Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!

Мъжът преминава през ада, а това е последната му възможност...
Обновена: 7 окт 2016 10:52 | 7 окт 2016 10:44,
140
Стоян със сетни сили: Много ме е срам, но моля ви за помощ!
Снимка: Facebook

Една история – за някой тъжна, за някой забавна, за мен реална. Така започва апела си 36-годишният Стоян, който с последни сили моли за помощ във Facebook.

"Прекарах 2,5 г. в адски мъки на легло без лекарите да могат да ми поставят точна диагноза. 10 пъти лежах в болница, направиха ми 4 жестоки операции, с които ме увредиха още повече, 2 лумбални пункции, 8 скенера, 9 резонанса, стотици абокати, изпих една аптека с лекарства и много други гадости. Накрая се оказа, че имам тежка мозъчна венозна хипертония, вследствие на силно затруднено отичане на венозната кръв от мозъка, което се равнява на това да вдигнеш кръвно над 300 и да не спада", разказва тежката си история Стоян.

"Мозъкът ми бе подложен на жесток тормоз – всички вени в него и в очите са силно деформирани от налягането, пред спукване, мозъкът ми е целия в микроинсулти, а черепно-мозъчните нерви травмирани и увредени. Симптомите няма да описвам, защото няма да ме разберете, а са толкова много и толкова тежки, че не мога да ги изразя с думи. Един от тях е болката, болката е убийствена и не спира и за минута. В момента единствено Оксикодона успява да я облекчи временно. Как минаваха часовете ми също не бих могъл да изразя с думи", споделя още младият мъж.

Стоян разказва, че умишлено е бил лишен от възможноста да бъде лекуван в чужбина. Последиците от операциите в България били още по-тежки за него – "вследствие на усложнения се наложи да ми отстранят едната от главните вени на мозъка, лицето и шията, парализирани и възпалени, срастнали един към друг мускули и нерви, от което не мога да мръдна, едвам се храня, едвам говоря, не мога дори спокойно да си седя и да гледам през прозореца, защото не мога да закрепя картината, която виждам".

"Близките ми ме оставиха сам да се оправям в състояние, в което не мога сам и до тоалетната да отида", споделя още измъченият пациент.

"Единствено майка ми на 70 години успява да ме нахрани, колкото може и да ми купи необходимите лекарства с 200 лева пенсия. Благодаря изключително много на нея и на няколкото човека, които започнаха да ми помагат безприкословно, благодаря и на малкото ми момче, което се държи като истински мъж и се гордея с него. Благодаря и на последните доктори, които намалиха поне малко болката с Оксикодон и с лека операция (5-та) освободиха временно смазващото налягането, но в България не могат да направят необходимия байпас", казва още Стоян.

Сега, без една стотинка, увреден и изтормозен, от много клиники в чужбина реагирали веднага и искали да му помогнат. Стоян се спрял на "Тюбинген" в Германия.

"До сега чаках държавата да се произнесе, но тя както обикновенно мълчи и съм принуден (а изключително ме е срам) да помоля за помощ. От Тюбинген искат първо да ме видят, изследват и решат какво може да се направи, както и да облекчат болката ми, за което са необходими 5200 евро за болницата и 400 евро за билетите, засега дата за приемане е 20.10.16 г.", споделя младият мъж.

Към момента диагнозата на Стоян е: Регионален цервикален и тригемино-цервикален тежък болков и вегитативен пароксизмален синдром при тежка хронична церебрална венозна инсуфициенция с легиране на лява вътрешна югуларна вена и силно редуциран поток в дясна вътрешна югуларна вена.Увреда на долния клон на лицевия нерв в ляво.

"Който може и иска да помогне, моля да го направи, който не желае или не може, моля просто да го сподели. Надявам се да помогнете, защото живота е странно нещо и никой не е застрахован, всеки може да се озове на моето място и тогава ще разбере колко унизително е това и как това може да бъде последната му възможност.

Благодаря.

Отворена е дарителска сметка, от която средствата могат да бъдат превеждани само и във връзка с лечението.

Име на клиент: Стоян Веселинов Цацев
Валута: евро
IBAN: BG63STSA93000023898010
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля семейството на този човек да организира някаква дарителска кампания чрез смс. Знам, че по този начин мобилните оператори ще приберат сигурно повече пари отколко на Стоян на му необходими, но лично аз и сигурен съм и много други, нямам възможност да направя банков превод. Сигурен съм ,че ако всеки прочел тази статия пусне по 2 смс-а, парите ще са събрани преди 20-ти
17
4
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
До АнонименМоже би този твой "професор" много добре е знаел, до къде са докарани и двете системи - здравеопазване и образование. Може би е бил част от тях. В цял свят здравеопазване и образование са част от търговията. Университети, болници се субсидират от държавните бюджети, но основните им приходи са от пациенти или ученици/ студенти. Безплатните неща са за социално слабите и качеството им е минимално. Колкото да ги поддържа. Ако не вярваш *** в чужбина и ще видиш.
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немислех да казвам защото тея неща не се правят показно но аз съм в Англия и ще отделя малко за момчето.ПОЖЕЛАВАМ МУ ЗДРАВЕ
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля си, че маслото от гроздови семки и оцет ,щяха да излекуват човека, ама п устите клинични пътеки, неграмотност, бездарие и каквото се сетите са го довели до инвалидност
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е от време на време да има такива статии.Твърде много се овълчихме хората, а трябва да си помагаме, кой с квото може и иска
13
0
 
27
 
! Отговори
Ivanova преди 7 години
Става лесно и бързо и през ePay, току що го направих.Дано докторите намерят решение, нека силата бъде с теб
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DMS 15Че сме ни държавата, ние сме, но да плащаш здравни осигуровки и някои да източват здравната каса не мисля че е нормално.
11
8
 
29
 
! Отговори
DMS преди 7 години
Хора, стига с тази Държава, държавата това сме ние.Хората. За това пак повтарям, ако някой знае как се прави DMS кампания, да съдейства.И заедно да помогнем на това момче.Става въпрос за 12 000 SMS а. Само. Призовавам екипа на ДНЕС.БГ също да помогне с организацията на кампанията.Нека един път да се обединиме тука, вместо само да се караме.
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един мой професор казваше, че: Вземе ли да се търгува със здравеопазване и образование, това няма да доведе до нищо хубаво и ни пожелаваше никога да не ни се налага да се занимаване и да разчитаме на здравната ни система.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бракът се удържа на направилия го. Да плащат "лекувалите" го лекари.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напиште Paypal че ще става по-лесно
7
3
 
61
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Няколко "лекари" карат нови джипове сега, а този мъж ги е платил. Съсипали са го тия некадърници еий, сасипали са го заради пари...
6
1
 
47
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Сметката е левова, моля оправете валутата, която сте написали в статията. Току-що наредих превод...
5
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще помогна с готовност, ако може и смс кампания да се направи, ще е по-бързо.Но да питам следното: какво са 5200 евро за една държава? Колко струва ходенето на управниците с цялата свита от София до някоя провинция за да се отреже поредната лентичка?!?
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кураж момче :(
3
1
 
47
 
! Отговори
DMS преди 7 години
Ако някой може да открие DMS.. кампания. И да му помогнем . Не са много парите.
2
2
 
81
 
! Отговори
... преди 7 години
Аз помогнах с колкото мога. Няма да обеднеем, нека му помогнем да живее!
1
2
 
114
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да помогнем, хора, на това момче! На този изтерзан българин! Нека покажем, че сме Човеци! Показвали сме го и друг път!