Гърците изкупуват масово шоколадови бонбони у нас

При вас стоките са два пъти по-евтини, казват съседите
Обновена: 10 апр 2016 07:40 | 10 апр 2016 07:30, Елка Василева
102
Гърците изкупуват масово шоколадови бонбони у нас
Снимка: архив, Reuters

Абсолютен хит сред гръцките шопинг туристи станаха шоколадовите бонбони. Преди големия християнски празник Великден съседите масово изкупуват от Благоевградско шоколадови изделия в промишлени количества, пише „Стандарт“.

Увеличение на гърци отчитат в последните няколко седмици търговците в Петрич и Сандански.

В пазарните дни в двата южни града пристигат автобуси и автомобили от южната ни съседка. Туроператори на юг от границата организират с голям успех екскурзии, най-вече за пенсионери, до България.

Целта на туристите е да направят обиколка на магазините в двата града преди Великден и да си купят евтини и качествени стоки. Пазаруват всичко - от хранителни продукти през прах за пране и дрехи до зарзават.

Мнозина купуват малки сувенири за своите близки за великденските празници. Възрастните гъркини не пропускат да си вземат тигани и тенджери на ниски цени в сравнение с тези в родината им.

"Търсят трайни хранителни продукти, които да подредят на великденската трапеза, най-вече шоколадови изделия. Не смеят да купуват яйца, пък и е още рано. Най-голям е напливът в навечерието на празника. Тогава правят сериозни обороти, но за всяко нещо се пазарят", споделят търговци в южния град.

Не по-различно е положението и в Гоце Делчев, където също е пълно с гърци. "Пълним торбите с различни храни. За Великден купуваме много дрехи, обувки и сувенири за подаръци. При вас стоките са два пъти по-евтини", казва Йоанис Константинидис, който живее в село до град Като Неврокопи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
12
 
! Отговори
! преди 8 години
Мдаааа, гърците поживяха малко в социализма, макар и да не беше официално обявено, и тепърва ще плащат тежката цена.
18
1
 
6
 
! Отговори
Сова преди 8 години
И заплатите два пъти по-ниски
17
4
 
4
 
! Отговори
без пари преди 8 години
Продава се *** за 1 еурю , моля разните араби , гърци , турци ,руснаци , китайци и други азиатци с пари да надават за *** на ЕС , справки ген свинска масс ....
16
3
 
4
 
! Отговори
Истинска история преди 8 години
Баба му и дядо му на един са на по около 80 години и дядо му лежи вкъщи- почива си, а баба му покрай него обикаля и търси ракията да си попийне. Той знае защо обикаля така и й вика: Славке, не пипай ракията, ще ти разлупим главата! Продължава обаче бабата и я намира и дядото: Славке, не пипай ракията, че ще отида в Костенци и ще мандръсам на брат ти жена му! А тя рекла: Пенкооо, покрай тия *** ще те утрепят някъде!
15
3
 
3
 
! Отговори
Истинска история преди 8 години
Баба му и дядо му на един са на по около 80 години и дядо му лежи вкъщи- почива си, а баба му покрай него обикаля и търси ракията да си попийне. Той знае защо обикаля така и й вика: Славке, не пипай ракията, ще ти разлупим главата! Продължава обаче бабата и я намира и дядото: Славке, не пипай ракията, че ще отида в Костенци и ще * на брат ти жена му! А тя рекла: Пенкооо, покрай тия *** ще те утрепят някъде!
14
3
 
12
 
! Отговори
Няма страшно преди 8 години
Като приемем еврото и нашите цени ще станат като гръцките.....
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЧЕТАТА АКО ЗНАЯТ ОТ КАКВО СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ТЕЗИ ШОКОЛАДОВИ ЯВЛЕНИЯ ЩЕ ИЗБЯГАТ КАТО *** ОТ НЕЩО ДЕБЕЛО И КВАДРАТНО. НЯМА ДА ИМ КАЗВАМ ЧЕ ЩЕ ОСМЪРДЯТ ПЕЙЗАЖО!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че са гърците, да не умрете от глад
11
1
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
В Гърция има много сладки,но бонбони в кутия каквито и да е - няма !
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА НАПОМНИМ НА ГЪРЦИТЕ, ЧЕ БАНКИТЕ ПРЕЗ 2014/15 Г ОПРОСТИХА НА СВОИТЕ ПОДАНИЦИ С НАЙ НИСКИ ДОХОДИ ЗАЕМИ ДО 20 000 ЕВРО- ЗАЩОТО БИЛЕ В ХУМАНИТАРНА КРИЗА- Я ДА ВИДИМ НА НАС КОЙ КАКВО ЩЕ НИ ОПРОСТИ КАТО ОТ 70 Г СМЕ В НЕСПИРНА ХУМАНИТАРНА КРИЗА. ГАРСОНИЕРИ В СОЛУН СЕ НАМИРАТ ПО 10 000 ЕВРО ТУК ЗАПОЧВАТ ОТ 30000 ЕВРО НАГОРЕ- ХА СТИГА ВЪЗХИТА- ХАЙДЕ МАЛКО БГ РЕАЛНОСТ- ТЕ ВИДЯХА ЛИ СМЕТКА ЗА ТОК- ДЪЛГ КЪМ ОБЩЕСТВОТО ХАРЕСА ЛИ ИМ?!
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко, като ги опитат веднъж, няма да повторят.
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцките шопинг туристи са в дълбока заблуда, че в блгарските шоколадови бонбони има шоколад.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бг народ спиииии и до кога ще се търпи робството и геноцида на крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИ на пожарникарчето от Банкя......
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Гърция всичко е на цени като в България, само че в евро = тук им е 2 пъти по евтино. Докато не въведем еврото и ние.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що не пишете българите как пазаруват в сърбия
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ НИСКАТА ПЕНСИЯ В ГЪРЦИЯ ОКОЛО 450 ЕВРО, В БЪЛГАРИЯ- 70 ЕВРО- ДВА ПЪТИ ПО НИСКИ ЦЕНИ- ОКОЛО 7 ПЪТИ ПО НИСКИ ПЕНСИИ- ГЪРЦИТЕ ГО ЗНАЯТ ТОВА- КОМУ Е НУЖНО ТОВА МАНИПУЛАТИВНО ТВЪРДЕНИЕ?!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да са измишльотини. Цените в Гърция са като в България само че в евро.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да де, обаче заплати и пенсии СА 10 ПЪТИ ПО НИСКИ И ДА СИ КУПЯТ ОЧИЛА И ДА ПИЯТ ОТ ЕВТИНАТА ГИНКО БИЛОБА, ЧЕ НЕЩО ЕПТЕН СА СЕ ИЗПИЛЕПСАЛИ
1
12
 
32
 
! Отговори
Учителя преди 8 години
Тая статия Бат Бойко ли я поръча? няма нищо верно в нея...само измишльотини и простотии