Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!

Моето хоби осигурява прехрана на хиляди в Африка!
31 мар 2016 15:12,
240
Стоичков за снимките: Така се прочистват болни животни!
Снимка: Twitter

Христо Стоичков изпрати отворено писмо до медиите, в което изразява позицията си относно снимките, на които позира с отстреляни от него животни. Фотосите бързо обиколиха социалните мрежи и успяха да разгневят много хора.

"Аз, Христо Стоичков, и моето семейство, в лицето на съпругата ми Мариaна и двете ми дъщери Христина и Михаела, сме били част от десетки, дори стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове, както и от множество благотворителни кампании, свързани със здравеопазване, защита и превенция за населението на Африка", започва писмото си футболистът.

По думите му той лично е бил част от поне дузина хуманитарни мисии на Черния континент, "очевидно останали в пълна тайна за тези, които "намериха сили" да упрекват мен и моето семейство сега". 

Още по темата

Стоичков е на мнение, че не дължи обяснение за хобито си, но явно хората имат нужда от пояснение.

"Всички ловни резервати, разположени на територията на Африка, са един от петте жизненоважни за оцеляването на населението икономически сегмента на тази толкова бедна, но толкова красива част на света. Местното население и власти са намерили изключително рационален начин за прочистването на старите и болни животни", пише още Стоичков.

Според него възползвайки се от хобито и интересите на хора като него, Африка осигурява прехраната на хиляди семейства, както с месото на убитите животни, така и с таксите, които се заплащат за всяко едно от тях.

"Именно поради тази причина, само и единствено определени животни от цели стада могат да бъдат обстрелвани, след изрично одобрение на придружаващия гид във всеки един резерват", пише Христо Стоичков.

Той изяснява, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор, без право на съдебен процес.

"Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас", споделя футболистът.

"Бих искал само да допълня, че става въпрос за различни географски ширини и различни нрави. И не на последно място, бих искал да напомня на всички, че аз и моето семейство продължаваме да подпомагаме резервати в България, като например ловното стопанство в Етрополе", завършва обръщението си Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
3
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Идруг път е давал повод за негативно отношение към себе си. Преди време захвърли националната фланелка, гарнирано с псувни. Друг път се изцепи , че България НИЩО НЕ МУ Е ДАЛА....Горното писмо Е ЗАКЪСНЯЛО , ТРЯБВАЛО Е ДА МУ ГО НАПИШАТ ПРЕДИ ДА ОТНЕСЕМ ,, МАМАТА ВИ....,,Повтарям се, ТОЙ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НРИМЕР ЗА ТАЛАНТЛИВ ФУТБОЛИСТ И АЗ ГО ЦЕНЯ , КАТО ТАКЪВ. И ТОЛКОВА .Ако него посъветват да се огледа , КАКЪВ ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ДАВАТ ВЕЛИЧИЯТА В СПОРТА, САМО ЩЕ ХВЪРЛЯ КАЛ ВЪРХУ ФУТБОЛНОТО СИ ИМЕ.
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е голямо геройство да убие една зебра и после да се снима ухилен над трупа и. Накъде отива този свят...?
177
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за жестокост? Да убиваш слаби и болни животни, вместо да им се помогне. Жестоко е да се убиват както здрави, така и болни животни.
176
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо му е да се снима ,обаче с болни и убити от него беззащитни животни...?Хванал го е много як ревматизъм в главата ...
175
2
 
20
 
! Отговори
Брат преди 8 години
Приятел, ако искаш да помагаш, помагай на българските бедняци, а не на африканците като избиваш невиннните животни. Господ ще те сефттоса, няма да се така!
174
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pak dryn dryn talqs pak glupostite na izo mainata..
173
12
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
100 процента е прав Ицата Мамата (малко много му е правилен правописа но не е беда някой друг да напише какво мислиш).Фалшивите гoвнянu природозащитници да си напъхат по един бенгалски огън в гъ-3a и да правят кръгчета около мегдана, нещастни kanyти. Човек е ял и ще яде сготвено месо, ловувал е и ще ловува. Това което не бива е да е жесток.
172
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как разбира, кое е болно и кое не. Стига..по-добри да не беше писал това писмо. Природата си знае работата и болните и старите стават лесна и бърза плячка за др. животни..това е прочистването. Оцеляват най-силните.
171
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, да си *** е като да си мъртъв, и при двата случая не ти е ясно
170
4
 
14
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
До Мина разликата е в акъла и морала! Всички ядат месо, и лъвовете и вълците ядат месо, но не убиват жертвите си за кеф! Убиват, за да се нахранят! И аз си купувам месо от убито за храна животно, а не ходя да застрелям зебра или жираф, за да се изкефя от убиването, че и да се снимав ухилен до трупа! Успя ли да зацепиш, или няма смисъл да ти обяснявам?
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Ицата някой му е написал писмото -тоя няма толкова акъл за това !!!
168
18
 
2
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Почти всеки човек обича животните, но и почти всички хора се хранят с месо. Имаме ферми, отглеждаме ги, даже им се радваме, но после ги колим, нима не сме като Стоичков, каква е разликата. Разликата е една ЗАВИСТТА, че той може да се снима с такива животни и ЛИЦЕМЕРИЕТО на хората че много обичат животните, но ядът месо. Прав е Стоичков, той поне помага на хората, дава им нещо, вие какво правите за гладните. Научете се да се обичате, да уважавате хората и да си помагате, а не да се мразите.
167
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не си чист веган и ядеш/ползваш, каквото и да е от животински произход и не може да убиеш животно(защото те е жал и ти пука за живота му), но се възползваш от него (храна, дрехи и т.н.) след, като някой друг го е убил, какъв си точно? ;)
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно това да си мислиш, че като си по-силен трябва да мачкаш слабия е признак на слабост. Истински силния помага, изгражда, създава. Слабия убива при всяка възможност от страх да не се окаже в по-неизгодна ситуация и да бъде убит.
165
1
 
9
 
! Отговори
до 205 преди 8 години
Ами и ние мъжете сме по-силни от жените, дай сега да трепем под път и над път, щото сме силни. То такива като теб и го правят де. За теб (да си по-силен) = (трябва да го убиеш). Типичното ганьовско мислене. Не се чуди защо си на този хал.
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами те много мъже така мислят, щом съм по силен, значи да мачкам по-слабия. Даже жените си трепят. Каква е разликата, да отрепеш беззащитна зебра и жена си?
163
2
 
20
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Ице, не зная дали така се прочистват болните животни, но определено така се избива комплекса на "малката ***" !И най вероятно тези които са отстреляли дъщерите ти и те така се снимат до тях с кожените пушки:)И запомни, че дори и в БарцИлоната да си живял си оставаш един *** гало*ш.
162
3
 
12
 
! Отговори
до 205 преди 8 години
Това, че имаш възможността да убиеш някого, не означава, че можеш да го убиеш за удоволствие. Превъзходството включва и отговорност. Ако всички мислехме като теб, сега нямаше да има животно и щеше да ми ядеш бахура.
161
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ице, Ице, не знам като футболист дали си отбелязвал автогол, ама този път голям си го наби.А писмото е черешката!
160
1
 
18
 
! Отговори
Лицемерие преди 8 години
Звучи ми малко в тип Стависки - хем участва в разни инициативи, че не кара пил, а накрая пиян направи зверска катастрофа.И Стойчков така - участва в "стотици каузи за опазването на околната среда, дивата природа, изчезващи животински видове" (цитат от писмото му), а накрая убива защитени и застрашени от изчезване животни. Лицемерие му викам аз на това.