Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!

Мъжът преминава през ада, а това е последната му възможност...
Обновена: 7 окт 2016 10:52 | 7 окт 2016 10:44,
140
Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!
Снимка: Facebook

Една история – за някой тъжна, за някой забавна, за мен реална. Така започва апела си 36-годишният Стоян, който с последни сили моли за помощ във Facebook.

"Прекарах 2,5 г. в адски мъки на легло без лекарите да могат да ми поставят точна диагноза. 10 пъти лежах в болница, направиха ми 4 жестоки операции, с които ме увредиха още повече, 2 лумбални пункции, 8 скенера, 9 резонанса, стотици абокати, изпих една аптека с лекарства и много други гадости. Накрая се оказа, че имам тежка мозъчна венозна хипертония, вследствие на силно затруднено отичане на венозната кръв от мозъка, което се равнява на това да вдигнеш кръвно над 300 и да не спада", разказва тежката си история Стоян.

"Мозъкът ми бе подложен на жесток тормоз – всички вени в него и в очите са силно деформирани от налягането, пред спукване, мозъкът ми е целия в микроинсулти, а черепно-мозъчните нерви травмирани и увредени. Симптомите няма да описвам, защото няма да ме разберете, а са толкова много и толкова тежки, че не мога да ги изразя с думи. Един от тях е болката, болката е убийствена и не спира и за минута. В момента единствено Оксикодона успява да я облекчи временно. Как минаваха часовете ми също не бих могъл да изразя с думи", споделя още младият мъж.

Стоян разказва, че умишлено е бил лишен от възможноста да бъде лекуван в чужбина. Последиците от операциите в България били още по-тежки за него – "вследствие на усложнения се наложи да ми отстранят едната от главните вени на мозъка, лицето и шията, парализирани и възпалени, срастнали един към друг мускули и нерви, от което не мога да мръдна, едвам се храня, едвам говоря, не мога дори спокойно да си седя и да гледам през прозореца, защото не мога да закрепя картината, която виждам".

"Близките ми ме оставиха сам да се оправям в състояние, в което не мога сам и до тоалетната да отида", споделя още измъченият пациент.

"Единствено майка ми на 70 години успява да ме нахрани, колкото може и да ми купи необходимите лекарства с 200 лева пенсия. Благодаря изключително много на нея и на няколкото човека, които започнаха да ми помагат безприкословно, благодаря и на малкото ми момче, което се държи като истински мъж и се гордея с него. Благодаря и на последните доктори, които намалиха поне малко болката с Оксикодон и с лека операция (5-та) освободиха временно смазващото налягането, но в България не могат да направят необходимия байпас", казва още Стоян.

Сега, без една стотинка, увреден и изтормозен, от много клиники в чужбина реагирали веднага и искали да му помогнат. Стоян се спрял на "Тюбинген" в Германия.

"До сега чаках държавата да се произнесе, но тя както обикновенно мълчи и съм принуден (а изключително ме е срам) да помоля за помощ. От Тюбинген искат първо да ме видят, изследват и решат какво може да се направи, както и да облекчат болката ми, за което са необходими 5200 евро за болницата и 400 евро за билетите, засега дата за приемане е 20.10.16 г.", споделя младият мъж.

Към момента диагнозата на Стоян е: Регионален цервикален и тригемино-цервикален тежък болков и вегитативен пароксизмален синдром при тежка хронична церебрална венозна инсуфициенция с легиране на лява вътрешна югуларна вена и силно редуциран поток в дясна вътрешна югуларна вена.Увреда на долния клон на лицевия нерв в ляво.

"Който може и иска да помогне, моля да го направи, който не желае или не може, моля просто да го сподели. Надявам се да помогнете, защото живота е странно нещо и никой не е застрахован, всеки може да се озове на моето място и тогава ще разбере колко унизително е това и как това може да бъде последната му възможност.

Благодаря.

Отворена е дарителска сметка, от която средствата могат да бъдат превеждани само и във връзка с лечението.

