Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?

Наборникът щял да е евтин за държавата – 400 лева на месец
Обновена: 7 юли 2016 10:04 | 7 юли 2016 10:00,
199
Дълга казарма за неграмотните!? Кубинки и за жените!?
Снимка: архив, Bulphoto

ВМРО ще внесе законопроекта си за връщане на задължителната казарма. В него се предвижда службата да продължава 6 месеца.

Двойно по-продължителна ще бъде казармата за младежи, които имат някакви религиозни съображения и не могат да носят оръжие или са неграмотни, обясни още Красимир Каракачанов.

Той допълни, че в казармата ще могат да влизат и жени – на доброволен принцип.

Още по темата

"Наборната служба ще излезе много по-евтино от поддържането на професионална армия. Един наборник ще струва на държавата 400 лева, а в момента, за професионален войник, се отделят около 1200 лева", пресметна още председателят на ВМРО.

Вчера стана ясно, че от воеводите искат да се раздели да се раздели военната служба на "наборна" като задължение на гражданите за участие в отбраната на страната и "професионална", изпълнявана на основата на договор.

Промените в законите предвиждат различни хипотези за изпълнение на задължителната военна служба, като базовата е за срок от 6 месеца за младежите, навършили 19 години и има варианти за алтернативна гражданска служба за период от една година.

Отделно воеводите искат началната военна подготовка да стане задължителна в средните училища, а тези които пропускат занятията там, да посещават специални курсове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
5
 
21
 
! Отговори
НГВС преди 7 години
400 лв./мес. ?! Това са 13 лв. на ден. Тези господа концлагер ли ще организират? Е сега вече всеки здрав младеж ще си обере крушите от ***. Дреме ми на шмайзера, Батенце!
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Друга идея. - ...военната служба задължителна за политиците в парламента...добра идея. Да допълня: Задължителна военна служба през ваканциите. Както беше службата на студентите в България през 50-те. За времето на един мандат ще наберат добра служба и ще си осмислят патриотизЪма.
119
6
 
8
 
! Отговори
С-на Гогов преди 7 години
Да върнат Строителни воиски най-добре!
118
1
 
1
 
! Отговори
Даскала преди 7 години
До Георги Шопов,,....,.,,....,..,,..,-,..
117
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо да има задължителна военна служба. Е, не, както е било едно време по две години, но поне няколко месеца би трябвало да има. Днешните мъже / повечето / са изнежени, не могат да издържат на труд и натоварване. Може би, това ще ги кали, поне малко
116
2
 
16
 
! Отговори
Друга идея. преди 7 години
Защо да не направим военната служба задължителна за политиците в парламента. След всеки избори - първо отиваш и полагаш шест месечна военна подготовка в подделението и тогава ставаш депутат?
115
2
 
11
 
! Отговори
друга идея преди 7 години
Задължителна да е военната подготовка - кратки лагери или занятия по местожителство, проведени периодично. Вместо да бутаме на сила младите в казармата да увеличим профи войниците и да направим службата им по-привлекателна. В някои цивилизовани страни всеки си има военна професия и може да бъде мобилизиран при нужда. Ама това не значи да се бутат на сила младежите в някакъв лагер за половин година и повече, където да учат специалностите - скатавка, доноси, чанч и точене на безплатна нафта.
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за какво ще служи наборният войник? Без съвременна техника, без изобщо да успее да я научи и без желание да служи, натикан насила. Ще служи само за пушечно месо.Който иска да дрънка оръжие и му харесва да става професионален войник.Що вместо задължителна казарма от ВМРО не измислят задължително образование за 400лв.
113
1
 
22
 
! Отговори
KAZZ преди 7 години
Айде първи да постъпят в казармата всички роднини на Джамбазки, Каракачанов, Валери Симеонов, Делян Пеевски, Сидеров, внучето на Радой, а и самите те в запас.
112
3
 
11
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Кого да пази армията ни банкерите които ни обират политиците като чудото паси което нинабута в НАТО тия кото ни крадът и лъжат ежедневно геи парадите и други евро ценности да подпомагаг сирииските умерени главорези разни тумбаци мутри за това да служат......
111
2
 
12
 
! Отговори
До Воеводите преди 7 години
Ке наденицата ви е дошла много а ракията малко. Само простотии от такива като вас, то и за това ви свързват с наденицата, щото сте ходили по баирите само да гоните овцете и да се напиете.
110
2
 
17
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Та, говорят си НАТО-вски и наш генерал и се хвалят. Нашият казва "...при нас на всеки боец гарантиламе 2000 ккал. дневно...". НАТО-веца се засмива и казва: "...а ние гарантираме 3 000 ккал дневно...". Нашенеца се замисля, и казва: "..Лъжеш колега. Няма войник който да може да изяде три торби зоб дневно..". Това ли предлагате, г-н Каракачанов? Доморасли Швейкове? Служил съм при социализма в бойно поделение. Май Ви тегли онова време? Само дето младите хора не щат да им загубите години от живота.
109
2
 
23
 
! Отговори
Добрева преди 7 години
Преди близо 20 г. синът на моя колежка лежа в психиатрия след казармата. Такива издевателства над младите хора се извършваха на някои места.....
108
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Един наборник ще струва на държавата 400 лева"Това за какъв период е сметнато? Щото така няма никакъв икономически смисъл. Не че изобщо има нещо вярно в изчислението. Просто евтин популизъм и трупане на точки пред застаряващия електорат.
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добре . А ние от командирския състав пак ще ударим по една ракия от затворена по всички технически правила консервена кутия . Що се смеете , бе , не вярвате ли ?
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Академията на д.джуров се завръща. На кого ли ще бъде кръстена сега. Влизаха различно умни, излизаха еднакво т.ъ.п.и.
105
7
 
31
 
! Отговори
Ефрейтора преди 7 години
Две годи и три месеца /задръжка/ - най скапаните и безсмислени години от живота ми! Изумителна, колосална простотия е казармата. Скъпи деца, ако се приеме такъв закон, моментално, незабавно се махайте от тази територия! Свят голям. Искайте, настоявайте за поданство в която и да е държава по света. И дори не се сещайте за този свинарник българия /малката буква не е грешка/.
104
2
 
44
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Преди 20 и няколко години - дадох част от живота си за да служа на България-- Сега и една МИНУТА няма да дам от живота си за това-- Няма да защитавам богати олигарси - платени Президенти говорещи за война (дума която е страшна!) няма да защитавам прослойката от псевдобизнесмени ограбили и изгонили над 3 милиона българи в БГ -Ако някой иска --да ни завзема ! - аз нямам какво да губя - бедните не плачат, защото са родени разплакани - Да му мислят богатите с хотели земи и т.н. Те има какво да губят
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еб*си неграмотната статия... направо не я прочетох докрай
102
7
 
2
 
! Отговори
voinik преди 7 години
Kakvi 1200lv za voinik be...az sam starahina i ne vzemam i 1000...pylni gluposti.. inache za kazarmata sam DA