Влак, селфи, токов удар... Момиче изгоря тежко

Тийнейджърката е с 50% изгаряния, животът й е вън от опасност
7 мар 2016 12:22,
25
Влак, селфи, токов удар... Момиче изгоря тежко
Снимка: архив Булфото

Опасната мода на селфи от покрива на влак отново рани тежко тийнейджър. Този път нейна жертва стана 16-годишно момиче от Димитровград.

Девойката се качила на покрива на влак, за да се снима. Момичето е с над 50% изгаряния и е настанена в пловдивската специализирана клиника по изгаряния. Тя е претърпяла спешна операция и вече е вън от опасност, съобщи "Дарик".

Инцидентът е станал на 5 март, тогава 16-годишното момиче, заедно с още две свои приятелки, тръгнали към Гара Север в Димитровград, за да си направят селфи от покрива на влак.

Пострадалата се качила по стълбата на вагона, след което се изкачила на покрива му и се изправила, за да направи селфито. В този момент обаче била покосена от токов удар и паднала от покрива на земята.

Приятелките й извикали спешна помощ, а след първоначалния преглед медиците от центъра за неотложна помощ в Димитровград изпратили девойката в пловдивската клиника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарича се естествен подбор!
21
0
 
4
 
! Отговори
Altego преди 8 години
Едно време имаше часове по Безопасност на движението - обяснсяваше се къде се пресичат улици, как, какво означават пътните знаци, що е то влак, ЖП прелез и че ако е пусната барерата или свети светофара на прелеза в червено - не се правииш на пич да видиш дали ще изпревариш влака... и т.н., и т.н. Днешните хлапета са толкова "смарт", че нищо не чуват и не ги интересува - нали могат да го проверят в Google....
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скапано чалго поколение трябва 4-5 генерации да бьдат скипнати не стават за нищо
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименDa za sajalenie tova e realnosta...4alga,facebook,imitatorskoto pokolenie...nqmat sobstven pogled nad jivota..!
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хорааа! Пазете децата си! Образованието в България е "гОла водА". НИЕ (родителите) трябва да подготвим децата си за живота. Това е! Прости родители- прости деца! Всички жертви на "СЕЛФИ", са деца на родители ш*шумиги, които не знаят за какво са ги родили. Жалко!
17
2
 
13
 
! Отговори
me преди 8 години
Айде сега да я съдят за тая изцепка!
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой хора живеят само във виртуалния свят. За разлика от виртуалния свят реалния е изпълнен с опасности. Деградацията на младите върви с пълна сила благодарение на братята отвъд океана. Фейсбук, Игри с насилие, предавания с насилие, социални мрежи където всички си показват "най -милото". Който излезе от виртуалния го вкарват пак там с наркотици , синтетична дрога амфетамини, питиета с опиати предлагани легално в нощните барове. Слободията води до желание да опиташ всичко щото е КУУЛ !
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чалгопитеци, селфипитеци, все отпадащи звена от еволюцията на човека.Прочистване....
14
1
 
19
 
! Отговори
ККК преди 8 години
*** пуберска работа! Както се казва - естествен подбор. Простите си заминават.Сега ще си направили селфи от болничното легло, обезобразена от изгарянията? Съмнявам се...
13
0
 
22
 
! Отговори
До №12 преди 8 години
Ама те не знаят и че токът ще ги удари при допир до тоководещите части. Логиката е - влакът не се движи, следователно ток няма.
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да каже на това кухо поколение, че нетрябва да си се допрял до проводника за да те опържи! Силовото поле при 25 хиляди волта е толкова силно, че на половин метър от проводника и си аут.
11
1
 
38
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 8 години
Ние си мислим, че бежанците са огромна заплаха.Ама като гледам какво умно и интелигентно родно поколение идва, ще стана и аз бежанец на стари години.
10
0
 
17
 
! Отговори
Експертно становище преди 8 години
Още 10-15 деца така да се подложат на волтовата дъга и този вид сакатлъци ще намалеят?Не мога обаче да ви отговоря какво значи "без опасност за живота" при 50% изгаряния! Ако не умре до 2-3 седмици вероятно ще прескочи трапа.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специално за нашия пазар производителите на смартфони и приложения за тях трябва да разработят високоволтова версия, която да предвижда условията за възникаване на ел. дъга и в момента на заплаването й да направи незабравим кадър за фейсбук и инстаграм на притежателя на смартфончето.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОКОЛЕНИЕТО НА МУТРИТЕ НЯМАТ СПИРАЧКИ. С ТАКИВА ОГРОМНИ МОЗЪЦИ СЕ РАЖДАТ ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ГИ УДЪРЖЪТ. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ИМ КАЖЕ НА ТЕЗИ МОЗЪЧЕТА ЧЕ ТОВА НАПРЕЖЕНИЕ С КОЕТО СЕ ЗАХРАНВАТ ДВИГАТЕЛИТЕ НА ЕЛ.ЛОКОМОТИВИТЕ Е 25 КВ. ИЛИ НА *** ЕЗИК КАЗАНО 25 000 ВОЛТА. ОТ 1 МЕТЪР РАЗСТОЯНИЕ ТЕ ИЗПЪРЖВА КАТО НАДЕНИЦА.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да е било забавно да ги слушаш как възбудено кудкудякат.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще почнат едни измишльотини, че не било селфи, а състезание кой ще се изкачи първи върху влака. Първият победоносно е вдигнал ръка към контактната мрежа. :D
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
prosti puberi
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествен подпор.
3
2
 
44
 
! Отговори
Ако преди 20 години преди 8 години
вземеше човек да прави снимки на физиономията си с полароид и да ги раздава на случайни хора из града го вкарваха в психодиспансер. Сега същите луди си правят снимки на муцуните и ги качват във Фейсбук и Инстаграм и хората им се радват ... мега кухи твари са това селфи животните. Ама поне естественият подбор си работи като преди 20г изтребва простите.