300 хил. българи треперят от терора! Не щат в Европа и Турция

Почти всеки втори твърди, че почива или ще почива на нашето море
Обновена: 11 авг 2016 16:44 | 11 авг 2016 13:52,
55
300 хил. българи треперят от терора! Не щат в Европа и Турция
Снимка: Reuters

Дали терористичните атаки в Западна Европа и опитът за преврат в Турция са повлияли на потенциалните намерения за пътуване на българите по тези места?

С този въпрос социолозите от "Галъп интернешънъл" тестват нагласите на българите.

След направеното изследване от социолозите става ясно, че 82% от попитаните заявяват, че не са планирали пътуване до тези места в последните месеци.

Около 6% твърдят, че случващото се не е повлияло на плановете им, а други 6 на сто настояват, че случващото се е повлияло на плановете им за пътуване.

"Съвсем ориентировъчно, това означава, че над 300 хиляди са българите, които са преосмислили плановете си да пътуват към страни от Западна Европа или Турция. Числото е сериозно на фона на цялостните възможности на българите за пътувания", коментират социолозите.

Около 40% пък са онези, които твърдят, че това лято са почивали или ще почиват на Черноморието, а българите с по-високи доходи са и закономерно по-склонни да почиват, заключават от "Галъп интернешънъл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Mr.STARBUCKSИзлизало ли си от село някога?
13
4
 
8
 
! Отговори
не.. чм,бг преди 7 години
.. начи 600 евра за 4 спални, 115 кв.м., ние сме четирима по 10лв. на калпак, на вечер, за месец! може да ходиме и осем, ама много маймунки ставаме!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
други 6 на сто настояват, че случващото се е повлияло на плановете им за пътуване."Съвсем ориентировъчно, това означава, че над 300 хиляди са българитеостаналите 94%, които са 4.7 млн души не мислят така. И какво излиза? Проучването на "социолозите" е една голяма лъжа, а за заглавието на статията да не говорим.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социологът Червен Кольо да зададе въпрос "Бихте ли отишли на почивка в Русия" и отговорите "Да" ще може да ги преброи на пръстите на едната си ръка :)Обаче не го прави, защото руския посланик няма да даде не-руски кинти :)
10
4
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До Анонимен 16Е как да почиват в КРИМ !?То лежи ли се на чакъл, и постоянно покрай теб да минават военни кораби и самолети.
9
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искат да са стригани овце да ходят да ги гърмят на май-ната си.Нациите са се формирали с хилядолетия.Кои и-ди-оти решиха, че може ето така да експериментират с човечеството и да го направят глобално?!Много хубаво интервю са публикували в Блиц, в което 16 годишна бежанка казва, че всеки бежанец мюсюлманин мрази християните.Лично аз си спомням масовата психоза по време на социализма с образа на врага.Тези са в пъти по примитивни и отчуждени от западната култура от нас.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо руснаците не почиват в Крим ?Нали е туристическа дестинация за руските трудови пиянки от десетилетия?
7
5
 
23
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Анонимен-10- "Ти за родолюбие чувал ли си безроднико?! Всеки трябва да живее в родината сии да я обича!" - Колега, всички политици направиха невъзможното - да намразим държавата си. Затова много хора не искат да останат тук. Не искат да бъдат стригани овце в кошара без закони, правосъдие, здравеопазване, образование и морал. Много е разбираемо.
6
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна лъжа е този материал !Почивките поАдриаъика са безопаснини красиви - Хърватия, Мерна гора, Босна и Херцеговина...В Гърция също е супер.В Турция и Европа стана опасно, но Няма да почивав у нас, защото Няма да си дам парите за лоши обслужване, храна и плажове.У нас да почиват тъъпите руснаци, дето са свикнали да живеят и в по-голяма миззерия.И западняци за които сме екзотика.Другата година ще са в Албания.
5
5
 
15
 
! Отговори
немам пари за ЧМ, БГ преди 7 години
бе, Златков, на кой да вервам? секи уикенд ми пишете за километрични задръствания по кпп-та и с колко процента са се увеличили пътуванията зад граница, и сега ... назад. аз лично пролетта бех в Гърция, а за октомври имам резервация за месец в Испния, купил съм си и билети за аероплан, щоп като отлагаш от днеска - за утре цената им скача вместо да намалява! ше ходиме да лапаме рибки и рачета /най-общо казано/. квартирката излиза по 10лв. на човек за месец. приятно прекарване на черноморието!
4
10
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Продължавайте да четете прокремълските парцали и накрая ще ви е страх да отидите и до клозета. В Берлин последните 10 години нищо не е мръднало. Освен че разтуриха няколко много приятни ъндърграунд клуба около реката, за да построят кисели гъзарски кооперации.
3
4
 
26
 
! Отговори
разтреперан преди 7 години
Триста разтреперани за хонорарчета журналисти. Лято е. Под липите падат круши. Жалка картинка.
2
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
hahhahahahaahaahhahaaa
1
17
 
21
 
! Отговори
бг преди 7 години
Ходете в Германия при Меркел е спокойно.