Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка

Г-жа Белева е шефка на инспектората на здравното министерство
3 юни 2016 07:07,
120
Който може, си го може! 10 бона заплата за Пенка
Факсимиле: "Труд"

Шефката на инспектората на Министерството на здравеопазването Пенка Белева получила близо 10 000 лв. заплата за месец. За март тя е изработила над 100 часа извънреден труд и е начислено възнаграждение от 9795,85 лв., става ясно от фиш за заплатата й, с който "Труд" разполага.

Индивидуалната месечна заплата, вписана във фиша, е 3 700 лв. , към тях са добавени и още 1350 лв. за минал месец. Нанесени са и три графи за извънреден труд – първата за 87,27 часа – 3210 лв., втората за 13,11 часа – 551 лв. и още 984 лв.

При регламентирана 40-часова работна седмица това означава, че чиновничката е била неотменно в министерството по 12 часа на ден. Любопитно е как са начислени 3761 лв. към заплатата на шефката на инспектората за въпросните 100 часа извънреден труд, след като в Закона за държавния служител е записано, че продължителността на извънредния труд за година не може да надвишава 150 часа, а за месец - 30 часа. Там е предвидено за седмица да не се работи повече от 6 часа извънредно.

Белева освен шеф на инспектората оглавява и директорския борд на Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс.

Депутати на няколко пъти са предупреждавали, че има явен конфликт на интереси и че не е редно да се съвместяват двата поста - контрол над дейността на лечебните заведения и на шефовете им и в същото време да оглавяваш директорски борд, но Белева продължава да е и на двете места. Коментар от МЗ по казуса няма.

Оказва се, че когато главният секретар на здравното министерството Пламен Кенаров отсъства от работа, най-често го замества Пенка Белева.

За сравнение в момента премиерът Бойко Борисов се подписва под 4700 лв. месечна заплата, а президентът Росен Плевнелиев получава 5600 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До акуд ПРАВИЛНО.И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ БОЙКО Б.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На фелдшер работещ в спешна помощ това е заплатата му за около година и половина.На начинаещ лекар - за около година!Затова нека Борисов не се сърди на лекарите,че бягат в чужбина,на сесетрите,че работят като болногледачки в чужбина.Скоро българите български лекар ще гледат само ако отидат на екскурзия в чужбина!
94
4
 
7
 
! Отговори
акуд преди 7 години
всички стари комунистически кадри незабавно трябва да бъдат уволнени те са дърти нагли аругантни феодални старчета безочливи нагледци
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ам за туй е учила пенка, ,за дере колкото се може повече пара!
92
2
 
2
 
! Отговори
cv2 преди 7 години
Bogatstvo ot izmama e netraino! Viarvam v tova 100%.
91
4
 
13
 
! Отговори
ггггг преди 7 години
100 часа извънреден труд за 1 месец?Хайде стига. Че това означава, че тя е спала в болницата и за това са й плащали. Това никога нямаше да се случи, ако болницата беше частна - никой работодадел няма да ти плаща, за да спиш или пък дремеш. То като стоиш на работа по 8 часа на ден, реално истински работеното време е не повече от 4-5 часа.
90
1
 
14
 
! Отговори
ники преди 7 години
Днес новините са за заплатата на Гинка/жрицата/ - 22 хилки и на Пенка /може и тя да е жрица не е официално/ 10 хилки и "сериозната" мед.сестра която оставя деца да се хапят ....Благодаря на господ, че съм роден в тази държава!
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 98Няма да споря колко са умни медиите, но момче, знай, че всяка крушка си има опашка. А освен това всеки може да даде под съд този, който публикува позорящи го данни. Бъди сигурен, че подписалият се си е вързал гащите! Той не допуска даже една дума, започваща с Ц., за да си няма неприятности. Макар, че думата е законно присъстваща в българския език, има я във всички речници, употребяват я по ТВ даже представители на въпросната общност (смях в "България търси талант!).
88
3
 
33
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 7 години
Тази е директно за уволнение заедно с този, който я е назначил.
87
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-отдолу написали че Бойко взима 4,700, а президента 5,600. Хахахах вие вярвате ли на това? Трябва да сте много глупави и политиците наистина да са си свършили мисията за затъпяване на народа, ако мислите че щом са сложили такива "приемливи" суми, значи край, това е! Как си представяте да контролират милиарди левове и да са мотивирани от някакви 4-5 хиляди? Дори въпросната инспекторка, как ще се мотивира да не краде и да си върши работата съвестно
86
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора стегнете се, не се хващайте на глупавите медии, които само търсят сензация и дори сметките им не излизат правилни. В цялата статия за едни и същи неща, постоянно е сменена сумата, НО крайната заплата винаги я закръглят така хубаво на 10,000 да звучи по-така...ШОК! СЕНЗАЦИЯ! Проблемът не е тази госпожа, а как от такива изтичания на информация, която дори не се знае колко е достоверна и дали изобщо това са правилни числа, които всеки месец ще взима, а не инцидентно, се отвлича вниманието ви.
85
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внасяйте здравни вноски, овце и шилета бедни!
84
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, аз толкова изкарвам годишно :(
83
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, бачкайте и не мрънкайте, че ако дойде инспекторката от инспектората и види че не и изкарвате парите ще ви се стъжни !
82
2
 
27
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Щом в паразитните структури на министерствата е такова положението, какво ли е при работещите?
81
2
 
38
 
! Отговори
до ББ преди 7 години
Тази е направо за прокуратурата и по бързата процедура да връща тройно парите и директно уволнение и в затвора. Дано и Цацара се задейства от това безочие.
80
3
 
34
 
! Отговори
Аз съм от ДСБ преди 7 години
Ми вие какво очаквате от министерство който се оглавява от комуниста Петър Москов.
79
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред тази госпожа благоевградските милиционерчета са си чисти мишлета.
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добра заплата, браво на жената
77
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е че какво, аз взимам по-голяма заплата.