Българките са най-младите майки в Европа

Франция пък е лидер по раждаемост за 2014 година
15 мар 2016 18:00,
51
Българките са най-младите майки в Европа
Снимка: flickr

Франция е европейският лидер по ниво на раждаемостта за 2014 г., докато Гърция и други икономически засегнати държави имат най-ниските нива на континента. Това показват оповестените последни данни на ЕС, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

С 2,01 раждания на жена, раждаемостта във Франция е следвана от Ирландия с 1,94, Швеция с 1,88 и Великобритания с 1,81, съобщи "Евростат".

Най-ниската раждаемост за 2014 г. е в Португалия.

Всички показатели са под нивото от 2,1 раждания на жена, смятано от статистиците за репродуктивната норма за развитите държави.

През 2014 г. средната възраст за първо дете в Европа е била 28 години, като най-младите майки са в България – 25,8 години, а най-възрастните в Италия - 30,7 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Само определен етнос са най- младите майки в България , а във Франция много раждат арабките с френско гражданство!
21
0
 
3
 
! Отговори
До Шаран БГ преди 8 години
То загубения инстинкт за самосъхранение на европейските народи тръгва от 12 годишните ромки родилки, наричани бъларки и стига до глупавото съобщение"жертвата не е французина Салах Абдеслам, жител на Моленбек единственият оцелял терорист от Париж" и подобни "между нападателите на жени в Кьолн може и да е имало германци като Мустафа, Ахмед и т.н., получили немско гражданство преди 1 година"
20
5
 
7
 
! Отговори
един преди 8 години
Ами като не им се ражда на българките, а им се занимава с глупости (купончета, гримове, молове, дрешки, разходки) така ще е. Колко моми на по около 27-32 години има в моята фирма, които ни приятел си имат, ни са се забързали да се задомяват. На едната приоритет и е как ще иде в Италия лятото, другата иска да си сменя работата, ей така, че и е омръзнало, трета говори как иска да посети екзотична близко-източна държава, четвърта ходи на скейтърски състезания. С мъже толкова не им се занимава....
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че са ромските за да падне средната възраст на ражданията в България. Нали се сещате, че когато Айшето роди на 14 годишна възраст, а Пенка роди на 32 години, то средната възраст на родилките е 23 години :)
18
0
 
16
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Кои българки са най-млади майки? Ония които са в процес на интеграция ли? Или за другите български майки става сума. Уточнявайте моля!
17
1
 
23
 
! Отговори
фотошоп преди 8 години
Доста подвеждаща статия - и дори снимката подвежда - твърде светлокожа и семейна е дамата . . . . . за разлика от мнозинството **млади българки"" . . . . . . .
16
0
 
3
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Добре дошли в Европа ...
15
1
 
7
 
! Отговори
европа преди 8 години
има един нов член-една нова държава - казва се БулгарИНДИЯ....да ви е честито братя българи...скоро,до 10г ще сте малцинство и ще се чудете накъде да емигрирате..дали към Бесаарбия,Молдова,Сърбия или македония...
14
0
 
19
 
! Отговори
MMM преди 8 години
Докато си пишем тук по форумите, нещата излизат извън контрол. Разберете, никоя партия на власт няма да направи нищо, защото това е част от електората, с който е избрана, т.е. колкото повече, толкова по-добре. И колкото повече не гласувате, толкова по-добре. Очевидно вече децата, които раждат са повече от българчетата в абсолютна стойност. Дайте да се вземем в ръце и да не ги пуснем онези 240 ***, докато не направят нещо по въпроса с помощите...Не става с писане....
13
0
 
7
 
! Отговори
българина преди 8 години
аз не знам как някой *** ал може да се нарича българин. за мен е обидно да съм в дна статистика с нехора. като млади млади раждат офсете. за тази статистика благодарете на бхк а и на други лай на като америка срещу България.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де да бяха българки... Де да бяха французойки...
11
0
 
10
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Дабеда, българки! Изрусени. Забременяват от вятъра.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах ученичка ,миналата година,в края на пети клас,роди дете ,момченце! Майка й не се интересуваше за нищо,през цялото време ни говореше как сме и длъжни,как ние не се грижим за четирите й деца ходещи на училище.Просто жалка картинка.И нова е бъдещето на България.Моля ви!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистиката е жестока, ц...ни или българи, дете на 12 г. ражда....дивотия в ЕС, пред която много институции си затварят очите, защото това е електората. На последните избори чаках около 1 ч. следобяд за да гласувам, така и не успях тръгнах си, защото всичко има граница, включително и личното ми време. Но електората ще гласува.
8
0
 
48
 
! Отговори
Я стига преди 8 години
Това са българки само по лична карта.Трудно говорещи български език.За писане и дума неможе да става!С 8- ми клас в най -добрия случай!Раждащи първото джипси бейби на 13.На 26 вече са баби!Къпещи се 2 пъти в годината - май месец и септември!Нямат 1 ден трудов стаж,и взимащи помощи колкото 1 инженер!
7
1
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Какво за кои българки иде реч за едни дето се движат на групи и трудно говорят и пишат на български ли и разчитат само на социалните помощи ли ????? Журналята докато не започнете да наричате нещата с истинските им имена ще сме на това дередже и никога няма да се оправим
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е за закон : майчински да се изплащат само на пълнолетни лица! Ако майката не е пълнолетна тя застрашава живота и правилното развитие и възпитание на детето! Правителството стимулира безотговорното създаване на деца-лузери! Никакво стимулиране с детски надбавки! За образованите майки - по-високи детски надбавки!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак пък "българки"...
4
2
 
29
 
! Отговори
младен преди 8 години
"Българките са най-младите майки в Европа"Вие сте *** бе!!! Ци..нки.е българки ли са?
3
1
 
45
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Българките са най-младите майки в Европа; Франция пък е лидер по раждаемост"Мисля, че всички знаем защо нито една от тези новини не е повод за радост.