Войната неизбежна, не зависло от решенията на Запада

Важното е да не е на територията на Европа
49
Войната неизбежна, не зависло от решенията на Запада
Снимка: Reuters, архив

Атентатите в Париж ни напомниха, че живеем на границата на огромен културен и цивилизационен разлом, който не може да бъде преодолян с помощта на бюрократични решения и идеологически доктрини, се посочва в месечния анализ на Института за дясна политика.

Европа е поставена пред предизвикателството да излъчи адекватно политическо лидерство, което да замени сложните баланси в рамките на настоящото бюрократично доминиращо малцинство с ефективна защита на цивилизационния модел, към който принадлежим, коментират от Института, предаде БТА.

Според тях сблъсъкът на официалната либерална доктрина с консервативните ценности в рамките на Европа е факт и този факт трябва да получи своя политически отговор.

След атентатите в Париж икономическите аргументи за вкарването на работна ръка от Арабския свят, които либералните говорители привеждаха доскоро, изглеждат невалидни, смятат анализаторите и посочват, че днес предизвикателството пред нас не е икономическо, а културно и цивилизационно.

Според тях Европа не може да си позволи да приема повече мигранти и бежанци от ислямския свят, преди да е намерила отговора на въпроса за тяхното пълноценно приобщаване към своя културен и цивилизационнен модел.

Вече е ясно, че културният сблъсък между християнска Европа и ислямския фундаментализъм не може да бъде преодолян нито с икономически решения, нито със защита на социални придобивки, нито със самозалъгване, че ценностите на Западния свят са универсални.

Затова войната е неизбежна, защото вече не зависи от решенията на Запада, а от решенията на ислямските фундаменталисти, смятат от Института.

Според тях в този контекст голямата задача пред Европа не е да избегне войната, а да не допусне тя да се води на нейната територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЦитирам средновековен папа по повод отхвърлена оферта за уния: "Като не щат папско кепе да бъдат под турски ятаган."
31
2
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
воината голямата е почти неизбежна наистина търсят я американските юдеиските саудитските клептокрации за да намалят и разсеят ударът върху себеси и евентуално да се скрият дипломатично руската доктрина е желязна в началото на глобален конфликт за минути изчезват САЩ израел и арабските монархии останалите ха ха ха стават миролюбци и русофили
30
3
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Как няма да има войн,като тя се подготвя от двайсетина години?!Напълването на Европа с фалшиви бежанци е един от последните ходове,с цел положението да стане нетърпимо!Избухне ли-тя си тръгва по своя логика.Крайната цел е християни и мюсулмани да се избиват взаимно и накрая Европа да оцелее,но силно изтощена и лесна плячка за ТЯХ!Кои са ТЕ ли?Ами чадата Давидови!
29
0
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
'..не зависло..' явно много са гладни в този сайт...Нищо, важното е да сме 'живи и здрави!'
28
1
 
9
 
! Отговори
до33 преди 8 години
2050 година въобще няма да съществува Исляма а мюсюлманите ще бъдат репресирани и избити.Като гледам на къде отиват нещата няма да я бъде тая вашата секта!!!
27
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Някой ден Истанбул отново ще е Цариград !
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблем ,реакци ,решение.Всички войни се правят за да се избиват хора.Цирка на втората световна започна от Полша,сега същият цирк спретват от Сирия.Цял свят е насочил самолети с бомби срещу Сирия,а какво има още да се бомбандира там ? Там се убиват масово цивилни хора,масово ама репортажи се пускат само на взривени японски джипки.НЕ ВИ ЩЕМ ВОЙНАТА,ТАКА КАКТО СЕ ЗАЛИВАХТЕ С ВОДА И СЛАГАХТЕ ФРЕНСКИ ЗНАМЕНА,СЛОЖЕТЕ СИ НА СТЕНИТЕ ИСКАМЕ МИР,ИСКАМЕ МИР
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мюсюлмани трябва да изчезнат от Европа.Босна да бъде разделена между Сърбия и Хърватия, Косово да се върне на Сърбия а Константинопол да бъде откъснат от Турция
24
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Запада сам си докара войната на своя територия от либерализъм т.е. фундаментална глупост.Либерализма e най-скъпо струващото психично заболяване!
23
1
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
За да няма война в Европа броя на мюсул.маните в нея трябва да се намали драстично!Понеже няма да стане,войната е неизбежна и колкото по-късно стане-повече бели хора ще загинат!При някои варианти-десетки милиони!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...се посочва в месечния анализ на Института за дясна политика.""института за дясна политика ли?С какво се занимава и кой го финансира?След създаването на НПО-то ИДИЛ от сенатор Маккейн и Багдади през 2013 в Европа,повече никакви доклади и анализи на загриженост от разни НПО институти и фондации за човешки права,пазарни икономики,демокрации,т.н..Иначе ще изчезнем като българска нация,ако продължим да слушаме бръщолевенето на 99 % от НПО-тата за човешки права,пазарни икономики,т.н. ."
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитирам...Папата.....Луцифер е нашият бог а Христос е негов син
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитирам.... Главният равин на Израел- така им се пада на християните
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Универсални ли са ценностите на Западния свят? Защо при детайлно разглеждане прозира гниещ морал, содомия, лицемерие, нагла и откровена лъжа.Като заключение в анализа на Института за дясна политика са използвани думите, които Путин произнесе на форума "Валдай" в Сочи преди повече от месец: Целта на ударите по терористичните групировки в Сирия е да не допуснем войната да се води на територията на Русия.
18
0
 
13
 
! Отговори
ФХ преди 8 години
От много години досега войната се водеше на тяхна територия. Логично е да се пренесе на територията на тези, които предизвикаха тази война. За съжаление щатите са им далече и по-малко виновната Европа страда от това.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имститута за дясна политика са мноу тежък случай.
16
0
 
20
 
! Отговори
da преди 8 години
Ей по времето на бай Тошо такива като тия им намираха работа .
15
4
 
4
 
! Отговори
Киртиков преди 8 години
Сегашното положение е ОК. От време на време удрят по някой атентат, но бройката на убитите в негоможе да се компенсира с по-строги мерки за движение по пътищата например, както и с ограничаване на вредните навици акто алкохол и цигари. С други в процентно отношение вероятността да те блъсне кла е по голяма от колкото да да те утрепе джихадист. Не знам дали джихадистите го проумяват това но са далече от истината още.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самото започване на статията със атентати в Париж я прави несъстоятелна.Едва ли не Европа е жертва а лидерите и са *** и незнаят какво правят,божее,работи се по план дами и гспода,работи се по ционистки план който се спуска по масонските ложи.Даже Русия е в играта и призна цирковете на Шарли и Париж.Общият враг воювю с наше оръжие с оръжие на великата коалиция ,хахах.На Марс има вода
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ПРОУМЕЯТ ЛИ ПСЕВДО - ЛИБЕРАЛИСТИТЕ, ЧЕ ИСЛЯМЪТ ИСКА ДА ПОГРЕБЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА И ТЕЗИ ЕМИГРАНТИ СА НАЧАЛОТО НА ТОЗИ ПРОЦЕС? НИМА НЕ ВИЖДАТ,ЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ НЕ МОГАТ И НЕ ИСКАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ И ЧЕ ОТ РОДЕНИТЕ В ЕВРОПА ТЕХНИ ЧАДА,СТАВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ ИСЛЯМИСТИ!