Държавни чиновници със скъпи жилища за жълти стотинки

20 бона за апартамент в елитен квартал, но не за всеки
6 дек 2015 12:10,
47
Държавни чиновници със скъпи жилища за жълти стотинки
Снимка: кадър Нова тв

20 000 лева за апартамент от 200 квадрата в столичния квартал "Изток" или 53 000 за 71 квадрата в "Дианабад" при пазарна цена 176 000 лева. На такива цени са си купували жилища депутати и чиновници, стана ясно от включването по Нова телевизия на депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов, който ръководи Парламентарната комисия за етика и борба с корупцията.

170 държавни жилища са продадени на занижени цени на хора, които заемат публични длъжности в държавни институции. Много сигнали вече са подадени към прокуратурата.

"170 са жилищата, продадени само от областните администрации. Има много повече жилища, продадени от министерства и други държавни учреждения, които не са били обект на проверка от нашата комисия", обясни депутатът.

Николов каза, че в повечето сделки има нарушения, а държавата е ощетена в особено големи размери. Така например депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ се е сдобил с апартамент от 100 квадрата за 24 000 лева, като над 18 000 лева са платени с компенсаторни инструменти.

"Като се има предвид колко са вървели тогава компенсаторките един такъв апартамент в дипломатически блок излиза 11 000 лева", обясни Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
27
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
И само да кажа нещо,няма да спра да го повтарям."Когато и да я напуснеш тази държава,все е късно"
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13/Само *** са се вреждали за сметка на народа? Ето заради такива като теб сме на тоя хал. А останалите бояджии са демократи?. ***
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ходете и гласувайте. Пълнете им гушките. Абдалите са много.
12
0
 
18
 
! Отговори
За пореден път преди 8 години
До Анонимен 13Разбери че всички са еднакви. Хубавците от сегашното правителство управляват 6 години и какво? Някой да има осъден, да не говорим да е влезнал зад решетките.Гарван гарвану око не вади.
11
5
 
24
 
! Отговори
ист преди 8 години
Големите далавери с общински жилища за жълти стотинки са ставали по времето на царя, доган и сергейчо. Имената пиша с малки букви, защото са малки човечета направили огромни ДАЛАВЕРИ.
10
0
 
24
 
! Отговори
За пореден път преди 8 години
Това се получава при плавен преход 25г.Истината е една, РЕВОЛЮЦИЯ И ЧИСТКА НА ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН НЕЗАВИСИМО ОТ КАКВА ПАРТИЯ Е.През тия години, единственото нещо което всички разбрахме, е че тия горе не си вършат коректно работата и не трябва повече да се занимават с нея. Ако в някоя фирма някой не си върши работата и краде, го уволняват и завеждат дела.Защо ние трябва да им правим компромиси.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** винаги са се вреждали за сметка на народа!
8
0
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Тези хора са си вързали гащите.Играят по законите.Дали е морално или не - няма такова нещо в БГ като морал.Не могат да ги пипнат и с пръст.Защото те си ги създадоха тези закони,според вас за кого работят тези нормативи.Няма как да правиш такива неща и да не ги облечеш в закон.Ако пък ги правиш незаконно,трябва да си най-големият *** на такива постове,с такива привилегии и тн.Така,че колкото и да се цъка спасение няма.Ътре ще излязат и ще кажат "А закона е спазен" и работата заспива...........
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne e vinoven toya, koyto yade banicata, a tozi, koito mu ya dava. vie ste vinovni.
6
0
 
31
 
! Отговори
За пореден път преди 8 години
Мутренските времена никога не са си отивали. От това разследване нищо няма да излезе, както нищо не излезе от аферите, Христо Бисеров, Гео "консултанта" Ахмет Доган, Буда, "Ваньо Танов", имотите на Цветанов, Белене, Южен поток, Зелените централи, Нагласените държавни търгове за автомобили и строителство, Кражбата на държавата с фалита на банките през 96, КТБ, ............... и много ,много други. В каква държава живеем?Най страшното е че, даже на хората вече не им прави впечатление
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що триеш бе? Човекът на Трите папи е най-големия МАФИОТ
4
0
 
20
 
! Отговори
спомних си преди 8 години
Вече ни докараха до такова положение ,че нещо подобно не може да направи впечатление на никой преди няколко години спомняте ли си за едни "социално слаби" синове и дъщерички на мастити юристи от "правосъдието " които уж трябва да се борят срещу такива да ама не и те горките се облажват при това на ръба на закона.
3
0
 
41
 
! Отговори
Станишев преди 8 години
А в същото време боко тиквата вдига винетките...но за евтините апартаменти мълчи като риба..Баси тиквата..
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще някой учудва ли го тази новина?
1
0
 
35
 
! Отговори
! преди 8 години
Сега да пуснат имота на търг, и Мустафа ако иска да се яви да си плати пазарната стойност! Оср***ха се бе, взимат големи заплати, взимат рушвети, живеят на държавни разноски, не ходят на работа, накрая и за без пари взимат държавни имоти!