МО ще се договаря пряко за двигателите за МиГ-29

Мотивът - да се постигнат по-добри условия, разясни Ненчев
21
МО ще се договаря пряко за двигателите за МиГ-29
Снимка: БТА

Министерството на отбраната преминава към пряко договаряне по процедурата за доставка на двигатели за МиГ-29, за да постигне по-добри условия. Това разясни военният министър Николай Ненчев на пресконференция.

По думите му стремежът е за по-добри условия както по отношение на цената, така и за сроковете в процедурата за доставка на 10 двигателя.

Министърът разясни, че това означава, че ще се премине към договаряне с участника, който до момента в най-голяма степен отговаря на изискванията на възложителя.

Той каза още, че са спазени всички изисквания на Закона за обществените поръчки и са положени усилия за успешно завършване на процедурата.

"Желанието ни винаги е било конкурсите и процедурите по осигуряване на доставките, гарантиращи отбранителните способности на въоръжените сили, да бъдат публични и прозрачни", заяви Ненчев, като добави, че това се прави, за да могат да се изпълнят заявените необходимости двигателите да бъдат доставени своевременно на ВВС.

Министърът посочи, че от началото на мандата си е поел ангажимент към ВВС да бъдат обезпечени всички техни нужди, свързани с летателната годност на самолетите МиГ-29. Обявихме обществена поръчка, условията по която бяха ясни, публично обявени, заяви Ненчев. Явили са се три фирми, като една от тях е била допусната до процедурата.

Нямаме безпокойство дали бихме могли сами да продължим мисията по охрана на въздушното ни пространство, каза Ненчев и допълни, че това би могло да се прави успешно в рамките на следващите няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До СЕСЕСЕРКОПоляците от Украина ли взимат частите за ремонта, или произвеждат сами???Ако работиш в сферата на техниката, вероятно знаеш, че синонима на менте при частите за соц автомобили и техника е "украинско". Другия начин е, това , закоеуто намекнаха тук-части от бившатаГДР, дажецели двигатели ще разглобяват, ако трябва.Но, нашите-въртят, сучат, и пак на руския *** ще кацнат."1 кило брашно да имаш-дай го на майстора,да ти омеси и изпече хляба, а не на калфата."
18
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Друг от ПодбалканаНе позна, приятелю. Сружил и учил съм много години под Балкана, работил съм и по ТЕЦ-овете, по Мариците, знам много добре за какво става въпрос, още от Тошево време. самоделните трактори нахората, мойсъстудент гледаше 4 дк фастъци в двора си, и ги продаваше на Булгарплод, а друг ЧАСТНО имаше няколко шприца.При нас го нямаше-наказваше се.При вас-за да не се бунтуват и искат независимост, турци и помаци, и преди, и сега.Двоен стандарт.
17
0
 
1
 
! Отговори
Друг от Подбалкана преди 7 години
До Един от СеверозападаАко можеш се сети защо от Балкана надолу България коренно промени своя лик последните 8 години и защо над Балкана сте още в 80-та година.Малък жокер ще ти дам.Има връзка с това за кого гласувате.
16
0
 
1
 
! Отговори
СЕСЕСЕРКО преди 7 години
До Анонимен4И първокласник знае че най качествен ремонт се извършва в производителя на самолетите-концернът МИГ.Първокласника нищо не знае.Според руската оферта цена за ремонт на един двигател беше 1.4млн. без ДДС с гаранция една година или 100летателни часа.Полската оферта беше 1млн. с ДДС, две години гаранция или 200летателни часа.Каже сега кое е качественото като на всичко отгоре срока за ремонт от руснаците беше 10-11 месеца а на поляците 5 месеца.
15
1
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Стара поговорка: "Колкото повече мърдаш- по- на вътре влиза!" Такавлезе и за Белене, и за Южния поток, а тепърва щеотиграват и много такива положения, с чупки и финтове в кръста. Такае,като се правиха на велики, а не гледаха националния интерес , който не е интереса на ЕС и НАТО.....
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е написано толкова оплетено и неразбираемо явно става дума за сделка с руснаците.На цяла България й беше ясно 4е това е единствения логи4ен вариант,но този бурсук на снимката опита вси4ко за да не стане това.Сега моментално да го изритват за двегогишния му саботаж на реновирането на българските ВВС
13
0
 
12
 
! Отговори
Хайде преди 7 години
бе, Ненчев. Откога си заговорил за тези двигатели. Третата Световна война вече свърши, а ти още се туткаш. Остави ги, те не са необходими. Войната свърши вече, а ти тепърва се стягаш да воюваш.
12
0
 
6
 
! Отговори
Епа, преди 7 години
ние сме имале цели пет миг-а ли бе дагое'а? Баа..
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още през 1997 г. в складовете на завод 20 в Рибинск където се произвеждат беше пълно с двигатели и свободно можеше да се закупят. Сега как е не знам но конкурс при положение че МО може да изпрати някой и просто да ги докара от Русия. Стига комисионни и простотии. Няма ли най-после някой умен да поставят на мястото на военен министър който разбира от военни работи не само от девици...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще прави ремонта не стана ясно-Полша. България. Русия - кой?
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой гласува за ГЕРБ ?.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали шутът Ненчев се переше, че сега ВВС са най-добре от десетилетия насам. Какво очаквате от един шут-трудовак? Шутовщини!
7
2
 
12
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ха-ха... директно договаряне, значи комисионните при мен! Правилно, трябва да има ред, не може все едни същи да лапат, пардон - да договарят.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирише на плащане на Русия и за тези измислени ремонти. Само ни чакат, да видят каква ще я свършим.
5
2
 
18
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Чакайте ся! Нали още на пролет всичко беше договорено! А сега - ново договаряне! Нима предишните не са ставали, но тоя *** е разбрал чак сега?...
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този какво се прави на утрепан? И първокласник знае че най качествен ремонт се извършва в производителя на самолетите-концернът МИГ.Поляците просто прецакаха и това което можеше да се възстанови, с кривите си ръце. За това престъпление, военен съд дава смъртно наказание. За диверсия.
3
3
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тиквата и гербаджийската му...управа са национални предатели.Въоръжените ни сили са...сринати технологично...умишлено.Вън продажниците от власта и на съд.
2
2
 
2
 
! Отговори
0,01 bg lev преди 7 години
Sramota...oste ne ste gi kupili? Treto prishestvie li chakate? Ujkim miliardi evra i rubli spechelihte ot prodajbi na narkotici, orajia, alkohol, masla, goriva, energia, metali, stroitelni materiali, zarneni kulturi, bulgarski automobili, bulgarski vlakove, bulgarski samoleti? Samo partizani za pretopiavane li kupuvate?
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото сме по малко повече ще си поделим. ГГЗ. Това не е по комунистически .Ако имаш две ризи дай едната на ближния си .Ако вземеш рушвет за два закупени двигателя раздели мангизите с уртака си и не бъди алчен.

Спонсорирани публикации