За пример: Момченце намери ?54 000 и... ги върна

Случката се разиграла през уикенда до хотел във Велинград
4 апр 2016 13:00,
82
За пример: Момченце намери ?54 000 и... ги върна
Снимка: Reuters

8-годишно момченце намери чанта с 54 хиляди евро и ги върна на притежателя им. Случката се разиграла до хотел във Велинград.

В мъжката чанта освен парите имало и лични документи на мъж и на жена.

Когато стигнало до дома си, майка му онемяла от откритието, пише "24 часа".

Жената видяла адреса на документите и отишла с детето да издири на кога са парите.

Така намерили притежателите на завидната сума и им върнали чантата с парите. За благодарност малчуганът бил награден със 100 лева.

Майката не иска да се шуми за случая и да се показва тя и детето й, защото не смята, че са направили нещо велико.

Да намериш пари и да ги върнеш у нас се случва рядко, но не и никога.

Само преди няколко месеца, в началото на годината, млада жена намери 290 лева, забравени на банкомат в Благоевград, и издири собственичката им, за да й ги върне. Жестът й развълнува стотици нейни съграждани.

В края на 2014 година пък пенсионерка от град Кула намери 17 000 лева в кофа за боклук. Баба Стефана, която преживявала с 250 лева на месец, преровила контейнера, за да види дали в него няма дрехи, които може да ползва. След като разровила, открила торба, която решила да изпере и да ползва. Вкъщи обаче разбрала, че в мръсната чанта има 17 000 лева и лична карта. Бабата издирала собственика на солидната сума и му върнала парите.

През 2013 година млада жена пък откри пакет с 12 000 евро в Созопол и го върна на притежателя му. Бургазлийката намерила собственика на солидната сума по имената на банкова бележка в пакета. Тогава Маруся Русева разказа, че има няколко кредита, но връща парите, защото това не са нейни пари.

Най-големият "удар" в класацията направи кантонерът Николай през 2001 година. Тогава на релсите между гарите Александър Войков и Курило той откри 3 милиона лева, разпръснати на банкноти по 50, 20 и 10 лева.

Необичайната история се случи една септемврийска сутрин, когато младият кантонер намерил първата банкнота от 50 лв. и веднага я мушнал в джоба. На няколко метра след това видял още и настървено почнал да тъпче джобовете си. Когато видял обаче цели бали с пари, които вятърът не успял да разпилее, се уплашил и съобщил на полицията за находката.

По-късно стана ясно, че парите са изпаднали или от влака Варна-София или от експреса Добрич-София. Защо са били там и кой ги е изхвърлил, така и не стана ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54 000 кой носи кеш такива пари???????///
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти съм убеден, че това добро момченце е от ромски произход...Няма как да е иначе..
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 47Кой ги знае какви са тези документи, истински ли са, не са ли. Въобще кой нормален човек, било то и бизнесмен, ходи със 108 хиляди лева в сак ей така, на почивка? З а е би тази работа, майката има акъл. Щяха да я надушат и детето да го намерят после в куфар ферментирало. Народа вече за 200 лева и златен синджир се души и ръга с ножове, какво да говорим за стотици хиляди.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземам ги и газ към родното Кърджали
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не казвате името на детето и на щедрия богаташ? Не е удобно за да не стават неволни сравнения ли?Известно е кои населяват Родопите и коя религия изповядват. Честни и работливи хора.
35
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко бой е яло това дете от баща мууу..... не е за приказване!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 44Принципно си прав, но са намерени чифт документи на мъж и жена. Теорията за сделка отпада. Да им направят една данъчна проверка на гъзарите с чантата за всеки случай.
33
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне колело,компютър,таблет или телефон да му беше купил на детето.....*** със сто лева какво във градската сладкарница ли ще ги харчи....
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички пишещи тук сте ***. Майката не е *** като вас. Има камери навсякъде около хотелите, вероятно се е сетила, че парите са на мафиот. Може да са оставени там в хода на сделка. Решила е да си опази живота и този на детето й, а не да ги вземи и да й го връщат после момченцето парче по парче, докато не върне тя парите.
31
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да си наистина много богат да загубиш 54 хиляди евро. И много стиснат да се "отблагодариш" със 100 лв.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tuk neshto qko namirisva.darechem mrysna chanta s 17000 tuk tiq pari nesa sluchaino tam,posle 54000 evro i tuk neshto ne e nared naistina koi vyrvi s tolkova pari ako ne gi dava za neshto zamislql li se e nqkoi sigoren sym che dosta hora mislqt kato men...
29
0
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Кой носи 54 000 евро в чанта?
28
0
 
39
 
! Отговори
за сравнение преди 8 години
За намерено куче дават повече пари за благодарност : възнграждение 500 лв например.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
трябвало е да ги преведат на болното момиченце от Бургас,на което му трябват точно 50 хиляди евро....
26
1
 
24
 
! Отговори
дали има бог преди 8 години
Объркана ценностна система.Няма как един богат да не дава ,а само да иска ,както и бедният само да връща и да робува.Всеки изкарва пари както може,но благотворителността е според "джоба". Така би било честно ,но дали е така.54 000 евро и 100 лв за детенцето....това е не само неблагодарност ,но и безчовечност за доброто дело.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето намерило парите има право на възнаграждение в размер на 10 процента от стойността на намереното. Тези пари МУ СЕ ДЪЛЖАТ от собственика. Размерът на това възнаграждение може да бъде намален само от съда, предвид имотното състояние на този, който ги е загубил. При всички положения "наградата" от 100 лв. Е ПОДИГРАВКА с честността на хората и "собствениците" заслужават да получат съдебен иск за равностойността на 5400 ЕВРО, заведен от родителите на детето.
24
5
 
5
 
! Отговори
Баща преди 8 години
Мелей-й-й,ако моя направи такава глупост,да върне толкова кинти,че му отпорим задика от бой!
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Попитаите Цацаров дали ако намери пари ще ги върне...или пък министрите...хаха .Кръв повръщат ,пари не връщат ! А наивните бедни хора могат,а.Наистина е наивно.Примера идва отгоре -надолу,а не обратното като в нашата изтрадала д-ва.
22
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Наскоро гледах един доста интересен филм "Добри хора ".Там също намират една торба с пари и после...Гледайте го.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В това ли да възпитаваме децата си ; медиите гърмят ; връщат пари ,християнски морал ,добро дело.Добре де а мафията ,мошениците ,крадците, и тези пари могат да бъдат кървави.Как се печелят 100 000 в България с честен труд ? Дори и на вън трябва да си интелектуалец за да спестиш в куфарчета 50 бона евро накуп!