Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!

Най-тежка остава обстановката в Добричко
Обновена: 7 яну 2017 22:36 | 7 яну 2017 19:31, Веселина Йорданова
165
Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!
Зимата в Добрич е най-люта. Снимка: БТА

В по-голямата част от страната все още има сериозни снегонавявания, образуващи преспи на места до един-два метра.

Още по темата
Апелираме в по-критичните зони, ако не се налага, в тъмните часове на нощта да не се предприемат пътувания, защото на много места има слаба видимост, особено по автомагистралите.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".

Тя посочи, че навявания има около 10-ти километър на магистрала "Струма", между 110-140 км на АМ "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, както и на АМ "Хемус" - от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания и апелираме за максимална скорост от 60 км/ч, добави Павлова.

По думите й най-тежко остава състоянието в област Добрич, като това е единствената област, която остава без да има отворени главни пътни артерии. Надяваме се скоро да бъде пробит пътят Добрич - Балчик, заяви Павлова.

Тя добави, че в област Силистра са пробити главните пътни артерии, но в момента започват сериозни навявания и за тъмните часове на нощта отново ще бъде ограничено движението по пътя Шумен-Силистра.

Освен навявания, има и риск от заледяване, предупреди Лиляна Павлова и призова водачите да шофират с повишено внимание, предаде БТА.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към настоящия момент състоянието на електроенергийната система в страната се нормализира. На територията на ЕВН и ЧЕЗ няма населени места без ток. Единственият проблем остават обектите на територията на "Енерго-Про" - те са 100 към момента, но се работи активно, добави тя.

Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че служителите на службата са оказали съдействие на 136 случая - за транспортиране на родилки, хора на хемодиализа и деца, нуждаещи се от хоспитализация. Няма информация за бедстващи хора и загинали в следствие на тежките метеорологични условия.

В отговор на въпрос, Лиляна Павлова коментира обвиненията на БСП от по-рано днес, че зимната ситуация се използва за предизборно оръжие, с думите, че единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, са тези, които обвиняват. Това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент, което е грозно, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
TO VSI4KI FIRMI SA NA NAI:GOLEMIA DUPEDAVEZ: BB .SA6TOTO TAM NIAMA OT4ETNOST I PARITE NE MOGAT DA SE PROSLEDIAT, I POTAVAT V NEGOVIA DJOB.
105
0
 
1
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Нашите умници ако бяха запазили по някое МТЛБ във всяка община да го поддържа сега щяхме да пътуваме. Гледам , че ги продават в Русия/ и аз се чудя, четох някъде/
104
0
 
0
 
! Отговори
Drogodon преди 7 години
Zemedelskia ministar kiorkutuk pian ot imen den na imen den i hich ne si izchistil zemedelskite trotoari i zemedelskite patista, razpusnal si jivotnite i gargite krai gara sofia i iwkoni busunion da karat ski i snowboard, a tam edna ekologichna katastrofa ot oloven cheren sniag i otroven vazduh na taksi fuhrerite...
103
0
 
8
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
"...Сняг се сипе на парцали, вино има нека вали..." Едно време се насаждаха снегозащитни пояси, а покрай пътищата, там където стават навявания се засаждаха гъсти храсти или се поставяха прегради-дървени и даже метални. Е окрадоха ги, изгориха ги, започнаха да секат и поясите. Не е ли правилно да се възстанови засаждането на местата , за които се знае че през зимата се затрупват?
102
0
 
5
 
! Отговори
Lily преди 7 години
Да си стоим в къщи и да мръзнем, защото в Перник няма въглища и Топлофикация Перник е спряла топлото на града при -17 градуса! Януари месец е, не е май, какво очаквате! Престъпно нехайство!
101
0
 
6
 
! Отговори
Така се прави преди 7 години
Евтин ПР .Не е работа на министъра да съобщава пътната обстановка и да демонстрира фалшива загриженост с физиономия на пикаеща крава , за тази ,цел има медии И преди е имало сложни метеоусловия, но показността на Кратунковците я нямаше .Явно егото на Тиквун е заразно ,а всинца са головодници с малки изключения
100
2
 
13
 
! Отговори
MAD преди 7 години
Е Бойко нали се гуши от Винетки, данъци почистващи фирми които не чистят a те не почистват защото и за тях трябва да остане някой лев завалиите. И така "вятъра виновен "
99
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова зове: Не пътувайте! - но плащайте ! Плащайте луди пари за винетки ! Плащайте безумни данъци ! Плащайте за да живеят ТЕ добре !
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 100. Какъв ДАНС , ако имаше ДАНС нямаше да има това бедствие провериха ли фирмите готови ли са за чистете през зимата, имат ли техниката, кои са фирмите, колко крадат и защо няма наказани за грабежите на държавата от 26 години насам.
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Павлова зове: "Не пътувайте"! - но винетки си КУПУВАЙТЕ!
96
0
 
23
 
! Отговори
БАБХ преди 7 години
За Бога, братя, не яжте, по празниците!Има проблем с храните.Изчакайте пролетта, да се хванем на зелено.
95
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз едно не мога да разбера! Щом са затворени пьтищата какьв е проблема да си стойш в кьщи пред телевизора да гледаш някой хубав филм да хапваш луканка и пийваш винце ??? Радвайте се бе хора вземете пример от дечурлигите.
94
1
 
20
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Годишната винетка струва три средно статистически надника сиреч три дена бедстви няма винетки.Аз може да си купя винетка но само ако минетка и тиквю не са на власт
93
1
 
21
 
! Отговори
оптимист преди 7 години
Намери се решение за проблемите на държавата - затваря се държавата и няма проблеми.
92
0
 
25
 
! Отговори
балама преди 7 години
Не пътувайте, щото вкарвате фирмите по снегопочистването в разходи. И така и за Лилето няма. Пък и за Боко.
91
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз обичам такова време снежно имам си безин големи коли отоплявам се на газ хич не ми дреме живея в Русия
90
0
 
31
 
! Отговори
БОГ Ряпа преди 7 години
Ясно е че само 2 милиарда за снегопочистване,свършват още през лятото!Затова другата година тегля едни нови 10 милиарда,купувам 2 не чак толкова стари снегорина и пак ще ви спася!!!!Ако пак ни изненада зимата,няма да си играя на дребно,на бързо 100 милиарда и за пролетта ще са почистени пътищата!
89
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не яж звучи по същия начин ....
88
3
 
22
 
! Отговори
дедо Матей преди 7 години
3000 снегорина са само за пред нас! По мое мнение са не повече от 200 но едва ли са и толкова!
87
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платили сме си винетките ще пътуваме или да върнат парите за винетките.