Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент

Всеки трети читател на Dnes.bg определи президентския вот като най-важното за годината
218
Родното събитие на 2016: Румен Радев – бъдещият президент
Изборът на Румен Радев - събитие №1 у нас за 2016 година. Снимка: Reuters

Избори, референдум, политическа криза и оставки, бежанска криза, малко спортна радост и за съжаление... трагедии.

Такъв отпечатък остави в България отминалата 2016 година. И сега, след като тя вече е в историята, от екипа на Dnes.bg ще направим един последен поглед назад към нея, за да отбележим най-важните събития през отминалите 366 дни.

И по традиция тази равносметка е направена със съдействието на вас, нашите читатели.

Кое е най-важното събитие в България за 2016 година? В анкетата ни участие взеха 2875 души.

Изборът на Румен Радев за петия български президент е най-важното събитие за 33% от участвалите в допитването. През ноември бившият ръководител на родните ВВС победи председателя на Народното събрание Цецка Цачева в битката за Дондуков 2 и на 22 януари ще заеме мястото на Росен Плевнелиев като следващия държавен глава.

Трагедията в Хитрино, която потресе държавата в края на годината и отне живота на 7 души, се нареди на второ място сред топ събитията на годината според нашите читатели с 12% от всички гласували.

Точно толкова определят като топ събитието на годината и милиардите левове плащания по казусите КТБ, АЕЦ Белене и други, които бяха и трябва да бъдат платени.

Оставката на кабинета "Борисов" 2 и настъпилата политическа криза в края на годината е събитие №1 за 11% от гласувалите. След това решение България посреща 2017 година с правителство в оставка и с ясната перспектива за предсрочни избори през пролетта. А как ще бъдат проведени те не е съвсем ясно, след като наред с изборите, гласувахме и за референдум. Точно резултатите от народното допитване са най-важното събитие за други 11% от нашите читатели.

Бежанската криза и бунтът в Харманли събра 8% от гласовете на анкетираните за събитие на годината, а суетнята около евентуалния бъдещ кабинет – редовен или служебен, събра едва 2% от гласовете на читателите на Dnes.bg.

Цели 5% пък се зарадваха искрено на българката Гошка, която спечели огромния джакпот в испанската лотария, а 3% отчетоха като топ събитието на годината българското представяне на Олимпийските игри в Рио и най-вече на медалите, спечелени от българските момичета.

Смъртта на легендарния защитник Трифон Иванов, част от четвъртите в света, бе определено за най-важното събитие от 2% от читателите ни, а едва 1% се впечатлиха от обвиненията срещу екс и настоящи министри за Белене и ваксините, които разходиха целия кабинет до столичното следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентите са лидери...Хора с цел и морал. Хора даващи пример и уважение към всеки един човек. Хора даващи на децата идеал да бъдат честни и достойни хора.За съжаление в България все още липсват такива личности.
89
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и ББ е същия, ама то това ни е проблема, че избираме хора дето със семейството си немогат да се оправят, а чакаме на тях цялата държава да оправят
88
11
 
21
 
! Отговори
Само да попитам: преди 7 години
Любовницана на Радо и Дъртофелия Нинова ------ТОВА ЛИ Е ВРЪЗКАТА И ПЪРВОПРИЧИНАТА ЗА КАНДИДАТУРАТА НА РАДО...??????!!!!Едва ли е Решетников ....щом Дъртофелия го нарече открито "лъжец"....!Решетников --сигурно и той не е наясно с "летеца"....ха,ха,хааааааа..затова е питал...!
87
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега,ремонти за милиони.Не е вярно.Но е вярно,че днешните управници откраднаха милиарди и никой не им търси сметка за това.
86
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ББ си е разменил жената с жената на приятеля си.Това по-морално ли е?После и с нея се е развел.А пък сега какво се говори за негооооо,срам ме да си го представя дори.
85
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившата му жена е много точна, навремето в най-тежките годинни на прехода тя го издържаше, а тоя за благодарност накрая я зареза с две деца
84
10
 
25
 
! Отговори
Ле-леееее...... преди 7 години
Тоя , с кви очи сега гледа децата си , като сега спи в Бояна - със секретарката си...??!!!ЕГАТИ , "ДОСТОЙНСТВОТО" .....ЕГАТИ "ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК"....ха,ха,хаааааааааааа!
83
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да не си бившата му жена?Не вярвам.Тя изглежда интелигентна и едва ли би коментирала подобни простотии.По-скоро си някаква чалгарка,която се вълнува от някакъв издислав,а ние коментираме достойния нов президент на България.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
107,един попитал радио "Ереван"може ли да си вади достойнството на работното място.Радиото отговорило;може,само да не го размахваш.Доволна ли си или те е яд,че не си била на мястото на предпочетената.
81
2
 