Име на клиент: Стоян Веселинов Цацев
Валута: евро
IBAN: BG63STSA93000023898010
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
9
 
! Отговори
Невярно преди 7 години
До АнонименТова абсолютно не е вярно, пращаш си левов трансфер и той ще се превалутира в евро.
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо погледнах че таксата на ДСК е 20 Евро за валутна транзакция.Как да преведа 100лв ако 40лв ще ги глътне банката?Почвам да си мисля, че тая статия е поръчана от банковия бранш !Иначе грехота е хората около Стоян да са така мърляви и незаинтересовани
36
0
 
16
 
! Отговори
ДАНО БОГ Е СТЕБ МОМЕ преди 7 години
ИСКРЕНО ТИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ ВЯРВАЙ ИМА ДОБРИ ХОРА
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете тия СМС-и, всеки по40-50 лева и ще се съберат за нула време. Който може-повече.
34
1
 
20
 
! Отговори
Ина преди 7 години
За организиране на дарителска кампания с SMS е необходимо представяне на набор от документи, а отговор се получава да 3 седмици, тоест не е опция, ако Стоян трябва да постъпи в болницата на 20 този месец. Нека да помогнем с превод сега - който може, а по-мащабна (и по-удобна за желаещите да се включат) дарителска кампания ще организираме за лечението
33
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендзверовете в параламента сега са заети, дърлят се за кокъла
32
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам да се махнат здравните осигоровки. На месец се събират милиони от ЗОВ и накрая държавата непомага на болните.
31
3
 
34
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Не знам колко е редно да се размишлява точно в този момент, но според мен все пак е необходимо. Как започна заболяването на този човек, кои бяха причините, лекуван ли е в началото, кой и как?! Питам, защото болестите не идват ей така просто. Усложненията често пъти не се получават ей така просто. Знаем начина на живот у нас, знаем какви лекари има, знаем за бюрокрацията, знаем за страничните ефекти на редица лекарства. На всичко това трябва да се сложи край. Много искам този човек да оздравее.
30
1
 
35
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
Дано да се оправиш Стояне, ще помогна с каквото мога
29
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стояне, не тебе трябва да те е срам, а касапите, които са те довели до това състояние! Оправяй се, момче! Стискам палци и давам своята лепта!
28
2
 
33
 
! Отговори
T2 преди 7 години
Един съвет - открийте сметка в лева, защото превод в евро в бг банките ще ни съдерат кожите! 1 евро превод може да ви струва 25 евро такса !!! Затова дайте сметка в лева и след това си ги превалутирайте. Аз специално бих дарил, но не на банката!
27
1
 
8
 
! Отговори
DMS преди 7 години
Направих справка за даренията с DMS/SMS. За абонатите на договор не се удържа ДДС. Сената е 1лв. За предплатени 1.20лв. Моб.оператори удържат само 5% от сумата.
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано Стоян се оправи! А аз се чудя на един тънак момент. Често изпадат хора в подобни ситуации и често се провеждат кампании...Тъничкият момент е, ако на лицето му трябват да речем 1000 лева, но хората се активизират и започнат да пращат иии се надсъбере много по-голяма сума - какво става с нея?!Не съм пращал парички по такива случаи и не знам, за това ако някой е наясно, нека сподели.
25
11
 
34
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Националните предатели и българоубийци от ГРОБ няма ли да помогнат на това тежко болно момче и на много други като него, или само знаят да се бият в гърдите колко са "велики" и как народът се бил "видял" в пари?!Бог да пази и закриля този млад човек и всички българи, само Той е нашето упование!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪЛГЪТ КЪМ БРАТСКИЯ НАРОД Е ВАЖЕН.
23
2
 
46
 
! Отговори
DMS преди 7 години
Стояне, ако следиш форума искам да ти кажа как можеш да си направиш да си направиш DMS номер на които да ти помогнем.Влизаш в интернет и пишеш : DMS кампания. Ще го намериш лесно. Влизаш вътре и ще видиж какви документи трябва да изпратиш на посочения imail адрес. Не е сложно, но само ти можеш да го направиж.Иначе бих го баправил аз.Пожелавам ти успех. И независимо от минусите които можеш да видиш тука или злобни коментари, искам да знаеш, че ДОБРИТЕ ХОРА СМЕ ПОВЕЧЕ И ЩЕ ТИ ПОМОГНЕМ !
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приоритета на ДЪРЖАЕАТА Е БЕЛЕНЕ, ИЗПЛАЩАНЕТО МУ.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля да се напише името и по поспорт на латиница. За превод в евро трябва да го пишем в платежното.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До някой сиаз писах-дарение
19
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора се молят за живот. Майки просят за децата си, деца за майките си. Срам и позор. А в парламента харчат 1 000 000 за тоалетна хартия. Дано му помогнат на момчето.