Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!

"Защо ни е нужно МВР", питат от КРИБ Бъчварова, Борисов и Цацаров
11 яну 2016 15:37,
107
Бизнесът с кърваво писмо заради Антов: Арест или оставка!
Снимка: архив Булфото

КРИБ, която обединява стотици работодатели и инсдустриалци у нас, излезе с остро отворено писмо по повод убийство на собственика на "Агресия" Александър Антов - шефът на модната къща бе убит в петък вечерта близо до дома си в Бистрица.

КРИБ адресира писмото си до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

В него представителите на българския бизнес дават глас на гнева си, че все още няма арестуван или дори заподозрян за убийството на Антов. Те настояват "сега и веднага" да бъдат разкрити и задържани убийците или вътрешният министър да подаде оставка.

В писмото си бизнесмените отчитат, че убийството на шефа на "Агресия" е поредното показно и нагло убийство в България. Те отчитат обаче, че този път жертвата е предпиемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя.

"Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!", пишат в писмото си представителите на българския бизнес.

Те допълват, че вече трети ден няма арестуван или дори заподозрян, но както винаги полицията работи по всички версии, докато накрая всички отново забравят.

"Този път обаче това няма да стане! Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", пишат още работодателите и индустриалците.

Те припомнят, че по време на полицейските протести миналата година са дали подкрепа за правителството и ръководството на МВР.

"Дадохме нашия кредит на доверие. За съжаление отново нищо не се случи. Убийствата и терорът по отношение на личната сигурност по улиците на България продължават. Вече никой не може да се чувства в безопасност", пишат още от КРИБ в отвореното писмо и допълват: "Дори и да плащаме два пъти – един път над милиард лева за заплати на безмълвни наблюдатели и регистратори на престъпления и тяхното ръководство и още един път - за да поддържаме армия от охранители, които да пазят икономиката на България и хората, които реално я развиват".

От КРИБ се обръщат и към главния прокурор Сотир Цацаров с очакване виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона.

"Обръщаме се и към премиера на Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави", завършва писмото им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: МВРборисовКРИБцацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
23
 
! Отговори
КРИБолюбников преди 8 години
Какви индустриалци и работодатели?Бизнеса им е собственост на банки и чужди фондове. Лигавят се, когато повикат журналисти да се изхвалят.Затънали до ушите в дългове,за да пазят реноме, безгласни букви в изкупените си дружества.Спонсори на к***и.Армани щеше да капутне Агресия за норматив,защото бизнеса е лаком и иска парите на веднъж,а когато трябва да ги връща...Търси нов балък да плати на стария.Ами ако балъците посвършат...Само в думата "работодател" има истина-дава работа,почти безплатна.
59
0
 
18
 
! Отговори
пешо преди 8 години
видовден наближата, всичко се връща нз кво си. Защо не вземете да се събудите, от нас зависи, а всички такива чакащи някой да ни "управи" дали не ви стана ясно че няма такъв ?
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA NAISTINA IMAM SAMNENIA CHE STRANATA NI SE VRASHTA OTNOVO V 90TE GODINI NA MINALIA VEK KOGATO SE RAZXOJDAXA MUTRITE IZ ZARODISHITE NA BIZNESA OT KRAYA NA 2015 ZAPOCHNAXA OTNOVO MUTRENSKI VREMENA NA UBIISTVA NA NENAKAZANI I DRUGI OT TOZI ROD KATOSE ZAPOCHNE OT ZAGLUSHAVANE NA GSM I ZVANENE NA NEPOZNATO LICE S KACHULKA NA VXODNATA TI VRATA I DRUGI IZDEVATELSTVA SPREM LICHNOSTA I INTEESITE NA BIZNESA TUK ZA UBITO KUCHE ILI KOTE VLIZASH NA TOPLO ,AZA CHOVEK KAZVAT NEIZVESTEN IZVARSHITEL
57
1
 
39
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Много от КРИБ са спонсори на МВР. Плащат си. Дават бакшиши на полицаите. Корумпират ги. Сега се оказва, че въпреки че си плащат, родната полиция не ги пази.
56
1
 
12
 
! Отговори
А. Емин преди 8 години
При мен има вакантно място. Лютви, чакам те при мен. В Сараите има оръжие. Не забравяй писмото, че да не стават сакатлъци!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаблюдателХА, ХА, ХА, ХА, ..... Какъв наблюдател си пък и ти бе ??? Щом не си забелязал че точно златната рибка е убиеца, и МВР си я пази на бюрото при тях ....... за това не я хваща !!!
54
1
 
23
 
! Отговори
Само да попитам ... преди 8 години
Абе да не е започнал сезона по прибиране на раздадените куфарчета, или нещо греша ?
53
0
 
14
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Тука май стана малко Убиеца вика: дръжте Убиеца!
52
3
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тия от КРИБ не са добре! МВР доказано златна рибка в буркан неможе да хване, камо ли поръчков убиец/и/!
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киро Гела/другите са същите/. Разглезено комунистическо момченце,което е свикнало да получава всичко наготово.Един път в живота му се налага да направи нещо сам,да се защити и се държи като ученичка.
50
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато има министър на МВР, чиято главна цел е да се показва вссеки път с ново костюмче пред медиите, така ще е.Социолог без стаж в МВР-министър, ето това измисли тъпия пожарникар.Кланяйте му се клакьорчета, величайте го, нека умират разстреляни бизнесмени и намушквани и убити безнакаоно децата ни посред бял ден в центъра на София.Но Видов ден наближава, треперете гадна герберастка ***!
49
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са и е нормално да се страхуват. МВР не функционира даже за битовата пресъпност, какво да говорим за организираната...Горко ни.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да сложат по един полицай до всеки бизнесмен 24 часа. Тайни агенти на полицията в предприятията, които да следят бизнес делата. Сега е моментът МВР да влезе в течение на бизнеса, клюките в бизнеса, далаверите и т.н. Крибчаните само да не се отметнат и да изгонят МВР от предприятията и тайните бизнес срещи....Ще се подредят, както във филма с Тодор Колев: бизнесмен, полицай; бизнесмен, полицай...
47
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога от КРИБ са искрени ? Когато пишат писмо до Султана или когато същият Султан кацва с хеликоптер в Разград? Господата бизвесмени да спрат да пълнят партийната касичка на ГЕРБ , а да се насочат към патриотите от АТАКА, защото единствено те мислят за доброто на хората. Кой убиец нашата полиция откри за последните 27 години? В Холандия на дена намериха и убиеца и оръжито на стрелеца по Косьо Самоковеца.Тук в убийството вероятно участва и родната полиция . Прокуратурата ни и полиц. е за бесилото
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Български "бизнес" НЯМА... , така, че няма какво да искат тия пишман "бизнесмени"... Да увеличават поне заплатите за да не ги трепят за няма нищо...
45
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа от КРИБ и господа от правителството !Българския народ от мутри и мутренски работи не разбира и не иска да разбира !!! За това оправете се сами !!! Българските граждани не желаят нито едните от вас , нито другите !!!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 44Забравил си депутатите и малцинството
43
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перфектно писмо. Крайно време е бизнесът да натисне малко за тези реформи...
42
2
 
36
 
! Отговори
Яяяяяяяя преди 8 години
Гледай ти какво шубе ги обзе " ЧЕСТНИТЕ" мошеници.
41
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЛО КРИБ - ВИЕ РАЖДАТЕ БАНДИТЕ , а ние да плащаме на МВР-то да ви ти търси! Тая НЯМА ДА Я БЪДЕ ! Направете си частно , само за вас бандитите МВР ! Вие му плащайте! И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ВАШИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !*** !