17
 
! Отговори
akud преди 7 години
от г-н Трибестана ще е като всеки кадър на бсп , само ще мъти вадата и ще бъде използван от бсп и дпс, нищо повече
80
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
95,Това което съм написал е всеизвестно.Явно,само ти не го знаеш.Съжалявам те за твоето невежество.А на твоя гуру ББ,който и с повод и без повод се хвали му кажи,че минималната заплата в Румъния е 625 лв.Т-----------Всеизвестно е само за теб и Позитано 20, дай ми линк към тази информация да я проверим!А при Станишев и Орешарски колко беше мин заплата спрямо тази в Румъния?
79
13
 
4
 
! Отговори
Д0 96 преди 7 години
Еми мъжкар си е човека.И на 50 пак вдига самолета.А ти по кого искаш да се прехласва?По кмета на Симитли ли?
78
6
 
12
 
! Отговори
Радев Лъжецът преди 7 години
Неискрен и изпразнен от съдържание човек, а както се вижда, също и непостоянен в позицията си. Нали постоянно ни натрапваше, че още не бил встъпил в длъжност? По време на драмата в Хитрино вечеряше с жена си, по време на правителствената криза се изсули като селски хитрец. Като стана време за пожелания и хубави думи, тръгнал да честити. С какво тези честитки са по-различни от онези на Бай Пешо от съседния вход? Нали не бил встъпил в длъжност и бил никой?
77
2
 
11
 
! Отговори
АМА , "ОТЛИЧНИК преди 7 години
....те партийни ко""""лета , са все "ОТЛИЧНИЦИ"-----нема лабаво!!!!!ВСИЧКИ ДЕЛЕГАТИ НА 14-тия КОНГРЕС НА БКП------СА ВСЕ ...."ОТЛИЧНИЦИ"!!!!ТО....ЗАТОВА СА ВИ МАЛКИ ЗАПЛАТИТЕ, ТЪНЕТЕ В МИЗЕРИЯ И СТЕ БЕЗ РАБОТА...!Дъртофелия Нинова ------ и ТЯ БЕШЕ "ОТЛИЧНИК" В "ТЕХНОИМПЕКС"-----и затова взе парите от приватизацията!!!ГОЦЕ --И ТОЙ БЕШЕ "ОТЛИЧНИК" .....ЗАТОВА СИНА МУ ИМА ХОТЕЛИ И АПАРТАМЕНТИ У ПАРИЖ!ТАМ НА ПОЗИТАНО-20---СА ВСЕ ОТЛИЧНИЦИ.....ДРУГИ НЕМАААААААААААААА.....!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
95,Това което съм написал е всеизвестно.Явно,само ти не го знаеш.Съжалявам те за твоето невежество.А на твоя гуру ББ,който и с повод и без повод се хвали му кажи,че минималната заплата в Румъния е 625 лв.Това между другото,за свдение на заслепените от краля-слънце.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решетников каза в ефир,че НЕ Е ПОЗНАВАЛ ГЕН.РАДЕВ!Точка по въпроса.----------Значи е е излъгал, точка по въпроса!
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А алея на славата в американските академии няма, това не е Холивудски.Много филми гледаш моето червено момче!
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отличник на математическата гимназия.Отличник на висшето военно-въздушно училище в Долна митрополия.Отличник на военната академия "Г.С.Раковски".Отличник на америк.военна академия,където името му е на алеята на славата.Отлично владеещ английски,немски и руски.Това е-----------Приложи ми копие от дипломите му с разбивка по отдекните предмети за да видим какъв отличник е твоят колхозник Радев, а?
72
0
 
8
 
! Отговори
Поправка: преди 7 години
Парите от КТБ---ги отнесе Пуци с "Патока"!Затова Ганьовеца Цветанов , се крие у сръбско ----ЩОТО , и там са ачик руски ибрици.Не може да избега у Русия ---ше стане луд скандал!Така у Сърбия ---е между Ада и Рая...на палатка....ха,ха,хааааааааааа
71
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отличник на математическата гимназия.Отличник на висшето военно-въздушно училище в Долна митрополия.Отличник на военната академия "Г.С.Раковски".Отличник на америк.военна академия,където името му е на алеята на славата.Отлично владеещ английски,немски и руски.Това е новият президент на България-уважаван и на изток и на запад.Кого бихте изправили срещу него,А?