Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР

Набират се членове за "спецоперации в защита на страната"
Обновена: 19 апр 2016 07:02 | 19 апр 2016 07:00,
316
Паравоенен спецбатальон срещу мигрантите под носа на МВР
Снимка: Български воински съюз "Васил Левски"

Антимигрантските настроения стигнаха до крайност - в България вече се създава паравоенно формирование, което набира дарения и обещава на записалите се обучение в чужбина. Това се случва броени дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че няма да толерира такива организации и групи, които проявяват нехуманно отношение и нарушават закона.

Инициативата не е за подценяване, тъй като е на организацията, която през есента даде тон за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци - Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Сдружението се представя за "обединяващо на доброволни начала възпитаници на всички средни и висши военни и полицейски училища в НРБ". На сайта му, на който липсват адрес и телефон за връзка, е обявено, че се създава батальон за специални операции, пише "Сега".

В съобщението се посочва, че то ще е "в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България". В профила на съюза във Facebook пише, че "групата му за бързо реагиране и "Цивилните отряди за защита на жените и вярата" са се справили отлично" и към текста е прикачен клип с "ареста" на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

"Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион", пише в съобщението.

Става ясно, че финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип "Делта", на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на "Алфа рисърч". 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с "по-скоро да". Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
9
 
! Отговори
До 234 преди 8 години
Президента си има мандат. Когато изтече българите ще решим кой ще е следващия със избор. За сега сме си избрали този. Германците които искат Путин за президент или там канцлер или да го номинират за кандидат или да отидат да гласуват там където се е кандидатирал. Отнася се и за българите. Не е сложно, иска се само да има орган на мисълта.
193
4
 
13
 
! Отговори
Безмер преди 8 години
Браво на момчетата! Действат точно в духа на Васил Левски, тайни комитети и организации за защита на нацията. Пожелавам им успех!
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Владимир Русев и другите грамотни интелектуалци с пИрфектен български около него дигнат оръжие срещу съгражданите си има 2 възможни изхода - като Чили или Венецуела.
191
4
 
6
 
! Отговори
Пенсия от МВР преди 8 години
Каква ще е заплатата в този батальон? Надявам се, че няма да е в рубли, а в конвертируема валута. Ще има ли осигуровки и трудов договор? И най важното, при пенсиониране ще получа ли 20 заплати, защото тези които взех сега вече ги изхарчих. Ако се запиша ще имам ли право и аз да вилнея по магистралите и околовръстното и да се снимам с пушка на рамо и оня флаг със синьото гледайки лошо и намусено с празен от интелект поглед?
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки политик, олигарх, луд и сатрап е с лозунга за народна власт, въпроса е кой е точно? Владимир Русев - подстрекателя на тази групировка си каза ясно - неговите избранници от АТАКА нямат достатъчно депутати да си прокарат законите - за това със сила...
189
5
 
7
 
! Отговори
До 227 преди 8 години
Кои искат Путин в Германия? Руснаците, които са избягали там от него или партийките които той финансира? Който иска Путин никой не го спира да му е президент само, че там, в Сибир!
188
5
 
6
 
! Отговори
ЛЕВСКИ БОТЕВ преди 8 години
ТРЯБВА ДА ПАЗЯТ ОТЕЧЕСТВОТО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОЛШЕВИШКИ ДИКТАТУРИ И РУБЛАДЖИИ-*** ПРЕДАТЕЛИ
187
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питахме къде ще са базите, но не казват, явно ги е срам или страх, че веднага ще лъсне от къде е организирано. То не, че не е ясно.
186
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Виждам, че никой не задава въпроса, къде точно в чужбина ще се обучават въпросните "патриоти". Може би изоставена американска база в Афганистан, като по филмите. Или си мислите,че този въпрос е маловажен. Всъщност е насъществение, ще покаже кой стои всъщност зад всичко това. Или по скоро опипва почвата?
185
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се учудя ако си спретнат и някакъв атентат не дай си боже или конфликт или някаква провокация само и само за да оправдаят, че има нужда от тях. Колкото по-бързо властите ги приберат и неутрализират толкова по-добре за мира.
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дидо, 'онова' ВМРО е било доста по-различно от 'това' ВМРО. Имали са хора във всяка партия и ако разберат, че някой краде от народа или политик лъже, направо са ги бесили по дърветата. Всичките 'атентати' са САМО в чужбина, в окупираните български земи, срещу чужди военни и полицаи и колкото и странно да звучи днес, в редиците им е имало етнически турци и немалко мюсюлмани, които така са намирали защита от сръбски и гръцки издевателства. За крадци на народа не е имало грам прошка.
183
0
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Един път бях писал по тоя въпрос и сега ще повторя.Четете декларацията за независимост на САЩ.Там е написано,че когато са изчерпани всички средства за възстановяване на демокрацията,народът е в правото си да я възстанови с оръжие в ръка.
182
0
 
15
 
! Отговори
до dido преди 8 години
Не виждам да призовават към гражданска война, по-скоро поставят ултиматум на властите да започнат да си вършат работата както трябва и да започнат да служат на народа си.
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво , нека бъдат на самоиздръжка а не да храним търтей които нищо не вършат и само гледат далаверата..
180
11
 
4
 
! Отговори
dido преди 8 години
Лошото е,че призовават към гражданска война използвайки стандартните болежки и недоволство на народа и нещата от които хората са най-разочаровани. Въпроса е дали въобще са българи, дали не е постановка с тая Легия Сърбия за контакт в Скайп. Меркел още в началото на бежанската вълна каза, че има опасност за гражданска война на Балканите. Паравоенни формирования е имало в миналото, но са полезни само ако са под шапката на държавата и в нейна помощ- единствено ВМРО.
179
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно вчера Тиквата се оплакваше пред Ризова, че армията по границата струвала много пари и не можело да се насити с много персонал. Ето евтин вариант, от който държавата може да се възползва, хем така и няма да има оплаквания, че се сформира частна армия, тъй като ще действа под държавно наблюдение.
178
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ПОСТЕПЕННО ВЗЕМАМЕ ДЪРЖАВАТА В СВОИ РЪЦЕ.------------Добре звучи, но на практика това означава анархия. Трябва да има ред и законост за всички, а не власт за всички. Защото власт за всички означава безвластие. По лошо от това няма.
177
0
 
3
 
! Отговори
правилното заглавие преди 8 години
е: 'след потока от нелегални емигранти под носа на МВР, сега и паравоенни отряди'...
176
0
 
8
 
! Отговори
оф топик преди 8 години
Не знам каква армия има у нас, нито какви са тези паравоенни, освен това и категорично не съм и 'русофил'. обаче от 600.000 руснаци, закупили имоти по Черноморието, около 80.000 са бивши 'афганци', воювали в Чечня, Ингушетия или настоящи руски полицаи и военни (въпреки забраната на Путин да купуват имоти в чужбина). 1/10 от тях да отиде на границата и не знам на разните му хелзински комитети как ще им се насмогне с доставките на тоалетна хартия. просто 'бежанците' не са улучили правилния човек.
175
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ПОСТЕПЕННО ВЗЕМАМЕ ДЪРЖАВАТА В СВОИ РЪЦЕ.