 25 лв. на 30 лв., а на седмичната - от 10 на 15 лв.

Още по темата

Хората очаквано не останаха очаровани от решението, но по думите на строителния министър Лиляна Павлова реалната цена на винетката е 150 лв.

Според нея обаче подобна цена би била труднопоносима за хората и затова за следващата година годишния стикер ще остане под 100 лева.

В разгара на дискусиите за цената на пътния стикер, Dnes.bg попита своите читатели: Трябва ли да скочи цената на винетката?

Очаквано болшинството от анкетираните над 1930 души – 59%, са категорично против по-скъпите винетки за миналата година, защото подобна цена не отговаря на качеството на пътищата у нас.

Едва 9% от анкетираните приемат скока в цената като неизбежен, защото сумата от 67 лева не е била пипана от 7 години. За още 17% от хората промяната в цената е приемлива, но само ако е в порядъка 10-20 лева за годишен стикер.

Само 2% от анкетираните признават, че каквато и да е цената, тя ще трябва да се плати, защото няма как те да слязат от колата. Всеки 20-ти (5%) пък признава, че е нарушител и от доста време кара без винетка.

8% от участвалите в анкетата признават, че новите цени на винетките, задължителните зимни гуми и останалите разходи по поддръжката на автомобила, са на път да ги откажат от колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един крадец в затвора няма ! Всички са по министерките столове и крадат ли крадат на свобода и воля !Войната в България е неизбежна
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти си шашав Василеееев......
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо изобщо трябва да има винетка? Да започнем да таксуваме и пешеходците, че ходят по тротоарите? Нали и те се поправят и чистят? Бреейй, не спряха да смучат от кръвчицата на хората тия тиквуни в парламента!
13
28
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Ей затова Бойко Борисов винаги ще бъде номер 1 !!! Червените кхмери *** в предсмъртна агония! Мачкай Боче ***! Разтривай им все така вратните жили! Щадиш ли *** и потошмицте на Станишев - вредиш на народа! Никаква милост! Червената змия преди ***, най- много отрова пуска!
12
4
 
22
 
! Отговори
на тате преди 8 години
Гласувалите за Боковата хунта -кво праим сега...?
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Обичам бетон.2.Много съм доволен от 8 лентовата магистрала, по която стигам до морето.3.Харесва ми плащането да започне още от катаджиите по пътя.
10
2
 
12
 
! Отговори
ДОДО преди 8 години
НЯМА АКЪЛ БОКА ТОЛКОВА ЛИ ЕТРУДНО ДО 100 К/СИЛИ ДА Е 67 А ЗА ПОВЕЧЕ КОНЕ Я НАПРАВИ КОЛКО ЩЕШ КАКВИ СА ТИЯ ДИПЛОМИ КЪДЕТО ГИ ИМАТЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА А СЪМ СЪС СРЕДНО ЧЕСНО ИЗКАРАНО
9
2
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Защо пущате това социологично проучване, като не го четете , а най-безкрупулно си вдигате цените, без да се съобразявате с мнението на читателите и дали има повишаване качеството на пътищата. Власт имащи, разберете най-после, че нямаме излишни пари да плащаме на несвършена поддръжка на второстепенните пътища. Магистралите са строени с Европейски пари, а не че ББ "дал и строил" магистрали. Стига с ...чужда пита, помен да прави... Хвалипръцко !!!
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако реалната цена на винетка е 150 лв, то реалната средна заплата трябва да е 3000 лв
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойкобългароубиец глас народен
6
36
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Още един-два мандата на ГЕРБ и ще се оправят нещата, стига сте ривали, като пътувате за морето по Бойковите магистрали ви е хубаво, а? Н а каквото си постелим, на това ще легнем, каквито пътища направим, по такива ще караме!
5
5
 
49
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Април тази година Лила дебелата талпа каза, че тази година винетките няма да скачат. Герберите освен *** и алчни май ги гони и склерозата.
4
29
 
8
 
! Отговори
Мима Рижата преди 8 години
Само ГЕРБ! Мачкай Бойче червените каскети, да не ти се свиди!!!!
3
4
 
22
 
! Отговори
мони преди 8 години
Пътни такси и винетки в Европа .Заплащане и цени на винетките в Швейцария-40 франка =72 лева НА ГОДИНА!! vinetki.eu/shveicaria-vinetki-putni-taksi.html
2
9
 
40
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Да живее ''великата'', водеща ни към ''светли евроанадолски бъднини'' партия ГРОБ!
1
42
 
11
 
! Отговори
Mитьо Герена преди 8 години
За пиене и цигари имате пари, а за винетка нямате!!!!