Вяра, която победи рака. Битката на едно малко дете

Разказ на една майка от първо лице: Синът ми мечтае да е учен!
17 фев 2016 19:47, Анисия Иванова
1
Вяра, която победи рака. Битката на едно малко дете
Снимка: Bulgaria On Air

Ракът днес убива повече хора отколкото маларията, туберкулозата и СПИН взети заедно. На всеки три минути някъде по света едно дете умира от рак. Но ракът в детска възраст вече е лечим.

Соня Спасова разказа личната си история в ефира на Bulgaria ON AIR. Соня, майка на дете, преборило се с рак.

"В първия момент изпаднах в шок. Помислих си - защо на мен се случва, защо на моето дете", разказа изстрадалата майка.

Синът й е само на 5 години, когато семейството разбира тежката диагноза - рак на лимфните възли.

"Имаше един период, в който се надявахме диагнозата да не се потвърди. Да има някакво объркване в тези изследвания. За съжаление се оказа вярна", спомня си Соня.

След шока започва борбата. "Когато най-милото и най-свидното ти е болно, нямаш избор освен да станеш силен човек. И да му помогнеш да се пребори", заяви майката.

Соня разказва, че първоначално при сина й е имало психологичен проблем, защото през 5-годишния си живот, той не е влизал в болница.

“Имаше един момент, когато ми се сърдеше, че давам да му поставят инжекции. Трудно прие промяната, че не може да тича навън на площадката, както преди. Детето ми не можеше да разбере защо се налага да стои в болница”, разказа още тя.

"Туморът беше много агресивен и много бързо напредваше. Това е страшното на неговия рак. Разбра, че става все по-зле. Имаше затруднения с дишането. Ставаше все по-отпаднал. Нямаше как да стои прав. Усети, че трябва да ми вярва. Ако има нещо хубаво, което се случи от това преживяване е силната духовна връзка, която изградихме", спомня си Соня.

Детето в момента е на 10 години и се намира в ремисия.

След успешната битка сега момчето е хвърля силите си в училище, в компютърните игри, в разходките в парка с кучето. "Последната му мечта е да стане учен", разказа майка му Соня.

"Много е важно семейства, които са изправени пред изпитанието на болестта, да запазят спокойствието, надеждата и да не спират да вярва, че техните деца ще оздравея", убедена е майката.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Йаханан преди 7 години
По милост Божия дано се оправи ако е воля Божия, амин.